Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
В бургаския център "Вселена“ помогнаха на повече от 60 жертви на сексуално насилие
Автор: Екип Burgas24.bg 13:55 / 23.10.2018Коментари (0)3429
Повече от 60 души са потърсили помощ в Центъра за подкрепа на жертвите на сексуално насилие "Вселена" в Бургас от неговото създаване преди две години. Данните съобщи кметът Димитър Николов на пресконференция, посветена на конференцията "Развиване на регионална стратегия за превенция, защита, наказателна отговорност и политики в борбата със сексуалното насилие".

Форумът се провежда в Експоцентър "Флора". В него се представят добри практики в борбата със сексуалното насилие и подпомагането на жертвите да се върнат към нормалния начин на живот. В конференцията се включиха Н. Пр. Ема Хопкинс, посланик на Обединеното кралство в България, вицепрезидентът Илияна Йотова, кметът на Бургас Димитър Николов, областният управител Вълчо Чолаков, Пол Дженингс - мениджър на "Маунтийн хелткеър" и съветник в центъра за грижа за жертви на сексуални посегателства в Брайтън - Великобритания, председателят на Комисията по околна среда в Народното събрание Ивелина Василева и експерти.

Участниците в конференцията подчертаха важната роля на център "Вселена" при работа с жертви на сексуално насилие и заявиха амбицията подобни структури да бъдат изградени и на други места в страната.

"В Бургас имаме две години опит със съществуващия тук център "Вселена". Опитът от съвместната ни работа ни учи, че жертвите на сексуално насилие имат нужда от специализирани грижи. Правим усилия това, което става в Бургас, да се прилага и в други общини в България", каза Н. Пр. Ема Хопкинс.

"За Бургас е чест да бъде домакин на тази конференция, посветена на борбата със сексуалното насилие. Това е проблем, който обхваща голяма група хора, за съжаление често и деца. Ние като институции трябва да се отнасяме с изключително внимание към този проблем, за да осигурим по-качествена превенция. Ще се радвам, ако други градове от страната проявят интерес да се разкрият центрове като "Вселена", защото от това има смисъл и помощта, която ние предоставяме, е необходима и навременна. Благодаря още веднъж на Нейно Превъзходителство госпожа Ема Хопкинс, защото тя беше двигателят на тази идея", каза Димитър Николов.

Един от водещите британски експерти в борбата със сексуалното насилие Пол Дженингс подчерта, че център "Вселена" работи успешно и в него жертвите получават подкрепа както за здравословното си възстановяване след преживения шок, така и съдействие при контакт с други институции.

Център за подпомагане на жертви на сексуално насилие "Вселена" е изграден по проект на Община Бургас, с подкрепата на Посолството на Обединено кралство Великобритания и в партньорство с ОД на МВР - Бургас, Асоциация "Деметра", Окръжна прокуратура - Бургас, Районна прокуратура - Бургас, Областна администрация - Бургас, МБАЛ - Бургас, Община Созопол.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: