Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Инвеститор влага 30 млн. долара в нов завод, разкрива 200 работни места в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 15:44 / 23.10.2018Коментари (3)20129
В Бургас започна изграждането на мащабен Научно-изследователски и производствен комплекс за ремонт и рециклиране на части и компоненти за самолетни двигатели. Инвестицията, която фирмата ще направи в Бургас, е на стойност 30 млн. щатски долара и съчетава научна и производствена част.

Символична първа копка на терена от 20 000 кв. м. в Индустриалния и логистичен парк днес направиха кметът на Община Бургас Димитър Николов и изпълнителният директор на компания "Сигматек" ЕООД Алексей Филипов.

"Даваме старт на голям амбициозен проект, продължение на 25-годишния ни опит във внедряване на най-високите технологии, използвани в САЩ, ЕС и Япония. Целта на проекта е строителство на научно-изследователски комплекс, който ще бъде построен на три етапа. Планираме да продължим сътрудничеството си с Община Бургас, но и с бургаските университети. На откриването след година ще поканим и нашите партньори от "Сименс", "Юнайтед технолоджи корпорейшън" и др. компании. Благодаря за подкрепата на кмета Николов и институциите в града. Ще се радваме да дадем пример в Бургас и за други компании", Алексей Филипов - собственик на "Сигматек" ЕООД.

Дейността на базата ще бъде свързана с услуги в турбостроенето като ремонт и нанасяне на специални покрития върху компоненти на самолетни газотурбинни двигатели. Предприятието използва и внедрява революционни проектни решения, позволяващи в България да се създаде съвременно производство с високо ниво "ноу-хау", обединяващо в себе си високи технически знания и опит.

"Добра новина за Бургас. След година тук ще работят над 200 специалисти с много добро заплащане. Благодарим за подкрепата на Националната компания индустриални зони. Преди година инвеститорът ни каза, че харесва града и поиска да разбере какви са учебните заведения в града. В момента има голям интерес и поръчки за производство на самолетни двигатели, а частите за тях ще се произвеждат тук. Клиенти са заводите на "Боинг" в САЩ, на "Еърбъс" в Европа и в Япония. Очакваме подкрепа от пристанището за осигуряване на общежитие за специалистите, които ще обучат бъдещите инженери в Бургас. Предстоят срещи с бургаските университети за въвеждането на нови специалности, които да се реализират в Бургас", сподели кметът Димитър Николов.

Развитието на производството е предвидено да стане на три етапа. Първият от тях се планира да започне още в края на 2019 година, когато трябва да бъдат завършени и построени производствено-административните сгради и съоръжения. Компанията инвеститор ще осигури опитни чуждестранни специалисти, което ще позволи в кратък срок да се организира система за управление на сложните производствени процеси, система за качество на предприятието и управление на ресурсите на дружеството в съответствие с най-добрите световни практики.

"Днес правим първа копка на една сериозна инвестиция за Бургас. Досега Националната компания индустриални зони е привлякла инвестиции в размер на над 820 млн. лв. Част от тях са от Бургас и благодарение на съвместната ни работа с Общината. Това е най-доброто партньорство - между държавата и общината. За това говори най-вече фактът, че територията на логистичния парк се изчерпва, инвеститорите построиха своите проекти и мислят за разширение. Планираме да разширим възможностите на съвместното ни дружество като добавим нови терени, за които вече разбрахме, че има заявени инвестиционни проекти", добави Антоанета Барес - изпълнителен директор на "Национална компания индустриални зони" ЕАД.

"Индустриален и логистичен парк - Бургас" АД разполага с територия от 240 дка, която  е запълнена на 90 %. В нея са привлечени над 30 инвеститора, разкриващи 1000 постоянни работни места, като са инвестирани над 80 млн. лв. в производства и логистични бази. Вече функционират бази за бетонови изделия, изработка на мебели, производство на отоплителни и климатични системи, метални изделия, местни продукти, хлебни изделия, логистични центрове. От лятото на 2017 година в портфолиото на парка присъства и шведският гигант в автомобилното производството "Volvo Group" с център за обслужване, сервизиране и продажба на товарни автомобили от марките "Volvo" и "Renault".

На събитието присъстваха още областният управител Вълчо Чолаков, Евгени Борисов - директор на "Монтажи Строителни конструкции", директорът на "Индустриален и логистичен парк-Бургас" АД Стамен Стамов, председателят на борда на директорите на "Индустриален и логистичен парк-Бургас" Златина Георгиева, председателят на Общински съвет Бургас Костантин Луков, главният архитект на Община Бургас Веселина Илиева, директорът на дирекция "Икономика" в Община Бургас Ивелина Стратева, директорът на Пристанище - Бургас Диян Димов, общински съветници и др.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 24.10.2018 г.
0
 
 
Абсолютно опасна за здравето инвестиция, и някой се радват, туризъм ли иска кмета или екопроблем, но за Бургас това е нормално, отказано е на много места на тази инвестиция. Само Герб
Aнонимен
на 23.10.2018 г.
0
 
 
Е как къде. Чети..... м/у редовете. Не са самолетни двигатели ами части за тях. Не са части ами покрития за тях... демек бояджийски дейности. Тук всеки инвеститор идва заради локация, част от ЕС, евтина работна ръка. Инжинерите или инженерите ще са примерно 20. Те ще управляват около 180 бачкатори. Администрация ще взима добри пари, особено международната логистика. Инжиньорите ще взимат добър кеш също щото партньорите са големи фирми и там се държи на качество. 180 човека ще взимат между 560 и 1000 лв.
Aнонимен
на 23.10.2018 г.
0
 
 
Къде точно ще намерите 200 инженери, който да работят в този завод ?
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: