Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Как трябва да изглежда съвременната секция?
Автор: Екип Burgas24.bg 11:01 / 24.10.2018Коментари (0)1225
©
Историческото название на съвременните секции е библиотеки. В домовете на знатните и богати хора е имало цели стаи, които са били с грижливо подредени книги, които тогава са се считали като основно развлекателно средство. С годините обаче и навлизането на технологиите в живота ни библиотеките остават само в музеите и все по-рядко можем да видим такава мебел в едно съвременно жилище. Днес ако ни се прииска да почетем то за това има електронни книги, които се побират в паметна на електронния ни четец. Дали заради това, че вече нямаме какво да подреждаме на секцията си, но днес  тя е придобила съвсем друго значение. През друг преходен период у нас отбелязан като тоталитарен режим холните секции пък се бяха превърнали в допълнителни дрешници, шкафовете бяха претъпкани със стъклария, а всеки модел имаше така нареченото барче, където държахме алкохола и бонбоните, с които да почерпим гостите си. Ех, хубави времена бяха, въпреки, че секцията ни заемаше почти половината хол и достъпа до останалите мебели бе твърде ограничен.

Но тъй като сме вече в 21 век безспорно е логично да се съобразим с тенденциите в мебелния бранш и декорирането на стаята за гости. А защо всъщност наричаме дневната така? Ами помислете къде каните гостите си – в кухнята, спалнята, детската стая? Най-подходящото място е именно дневната и поради това аранжирането и оформянето на това помещение определено изисква да подходим с нужното внимание. Искате ли безупречна дневна, с красива и практична секция? Днес е лесно да си позволите такава мебел, тъй като предлаганите секции на пазара се отличават с впечатляващ дизайн, минималистични размери и изискан стил.

Какво е добре да знаете когато купувате нова секция? Изборът е свързан основно с личните ви предпочитания. Да създадете приятна обстановка е предизвикателство и в модерно обзаведената гостна секцията е фактор. Казват, че мебелите са отражение на нашите емоции и характер. Вероятно има нещо вярно в това твърдение и когато избирате секция с лед осветление е логично да си помислим за Вас, че сте абсолютни романтици. За да впечатлят още повече клиентите със своите модели производителите им дават невероятни имена. Някой от тях са свързани с най-големите градове на модата и е обяснимо защо дизайна на секцията сякаш е плетиво от изящество, изисканост и безупречен стил. Не само модата при облеклата, но и в мебелирането се наблюдава при осъвременените варианти за секции.

Ако сте конкретизирали даден модел, който ви е впечатлил и сте го пожелали за дома си първо помислете дали не пропускате нещо съществено. На практика тук най-важното е да се има предвид, че мебелите в дневната днес не са толкова обемни каквито ги помним от нашето детство. И сега, когато пред нас стои предизвикателството да обзаведем свой собствен дом желанието ни да избегнем съществените грешки, които са допуснали нашите родители е още по-силно. А избора на секция наистина може да е интересно, вдъхновяващо и предизвикателно изживяване.  за целта преди да сте избрали самия модел е добре да имате предвид, че оразмеряването ще даде балансирано и хармонично излъчване. Както виждате повечето мебелни производители предлагат доста мини варианти за секции, без значение дали са холни, модулни или други. Размера тук е решаващ, тъй като идеята е да не с изземва от площта на пространството, а напротив да се остави стаята да диша. А с новите миниатюрни, минималистични и очарователни секции това е напълно постижимо.

След като сте готови и с размера е ред на анализ на материалите. Обикновено съвременните секции се изработват от ламинирани ПДЧ-та, МДФ и естествено дърво.  Това са материали, които са екологични и мебелите, които се изработват от тях с нищо не навреждат на човешкото здраве. В зависимост от качеството на материала се определя и това на вече изработената мебел. секциите не са толкова натоварени, но въпреки това и при тях се наблюдава износоустойчивост. Така, че когато искате наистина мебел, която да ползвате дългосрочно то внимателно подберете най-висок клас материали, които да издържат и да са гаранция за дългата експлоатация. И така ако сте готови с избора на материали е ред на декорациите. Секциите са напълно практичен продукт, който сам  по себе си има декоративна стойност. Затова, когато избираме новата си секция за гостната то това, което търсим е нейната адаптивност, изискан външен вид, впечатляващо красив мебелен обков или пък липсващия такъв. Факт е, че при осъвременените модели секции все по-рядко сещаме обков. За да подобри  дизайна и да го направи по-модерен и космичен днешните мебели са с внедрени скрити механизми. Не говорим за шпионски мебели, а за напълно ефективни и наистина красиви форми,  които не обременяват сетивата ни. Липсата на мебелен обков понякога е доста по-добрия вариант от този да имат такъв. Управлението на чекмеджетата и шкафовете се извършва със съвсем елементарни и леки движения, които не изискват нито сила, нито пък специални умения. Наистина когато няма външен обков самата линия на секцията изглежда впечатляващо. Чудите се как се затварят такива вратички и чекмеджета? Много лесно, отново с леко побутване, а умните механизми плавно прибират до пълното затваряне. Има доста подробности, които е добре да предвидите преди да се впуснете в покупната на тази мебел. в крайна сметка всеки съвет би бил излишен, ако не виждате в магазините или виртуалните търговски обекти модела, който напълно да ви удовлетвори. Освен, че вариантите като модели секции са не малко то не липсват и клиенти, които държат да си поръчат модел по индивидуален проект. Креативни и модерни секциите са необходимост и поради това е важно да се има предвид, че наистина е определящо да сме максимално взискателни когато купуваме нова мебел. А дома ни е нашето отражение, то показва предпочитанията ни, настроението и емоциите ни. Начина, по който аранжираме и декорираме ни дава стимул да превърнем всяко едно от помещението в изискано и модерно обзаведено местенце.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Борба за влияние в Близкия Изток
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
Конфликт Израел-Газа
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: