Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Вижте новото спортно бижу на Търговската гимназия! Кметът: Гордея се, че има такива училища в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 12:41 / 02.11.2018Коментари (0)7955
Гордея се като кмет, че има такива училища в Бургас. Това заяви Димитър Николов на откриването на новия физкултурен салон, дигиталния кабинет и реконструираните помещения на Професионална търговска гимназия, предава репортер на Burgas24.bg. Както съобщихме, на церемонията присъстват още министърът на финансите Владислав Горанов, зам.-кметът по финансите Красимир Стойчев, зам.-кметът по образованието Йорданка Ананиева и др.

"Бургаската Търговска гимназия е една от най-старите, открити в България. След като директорът на гимназията подготви един качествен проект, който ние внесохме в Оперативната програма, нямаше как като местна власт да не подкрепим всички тези успехи. Бургаската Търговска гимназия има толкова много първенци и шампиони в различни спортни дисциплини, и дори без подходяща спортна база, показа колко е силен духът и енергията в това училище. Убеден съм, че след откриването на тази спортна база, освен за ежедневните дейности по физкултура, тук може да се домакинстват различни състезания на градско и регионално ниво. Благодаря на всички, които съдействаха да се изгради тази база. На вас, деца, ви пожелавам успешно да се учите, да се реализирате в живота. Пожелавам на всички преподаватели да държат летвата на първенството в много дисциплини. Умишлено в този проект ние заложихме средства за модернизиране на материалната образователна част. Има виртуална счетоводна къща, виртуален склад и това допълнително ще помогне за повишаването на този образователен продукт“, каза градоначалникът на церемонията по откриването.

"Уважаеми ученици, позволете ми да ви поздравя с тази нова придобивка. Благодаря на директора и на кмета, че са припознали инвестициите в образованието като приоритет – нещо, което ние осъзнахме, че трябва да е приоритет на всяко едно управление. Инвестицията, която вие правите през годините, докато се обучавате в Търговската гимназия е дълготраен нематериален актив, който вие ще може да амортизирате цял живот и той няма да губи своята стойност“, обърна се към подрастващите министър Горанов.

Ремонтните дейности са изпълнени по проекта на Община Бургас "Подобряване качеството на професионалното образование чрез модернизация на образователната инфраструктура в шест професионални гимназии в гр. Бургас“, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020 г. Инвестицията възлиза на над 1,1 млн лв.

Какво каза директорът на гимназията Павел Чепов и как премина церемонията - гледайте в нашето видео!









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Борба за влияние в Близкия Изток
Парламентарни избори 2024
Почина патриарх Неофит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: