Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Циганска орда в Айтос преби и ограби студент, разби къщата на баба му, жената е сама и без защита тая нощ
Автор: Екип Burgas24.bg 21:01 / 18.10.2018Коментари (37)331169
© Burgas24.bg
Архивна снимка - Само за година това е третият случай, в който бесни цигани нападат невинни хора
Часът е малко след полунощ. Пламен Николов и приятелят му от детинство Илиян Йовчев влизат в новооткритото заведение "Арабски нощи", намиращо се в началото на ромската махала в Айтос, за да купят две бири. Вътре има 10-15 роми. Пламен вади 205 лева от джоба на дънките си, плаща 5 лева за двете бутилки и двамата се отправят към изхода, когато чуват заплахи – да не стъпват повече вътре, защото заведението не е за гяури. "Не обърнах внимание на заканата, защото ми се стори, че вътре има и цигани от по-големите, с които се познаваме от деца, просто си тръгнах", разказва Пламен пред екип на Флагман.

Двамата приятели се отправят към къщата на 76-годишната Йорданка - бабата на Пламен, живееща на ул."Бяло море" 32. Между заведението и къщата има не повече от 300 метра.

Пламен е студент по мениджмънт и хотелиерство във филиала на Нов български университет във Варна. Лятно време работи в хотел "Калина гардън" в Слънчев бряг, за да не товари родителите си финансово. До 3-годишна възраст  живее при баба си, след което семейството му се мести в апартамент в центъра на Айтос. През последните години обаче внукът по собствено желание се връща да живее при овдовялата си и самотна баба, за да се чувства тя по-сигурна сред все по-нетърпимото ромско присъствие, чиято численост расте с бързината на геометрична прогресия, а с това и престъпността в махалата.

Двамата младежи са пили по две бири през цялата вечер, за което има и свидетели, напълно адекватни са и не отговарят на провокацията на ромите.

Засега не е ясно какво точно е подразнило клиентите в новото заведение, след като нежелани българи са влезли в него, възможно е и за пръв път, но по всяка вероятност са засечени парите, които е държал Пламен в ръцете си като обект на посегателството.

Това, което съобщаваме на своите читатели, се основава на разкази на приятели на двете момчета, които ни алармираха тази вечер, на показанията на бабата и на Пламен, както и на описание на фактическата обстановка по тел.112. Официално изявление от МВР няма.

По думите на Пламен, който е в тежко състояние и едва диша, връзка с Илиян той няма до момента и смята, че нещо непоправимо се е случило с него в тъмното.

Ето и развоят на мелето на ул."Бяло море" в Айтос:

Около десетина млади мъже, сред тях пияни, а може и дрогирани непълнолетни момчета, защото се държат като първобитни същества, единият размахва нож, нападат двамата приятели и започват свирепа саморазправа с ритници и юмруци. Отнемат парите и телефона на Пламен, оставят го да лежи в локва кръв. Той не знае какво са причинили на  приятеля му и се притеснява да не е мъртъв, тъй като е видял острието на ножа.

"Звъня му, но телефонът му е изключен – моля ви да направите всичко възможно да оповестите случилото се и да го открият, не знам какво е състоянието му. Идете при баба ми – тя е напълно беззащитна. Сега се притеснявам, че като дам гласност, ще стане по-лошо за нея!", каза пребитият младеж.

Неврохирурзите установяват, че е счупен носът му, има контузии по главата, сътресение на мозъка и натъртен гръден кош, коленете му са в рани, отекла от удари е горната част на дясната му ръка,  утре му предстои и първа операция в отделението по УНГ, както и скенери на крайниците.

Пламен успява да стигне до къщата на баба си и започва от улицата да вика, да я събуди, за да се обади на тел.112 за случилото се. В този момент обаче положението се влошава, ордата става все по-голяма, тъй като от махалата се втурват допълнително освирепели без причина биячи. Чули са, че става някакво меле и по закона на джунглата всички се насочват към къщата на старата жена. Пламен и баба му опитват да крепят с телата си входната врата, която не издържа, макар и заключена.

Ромите успяват да я изкъртят и почват да трошат вътре, но чуват сирена на задаваща се полицейска кола. Ако патрулката не е реагирала на секундата след подадения сигнал от тел. 112, със сигурност тази сутрин в Айтос щяха да намерят труповете на двете беззащитни жертви.

Burgas24.bg припомня, че само за година това е третият случай, в който бесни цигани нападат невинни хора. Припомняме, че през септември миналата година мургави индивиди клаха с брадва младия Илиян. Само няколко дни по-късно самозабравили се цигани пребиха айтоски полицай. Тогава кметът Васил Едрев призова разгневените българи, които се стекоха в Айтос от целия регион да не подклаждат етническото напрежение. Проблемът в тази община обаче отдавна назрява и е крайно време градоначалникът да спре да си затваря очите, а властите да вземат адекватни мерки!



Още по темата: общо новини по темата: 3
19.10.2018 »
19.10.2018 »
18.10.2018 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 21.10.2018 г.
0
 
 
Мангали скапани ще дойде и вашия ред някой ден моризливи отрепки
Aнонимен
на 20.10.2018 г.
0
 
 
Букварче рџ?‚ жизнено необходимо ти е, сган мръсна рџ–•рџ–•рџ–•
Aнонимен
на 20.10.2018 г.
0
 
 
Браво мн се радвам цхе #РОМИТЕ поступиха така нега да разберат БУЛГАРИТЕ цхе не само те могат да се прават на голамара работа с пари коли дипломи работа облекло и какво ли осхте не. Непулнолетни дайе и дрогирани и пикни браво бе понейе вие булгарите не схмуркате изобсхто и не се напивате малко ви бесхе тркбвасхе инвалид да го оставкт. Браво гордек се с вас братк цигани
Aнонимен
на 20.10.2018 г.
0
 
 
Българските студенти са подобре от пенсионерите, изкарват ог дънките така на куп 205 лв да пият след полунощ бира - ожедняли! И как така уж имигрантите са проклети, пък правят кръчми с такова име! Ха ха.
Aнонимен
на 20.10.2018 г.
0
 
 
Да дойдат във Варна.Тук няма как да ни се движат на орди.Много бързо ги оправяме,ама не им прощаваме.Тук са много по-цивилизовани.
Aнонимен
на 20.10.2018 г.
0
 
 
толкова цветна.. толкова добре окрасена... е тази тема... жалко , че не се е родил мангал , достатъчно интелегентен та да се засегне от "дребните" закачки в текста ... Тоест почвам да си мисля , че сичко тва , е няква провокация за нас - Българите единаци Не - няма да се съберем и да ги избием Не - не вярвам в полицията - ако бях аз щяха да ме бият , еб*т и подиграват .. Ама не ... Манго е виновен -ама него си го кльопаме.. него го пазим... Той си има прадназначение ... Той е ценен и срещу Лев и Петдесет забравя Лично мнение и подобни ... Адаптирайте се към ситуацията "България" Адаптирайте се къв агресията навън , както сте се адаптирали към агресията .. У вас Не си позволявайте да влизате в ситуации без план за бягство Бъдете не-трезвени по-рядко! Адекватни , готови за всичко! Ако не ви отърва - напуснете Ако психиката ви не държи - Влезте в цигански махали и избийте максимално много Манго - така ще помогнете на тези , които все още се държат!
Aнонимен
на 19.10.2018 г.
+1
 
 
На сапун и мангала и кмета
Aнонимен
на 19.10.2018 г.
+1
 
 
Ei a subudete se be nashte! Do kude go dokarahme! Kuchetata ot ulicata, pomiarite se subirat na glutnica i biqt bezzashtiten! Aide malko da nastupim i da premahnem taq tvar ot tva obshtestvo! Nie se ebavame sus sebe si! Aide da gi iztrepeme tiq chernokoji, kakto edno vreme negrite da gi bili i ebali i sa bili robi! Da si gi napravim slugi tiq mangali, neka si jiveqt, da chistqt tam i da kopaqt na nas bulgarite, naslednici na veliki trakiiski plemena! A stegnete se be, daite da napravim edna organizaciq v nedelq v 10h sutrinta vuv vseki grad da hvanem na ploshtada da otrejem po 5 ciganski glavi i taka vsqka sedmica dokato sami ne priznaqt Che nie sme tehni sobstvenici, na tezi dolni kucheta! Nie sme slavniq bulgarski Rod, nqma nujda da turpim i pulnim zatvorite si s tazi zgan! Da gi prikliuchim i da dadem shans na nashte deca da se razviqt v tazi krasiva nasha rodina! Ciganite dolni ni prechat da gi izbiem bratq!!!
Aнонимен
на 19.10.2018 г.
+1
 
 
Burgas24.bg припомня, че само за година това е третият случай, в който бесни цигани нападат невинни хора. Припомняме, че през септември миналата година мургави индивиди клаха с брадва младия Илиян. Само няколко дни по-късно самозабравили се цигани пребиха айтоски полицай. Тогава кметът Васил Едрев призова разгневените българи, които се стекоха в Айтос от целия регион да не подклаждат етническото напрежение. Проблемът в тази община обаче отдавна назрява и е крайно време градоначалникът да спре да си затваря очите, а властите да вземат адекватни мерки! Опа и какво да им плащаме ток водата социални и да чакаме да ни ееееееее няма да ни потупат по рамото по скоро ещо ли си губя времето НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА има терминал2 съжалявам но до там ни докараха! искам децата ми да живеят ПРОСТО като БЕЛИ ХОРА
Aнонимен
на 19.10.2018 г.
+1
 
 
и защо се сърдим на полицията! ами тя така е инструктирана! трошат служебни коли нападат ги а той полицая просто ама просто няма права! що не извади ЖЕЛЯЗОТО пък да ги видим! не става гори полицая!НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА!!!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
49-ото Народно събрание
Първа лига сезон 2023/24
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: