Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Възможно ли е "Гражданска отговорност" да стигне до 1000 лв.?
Автор: Екип Burgas24.bg 09:02 / 05.11.2018Коментари (13)4466
©
Може ли застраховката "Гражданска отговорност" да скочи драстично? И колко ще получават близките на загиналите при катастрофи? В неделя премиерът Борисов спря временно промените в Кодекса за застраховането, като разпореди на депутатите от ГЕРБ да не гласуват внесените от техния депутат Менда Стоянова текстове, за да се направи широко обществено обсъждане. Предложенията за промени се оказаха проблем. С текстовете се слага таван от 20 000 лв. обезщетение за най-близките роднини на загинал в катастрофа. Определя се и размер на обезщетението за по-широкия кръг роднини, като брат и сестра на жертвата.

Идеята за таван дойде след съдебно решение, с което се разшири броят на родствениците с право на обезщетение при загинал в катастрофа. Това увеличи исковете към застрахователите и техните разходи. Затова те повишиха цената на Гражданската отговорност и поискаха размерът на обезщетенията да бъде регламентиран. Срещу текстовете се отвори фронт заради упрека, че таван на обезщетението е като слагане на цена на живота. Решението на Борисов да спре временно промените, обаче, може да отвори нов фронт, от застрахователи , които настояват за тези ограничения. Обсъждането на темата ще се състои в четвъртък.

"Поздравявам г-жа Менда Стоянова за държавническото поведение. Към момента има над милион пенсионери, които имат собствени автомобили. Ако не се приемат тези промени в Кодекса на застраховането, ще трябва да заплатят една непосилна цена на застраховката "Гражданска отговорност". Тя ще е около 1000 лв.", каза в студиото на "Здравей, България" на Нова тв адвокатът Теодор Петров. Той допълни още, че предложените промени са направени на базата на най-добрите европейски практики.

"Намирам за спекулация това, което застрахователите навсякъде тръбят в медиите, а именно, че трябва да избираме или рязко да се вдигне цената на "Гражданската отговорност", или рязко да се намалят обезщетенията за починали на пътя. Техният аргумент е въпросното тълкувателно решение на Върховния касационен съд, което те интерпретират неправилно. Самият съд казва, че такова обезщетение ще се присъжда само по изключение", заяви адвокатът Деян Николов.

"За да се спре изтичането на национален капитал, е необходимо държавата да работи заедно с цялата строгост на закона. Този капитал се взима от гражданите, които ползват застрахователни услуги", допълни още Теодор Петров. Той каза още, че в България плащаме една от най-ниските застрахователни премии, а същевременно обезщетенията са на изключително високо ниво.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 07.11.2018 г.
0
 
 
Излиза ли че всички е плащаме цената за хонорар на адвокати и посредници. В същото време и пострадалите няма да получат пълен размер обезщетение!
Aнонимен
на 06.11.2018 г.
0
 
 
Хора, не гледайте умно, а дайте да се противопоставим на тази наглост!!! Народа изнемогва, а хора които предлагат тези глупости се ширят в скъпи коли и луксозни къщи
Aнонимен
на 06.11.2018 г.
0
 
 
Няма как да стане, народа трябва да се надигне срещу тази несправедливост. Протесттттт!!!!!
Aнонимен
на 06.11.2018 г.
0
 
 
Скандално е че адвокатите успяват да получат информация за пострадали на фона на всички GDPR-и и закони за лични данни
Aнонимен
на 06.11.2018 г.
0
 
 
Евала. Значи всичко трябва да се вдига!? Адвокатите стават милионери. Циганите претендират за обещетения. Аз плащам 800 кинта
0
 
 
Хм, това май е един от начините да откажат хората да карат коли, след солените цени на горивата и повишения данък... Поне въздухът ще стане малко по-чист... А банките и застраховките са ЛЕГАЛНАТА МАФИЯ! Дано да фалират тези изедници!
Aнонимен
на 05.11.2018 г.
+1
 
 
Дано да стане 1000 лв и старите боклуци да се махнат от пътя и да останат автомобили евро5-и 6 .Крайно време е да се направи нещо .И данъка на над 10г автомобили да стане 900лв.
Aнонимен
на 05.11.2018 г.
+1
 
 
При заплати от по 700 лв нето,и то максимум ,означава,че около 12-15 % от заплатата на даден човек трябва да отива за гражданска отговорност ,още 20-30% минимум за ток,вода ,отопление,30% минимум за храна,е то какво ще остане? Недай си Боже ,човек да се разболее,да му се износят дрехите,или камо ли пък да си позволи да излезе на заведение,лошото е,че още не съм включил гориво,поддръжка на самата кола,телекомуникации,интернет или телевизия,аман вече от тоя живот на заем,ужас!!! Пълни изроди !!! Грам срама нямат ,а лошото е ,че почти на никой не му пука,че го правят на куче.Ние сме си виновни,че го търпим това... Колко още?? Накрая остана вече по домовете да почнат да идват,и да описват кой какво има ,барем може да е заможен,повече да му смучат кръвчицата!!!
+2
 
 
1000 лева гражданска ми звучи нереално. Управляващите явно нямат никаква идея колко много пари са това. Играят си с нервите на хората.
+2
 
 
Щофьор,които имат по 1-2-3 ПТП та застраховката да е висока както е в нормални държави.При всяко произшествие се вдига с 20-30 процента,а тези които 10 години и нагоре нямат ПТП плащатт най-ниски застраховки!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Грипна епидемия обхвана страната
Лято 2024
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: