Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Водещи детски специалисти от "Пирогов" извършват профилактични прегледи в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 11:33 / 22.10.2018Коментари (0)2549
©
Водещи специалисти от университетската спешна болница "Н. И. Пирогов" ще извършат безвъзмездни профилактични прегледи на деца в Бургас в последната събота от месеца - 27 октомври, в ДКЦ I.

Това съобщи днес създателят на Национална програма "Детско здраве-Пирогов" д-р Асен Меджидиев, който е и председател на Столична Лекарска Колегия към БЛС и началник на отделението по УНГ в "Пирогов" на пресконференция в Община Бургас.

Високоспециализираните прегледи ще се извършват след предварително записване, което стартира от днес, на телефона на регистратурата в ДКЦ I - 056 810571, всеки ден между 13.00 и 19.00 часа. Желаещите трябва да запишат имената на детето, възрастта /до 18 г./ и за какъв специалист - УНГ, ортопед или др. Ако детето разполага вече с направени изследвания или някаква друга медицинска документация трябва да я носи и покаже по време на прегледа.

"Със съдействието на Община Бургас и ДКЦ I доказани специалисти от "Пирогов" ще посетят Бургас следващата събота, за да извършат безвъзмездни прегледи на деца в областта на УНГ, хирургия, ортопедия, урология, неврохирургия, офталмология и кардиология. Целта ни е профилактика и диагностика на редица хронични заболявания, които могат да бъдат овладени по-успешно в ранна възраст като гръбначни изкривявания, деформации на ходилата, на опорно-двигателния апарат и др. Откакто стартирахме програмата преди пет години прегледахме 7000 деца от девет различни града в цялата страна. Интересът към нея расте, но освен това смятаме следващата крачка да бъде изграждането на кол центрове за директна денонощна връзка с нас за консултации с местните медици при по-тежки или спешни случаи", разказа създателят на НП "Детско здраве-Пирогов" д-р Асен Меджидиев.

Подробности за инициативата предоставиха още доц. д-р Христо Шивачев - председател на Съвета на директорите на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов", координатор на Специализирания комплекс по детски болести и началник на Клиниката по детска хирургия в болницата, зам.-кметът по здравеопазване на Бургас д-р Лорис Мануелян и д-р Калина Ишкиева - управител на ДКЦ I.

"За нас е много важно да наблегнем на профилактиката и прегледите в ранна възраст. Всичко това го правим заради здравето на нашите деца. Ранните диагностика и лечение ще предотвратят настъпващи усложнения и хронифицирането им, ще намалят броя на хоспитализациите и себестойността на лечението. Предоставяме възможност за лесен достъп до преглед при доказани специалисти в неработен и неучебен ден", допълни доц. д-р Христо Шивачев - началник на Клиниката по детска хирургия в УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов".

"Тази инициатива е единствената, която идва директно от лекарското съсловие. За родителите и децата в Бургас това ще бъде много полезно. Община Бургас подкрепя напълно програмата и приветства всички медици, които участват в нея", заяви зам.-кметът по здравеопазване и превенции д-р Лорис Мануелян.

Д-р Меджидиев сподели още, че вече е обсъдено да бъде направена кампания в бургаските учебни заведения от местни лекари, която ще бъде допълнителна превенция за децата, а през април ще проведат съвместна среща с бургаските си колеги за анализиране и обобщаване на резултатите от извършените прегледи.

"ДКЦ I също ще се включи в инициативата като предостави на 27 октомври от 9 до 15 часа в кабинетите си на 3-ия и 4-ия етаж за извършване на прегледите", каза управителят на ДКЦ I д-р Ишкиева.

Лекарите, които ще преглеждат в Бургас са доказани медици с дългогодишен опит, завеждащи клиники и отделения в УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов":

Проф. д-р Асен Балтов - изпълнителен директор на "Пирогов", детска травматология;

Д-р Цоцомански - завеждащ Отделение "Детска травматология";

Доц. д-р Христо Шивачев - началник Клиника "Детска хирургия";

Д-р Асен Меджидиев - председател на Столична Лекарска Колегия към БЛС и началник Отделение УНГ;

Д-р Ботева - УНГ;

Д-р Праматарова - завеждащ Отделение "Офталмология";

Д-р Пеев - началник Клиника "Детска урология";

Д-р Попов - Урология;

Д-р Габровски - Детска неврохирургия;

Д-р Галя Тодорова - Детска кардиология;

Д-р Страхинова - Детска образна диагностика и ехография.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Поскъпване на хранителните продукти
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: