Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
До 2 години Варна ще има най-големия и модерен стадион в страната
Автор: Екип Burgas24.bg 12:27 / 26.09.2018Коментари (1)2259
© Burgas24.bg
До 2 години Варна ще има най-мащабният и модерен стадион в страната. Това заяви за Varna24.bg общинският съветник Димитър Карбов, който е представител на местния парламент в дружеството "Спортен комплекс“ Варна.

"Що се касае до фазите на завършване малко ще се разминат с първоначално обявените, но важното е това стадионът да бъде завършен. Въпрос на година и половина –две е действителното завършване на съоръжението, 2/3 от работата е свършена. Тя касае не само южната част на стадиона, а и помещенията, които са отдолу и са за другите видове спорт, освен основния-футбол. Паркингът е завършен. Продължаваме със строителството на трибуните от източната и западната част. Финалната права е свързана с реализацията на футболния терен,  което ще е окончателното приключване", каза Карбов.

Не се предвижда поетапно пускане на части на завършени терени от стадиона. Когато той бъде изцяло готов ще бъде въведен в експлоатация. Въпреки това има технически задания, които предвиждат въвеждането в експлоатация на определи части от съоръжението, за които има вече изготвена техническа документация. 

Според Димитър Карбов основните причини за забавянето на строителството и бавните темпове, с които то напредва, са финансови.

"Да, всичко опира до пари. 70 млн.лв. не се намират лесно, толкова е стойността от началото до края на обекта. В крайна сметка дружеството успя да намери по-голямата част. До момента са изразходени около 50 млн.лв. Остават по-малко от 20 млн.лв. да бъдат вложени. Ръководството на дружеството търси всякакви възможни начини за дофинансиране и завършване на съоръжението.

Параметрите остават същите. Няма нищо променяно по проекта, но държа да отбележа, че действителният строеж на стадиона започна през 2015 г., а не както се коментира, че стадионът се строи вече 13 години. Трябва да се престане с тези спекулации. Още когато бях избран да представлявам Община Варна в общото събрани на дружеството съм направил подробен доклад за фактите и обстоятелствата от 2003 г. до наши дни. Тогава може да е стоял въпросът за ремонт на бившия стадион, но нещата във времето са се променили, докато се стигне до решението за изграждането на изцяло нов стадион. Така бе решено старият "Юрий Гагарин“ да бъде разрушен до основи и да започне строителството на новият стадион "Варна“. Това е напълно ново съоръжение във връзка с новите изисквания на УЕФА. Тъй като самото игрище беше ориентирано преди това в посока изток-запад, а по новите правила се изисква трибуните да бъдат проектирани в посока север-юг, това наложи построяването на новото съоръжение. 

Реално строителната дейност започна преди три години. Абсолютно можем да твърдим, че Варна ще има най-модерният стадион в България. Няма друг стадион през новото съвремие, който да е бил реализиран на територията на страната в такъв мащаб. Варна ще има възможността да домакинства не само спортни, но и културни прояви, защото проектът на стадиона е да бъде с обществен достъп за различен вид мероприятия, организирани там. С този стадион ще привлечем още повече посетители в нашия град, които ще пристигат не само за спортни, но и за културни събития във Варна. Бяхме свидетели как в последния месец за Световното първенство по волейбол Варна бе център на събитията за света. По същия начин ще се следят спортните и културни срещи през следващите няколко години на стадион Варна. Аз искрено се надявах, че ще успеем да завършим стадиона до 2019 г. предвид това, че Варна ще бъде Европейска столица на спорта, но за съжаление всичко опира до финансови средства и когато ги нямаш в наличност, е трудно да се реализира съоръжение с такъв мащаб“, каза още Димитър Карбов.

Припомняме, че бъдещият спортен комплекс ще има капацитет 22 600 души. Общата разгъната площ на цялото съоръжение е 51 550 кв.м. От тях 23 130 кв.м са предвидени за паркинг със 716 места. 

Обектът ще има четири нива. Първото е за футболно игрище, подземен паркинг, съблекални за играчите и треньорите им. 

Предвидени са още зала за пресконференции, конферентна зала, VIP вход, офиси, складове. 

Президентската ложа, бизнес ложи, офиси, конферентни зали, зала за спортна гимнастика, фитнес и съблекални ще бъдат разположени на второ ниво. Ниво три е за заведения за бързо хранене, ресторанти, бизнес клуб и бар. Фитнес център с разгъната площ 817.6 кв.м ще има на четвъртото ниво. Седалките за публиката ще заемат 5086 кв.м. Инсталациите ще са на площ 7112 кв.м.

Комплексът ще бъде съвкупност от съоръжения, сгради и инфраструктура, проектирани по най- модерни технологии, съчетаващи в себе си уникален дизайн и впечатляващи архитектурни решения, допълват проектантите.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 27.09.2018 г.
0
 
 
Браво на хората във Варна, които са се заели с толкова мащабно начинание.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.


Актуални Четени Теми
Нургюл Салимова изпусна победа, но намали разликата с първата на Турнира на претендентките
Очакват ни възлови мачове на двата бургаски отбора от полуфиналните плейофи в Супер Волей
Григор Димитров може да стане част от Топ 8 в световния тенис
Нургюл Салимова с реми в Турнира на претендентките за шахматната корона
Невиждана драма! Григор Димитров загуби от финалиста в Монте Карло

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: