Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Бургас посреща първия учебен ден с обновени училища и детски градини
Автор: Екип Burgas24.bg 16:17 / 27.08.2018Коментари (2)4052
©
Община Бургас продължава да обновява образователната инфраструктура и да осигурява все по-добри условия за обучение и възпитание на децата. Част от този процес е реализирането на проект "Подобряване качеството на образованието чрез модернизиране на образователната инфраструктура в град Бургас- І етап", финансиран със средства по Оперативна програма "Региони в растеж" 2014 -2020 г., съобщи на пресконференция днес зам.-кметът Йорданка Ананиева.

Чрез изпълнените дейности по проекта бяха напълно обновени прилежащи терени и дворни пространства на 4 училища: СУ "Св. св. Кирил и Методий", ОУ "Елин Пелин", СУ "Петко Росен", ОУ "Братя Миладинови". Изградени са 10 комбинирани спортни площадки за хандбал и мини футбол,  9 баскетболни игрища, 5 площадки за фитнес на отрито, 3 лекоатлетически писти със зони за дълъг скок, 3 детски площадки за обучение по безопасност на движението, зони за тенис и тенис на маса, арт сцена на открито и зони за почивка за деца и родители.

Като част от проекта бе създадено и новото ОУ "Ал. Г. Коджакафалията" - след цялостно преустройство и мащабен ремонт на сградата на бившия интернат ДДЛРГ "Ал. Г. Коджакафалията". Над 400 деца посещават модерното училище, в което се прилагат иновативни и съвременни методи на обучение. Неговото дворно пространство предлага пълен комплекс от възможности за образователни, обучителни и спортни дейности.

Проектът спомогна за изграждане и на нов корпус към съществуващата ЦДГ "Чайка", предназначен за три градински и една яслена група. В тях са създадени условия за грижа и възпитание на 104 деца. Сградата разполага със закрит плувен басейн. В дворното пространство са обособени детски площадки и зони за игра на открито.

В резултат от изпълнението на проекта Бургас се сдоби и с едно ново бижу - детска градина "Пинокио", която се намира в районен център "Меден рудник". Тя е единствената по рода си публична сграда, която притежава клас А за енергийна потребление. Детското заведение е с капацитет за предучилищно обучение на 132 деца.

Община Бургас извърши реконструкция и преустройство на старата баня в двора на ОУ "Л. Каравелов". Сега там се помещава учебен център "Академия Европа", предназначен за извънкласни дейности.

Друг обект, обновен с европейски средства, е филиалът на ЦДГ 2 "Ханс Кристиян Андерсен" в комплекс "Лазур". На сградата е извършен цялостен ремонт, въведени са мерки за енергийна ефективност. Обновеният филиал е с капацитет за 120 деца.

За нуждите на ОУ "Ал. Г. Коджакафалията", ДГ "Пинокио" и ЦДГ 2 "Ханс Кристиян Андерсен" е осигурено съвременно и съобразено с нуждите на образователните заведения кабинетно обзавеждане и компютърно оборудване.

Преки ползватели на обновената и модернизирана инфраструктура, попадаща в обхвата на проекта, са 9609 деца и ученици, 700 души педагогически персонал и 196 служители.

С реализиране на настоящия проект Община Бургас прилага актуалните национални политики в сферата на образованието, повишаването на енергийната ефективност и опазване на околната среда.

В момента по друг проект в областта на образователната инфраструктура се изгражда нова сграда за професионалната гимназия по автотранспорт, физкултурен салон за Търговска гимназия и различни подобрения във всички други професионални гимназии на Бургас, които са общо шест.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 28.08.2018 г.
0
 
 
Да не забравяме и ОУ,,Л.Каравелов,- Център Нищо не е правено по него,с изключение на външна изолация в цвят Папагала А по другите у-ща вече и потретват с ремонтите
Aнонимен
на 27.08.2018 г.
0
 
 
ДОБРЕ БЕ, А ДВОРА НА ОУ ЯВОРОВ КОГА?!?!?!?!? ИЛИ ДЕЦАТА ТАМ КУЧЕТА ГИ ЯЛИ????? ВСИЧКО Е РАЗБИТО! И ДА - ВИКАМ, ПОНЕЖЕ МИ ОМРЪЗНА!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Почина патриарх Неофит
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: