Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
8 нови електронни услуги предоставя НАП на своите клиенти
Автор: Екип Burgas24.bg 12:48 / 16.10.2018Коментари (0)1248
©
От 15 октомври НАП предостави осем нови електронни услуги на своите клиенти. С това броят на е-услугите, които приходната агенция предлага на своите клиенти достига над 90. Новите услуги са:

1. Подаване на "Искане за издаване на удостоверение за местно лице“. Услугата е достъпна с КЕП/ПИК за юридически и физически лица. Автоматично ще бъде предоставен достъп до тази услуга на задължено лице с право на пълен достъп до е-услугите на НАП, както и на упълномощено лице с пълен достъп до групата услуги " Искане за издаване на документ ". За лицата имащи ПИК, издаден от НАП с разрешен достъп до услугата "Подаване на искания за издаване на документи от значение за признаване, упражняване или погасяване на права или задължения на хартиен носител“ също автоматично ще получат достъп до тази услуга.

2. Подаване на "Декларация по чл. 29а, ал. 4 от ЗДДФЛ за упражняване правото на избор на облагане от физическите лица, регистрирани като земеделски стопани“. Услугата е достъпна с КЕП и ПИК за физически лица. Автоматично ще бъде предоставен достъп до тази услуга на задължено лице с право на пълен или частичен достъп до е-услугите на НАП, както и на упълномощено лице с пълен достъп или частичен до групата услуги "Декларации, документи или данни подавани от физически лица".

За лицата имащи ПИК, издаден от НАП с разрешен достъп до услугата "Подаване на декларации, документи или данни“ също автоматично ще получат достъп до тази услуга.

3. "Справка за декларирани, изчислени и внесени задължителни осигурителни вноски на самоосигуряващо се лице за година“, която е достъпна с ПИК и с КЕП от всички физически лица, имащи разрешен пълен достъп до услугите на НАП и такива с КЕП на упълномощено лице, на които е разрешен пълен достъп до услугите "Предоставяне на данъчна и осигурителна информация и информация от данъчно-осигурителната сметка“.

4. Подаване на "Уведомление по чл. 77 от ДОПК“ с КЕП. Услугата е достъпна с КЕП за юридически лица. Автоматично ще бъде предоставен достъп до тази услуга на задължено лице с право на пълен или частичен достъп до е-услугите на НАП, както и на упълномощено лице с пълен достъп или частичен до групата услуги "Декларации, документи или данни подавани от юридически лица".

5. Подаване на "Уведомление по чл. 77а от ДОПК“ с КЕП. Услугата е достъпна с КЕП за юридически лица. Автоматично ще бъде предоставен достъп до тази услуга на задължено лице с право на пълен или частичен достъп до е-услугите на НАП, както и на упълномощено лице с пълен достъп или частичен до групата услуги "Декларации, документи или данни подавани от юридически лица".

6. Подаване на "Уведомление по чл. 78 от ДОПК“ с КЕП. Услугата е достъпна с КЕП за юридически и физически лица. Автоматично ще бъде предоставен достъп до тази услуга на задължено лице с право на пълен или частичен достъп до е-услугите на НАП, както и на упълномощено лице с пълен достъп или частичен до групата услуги "Декларации, документи или данни подавани от юридически лица" и до Декларации, документи или данни подавани от физическите лица".

7. Подаване на "Заявление по чл. 169, ал. 4 от ДОПК“. Услугата е достъпна с КЕП за юридически и физически лица. Автоматично ще бъде предоставен достъп до тази услуга на задължено лице с право на пълен достъп до е-услугите на НАП, както и на упълномощено лице с пълен достъп до групата услуги "Предоставяне на данъчна и осигурителна информация и информация от данъчно-осигурителната сметка".

8. Подаване на "Уведомление за вписване, промяна на обстоятелства или заличаване от регистъра по чл. 176в, ал. 15 от ЗДДС“. Услугата е достъпна с КЕП за юридически и физически лица. Автоматично ще бъде предоставен достъп до тази услуга на задължено лице с право на пълен достъп до е-услугите на НАП. За предоставяне на достъп на упълномощено лице следва да има пълен достъп до услугата "Уведомление за вписване, промяна на обстоятелства или заличаване от регистъра по чл. 176в, ал. 15 от ЗДДС“.

Всички електронни услуги на НАП са достъпни на адрес: https://inetdec.nra.bg/








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Катастрофи в България
План за възстановяване и устойчивост на България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: