Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Проф. Чирков: В началото на 2019 г. стартира изграждането на Черноморската кардиоклиника
Автор: Екип Burgas24.bg 09:03 / 02.10.2018Коментари (5)2900
© Burgas24.bg
В началото на 2019 г. може да стартира строителството на новата Черноморска кардиоклиника във Варна, която ще е сред най-модерните в Европа. Това съобщи за Varna24.bg проф. д-р Александър Чирков, бащата на модерната сърдечна хирургия и кардиология у нас.

"Варна е моят любим град и не напразно съм взел решение тук да направя една от най-добрите бирници в Европа.  Надявам се в началото на 2019 г. да започнем да строим. Финансирането е осигурено и ще започнем. Все още ве сме взели решение къде точно ще бъде. Предлагат ни няколко места, още избираме. Бяхме почти капарирали едно място, но се промениха нещата. Сега съм си избрал един парцел по пътя за Виница, от Грандхотела като се отива нагоре. Харесват ми и местата около Бриз1, Бриз 2...Проектът е направен и платен преди 12 години. Платен е от руския "Газпром“ и е супер проект за над 1 млн.евро.  

Комисарят по здравеопазванто каза, че такова нещо не е виждал. Ако ние го осъществим това нещо в България, Варна ще се превърне в център на привличане на лекари и сестри да се учат там, но и най-вече на пациенти от цял свят. 

Реализацията на проекта е на стойност 44 млн. евро, осигурени от инвеститори. Целта ни е когато влезе в болницата ни един пациент, ние наистина да сме му помогнали. Екипът за болницата ще се състои повечето от мои досегашни сътрудници, които са в чужбина. Те ще бъдат привлечени тук. Това са професори и доценти, говорил съм с тях, че ще са готови да напуснат дори много хубави места, за да дойдат тук от Германия и Австрия. Ще привлечем и най-добрите ми ученици от България. Младите ще ги изпратим на обучение в чужбина поне за по година  и половина-две, докато се строи клиниката.  Поне 90 души, сестри и доктори планирам да изпратим в чужбина.  Предвиждам възможност да се кооперираме с чужди болници.

Площта, върху която ще се строи болницата е около 11 декара.  Ще разполага клиниката със 110 легла. Около 150 души ще работят в нея. Така сме се разбрали с инвеститорите, заплатите да бъдат много по-високи от тези в България. Ще работим със здравната каса, както ис частни каси по света. Подписах един договор с главният ръководител на осигурителното дружество на "Газпром“  да не изпращат пациенти в Германия и Австрия, а да работят с нас и да изпращат всички пациенти насам. Министърът на здравеопазването в Русия по времето на Горбачов е присъствал в моята болница в София и е казвал: "От такова нещо се нуждаеме и ние в Москва! Ако аз имам един Чирков ще бъда най-щастливия“, коментира проф. Чирков.

Какво още каза проф. Чирков, вижте във видеото!









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 02.10.2018 г.
0
 
 
Не спряхте да философствате. Чирков ли не знае как стават тези работи? Ако Чурков се беле съгласил да стане министър на здравеопазването,още преди години когато му предложиха,днес щяхме да сме на светлинни години от много държави. Този човек е невероятен и като хирург и като човек,организатор и ръководител.Три години съм работила с него и съм сигурна че ще направи всичко което е казал. Мога да му пожелая само успех и да е жив и здрав а ние можем само да му се възхищаваме.
Aнонимен
на 02.10.2018 г.
-1
 
 
Още нямат терен , а ще започват строителство в началото на 2019 г . Този човек хабер няма как стават тия неща .
Aнонимен
на 02.10.2018 г.
-1
 
 
страхотно, много се радвам че ще имаме такава болница. но имам въпрос. защо трябва да бъде по пътя за виница или грандхотела, бриз. не може ли да се избере друго място. около аспарухово, галата някъде другаде около варна. все трябва да се тъпчим виница, златните, бриза и т.н.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: