Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
НАП Бургас: Спокоен може да бъде всеки, който спазва законите
Автор: Екип Burgas24.bg 13:23 / 03.07.2018Коментари (0)4160
©
Никой няма полза от затваряне на търговски обекти по време на активния летен туристически сезон. За да не се случва това обаче, данъчното и осигурителното законодателство трябва да се спазва и касовите бележки да се издават не само при изрично настояване от страна на клиенти.

Ефективното изсветляване на туристическия сектор може да стане чрез общите усилия и на държавата, и на заетите в него, които спазват законите. Около тази теза се обединиха хотелиери, туроператори и представители на браншови организации в сферата на туризма на среща в Бургас, организирана от териториалната дирекция на Националната агенция за приходите.

Териториалният директор на НАП Бургас Татяна Кънчева, заместник-директорът Кирил Пологов, директорите на оперативните дирекции "Обслужване“, "Контрол“ и "Събиране“ Сияна Димитрова, Пенка Жекова, Светослав Синков и началникът на отдел "Оперативни дейности“ Бургас в Главна дирекция "Фискален контрол“ Даниел Вълканов представиха основните моменти от тазгодишната лятна кампания на НАП по засилен контрол по спазване на данъчното и осигурително законодателство по българското Черноморие. Сред основните акценти и цели на данъчните ще бъдат  бизнесът в сферата на туризма да се дисциплинира и да повиши степента на доброволно спазване на  данъчните и осигурителни закони. В случаите на умишлено укриване на обороти с цел избягване на данъчно облагане, законите ще се прилагат в цялата им строгост. При неиздаване на фискален бон, търговският обект ще бъде запечатван за срок до един месец. 

Ще се правят изненадващи проверки на място на хотелите, които да установяват реалната заетост, данъчните активно следят информацията от сайтовете за резервации. Във фокуса на контролните действия ще бъдат и семейните хотели, и местата  за настаняване от по-малък мащаб по Южното Черноморие. Ще се обменя активно информация с черноморските общини за заетостта на легловата база. Под данъчен мониторинг вече са поставени обекти с традиционно високи обороти през активния летен туристически сезон. Вече са в ход проверки на обекти в най-големия ни черноморски курорт Слънчев бряг, както и в морските общини на юг от Бургас. Засилен ще бъде данъчният контрол и при провеждането на концерти, фестивали и изложения. Ще се събират и данни за луксозни автомобили, имоти и яхти, фирмена собственост, с оглед използването им за лични нужди и начисляването на данък  уикенд.

Представителите на НАП Бургас отговориха на много въпроси, свързани с контролната дейност на приходното ведомство, направиха актуални разяснения по  конкретни казуси и промени в данъчните закони и апелираха към представителите на сектора да бъдат активни и да изпращат сигнали при съмнения за укриване на приходи.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:
Пожар в Айтос
09:09 / 28.03.2024

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Матури 2023 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Лято 2024
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: