Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
11-годишен наш виртуоз смая света
Автор: Екип Burgas24.bg 16:51 / 22.06.2018Коментари (4)3938
©
Талантливият Виктор Василев се завърна от участието си в международния конкурс "Андреа Постакини" (Andrea Postacchini), който се проведе във Фермо, Италия. Той бе отличен с първа награда във възрастовата група до 11 години. Даровитият пловдивски цигулар продължава да завоюва награди и отличия в най-престижните европейски музикални конкурси. През март, той спечели първо място и пребори конкуренцията в Grumiaux Competition в Брюксел.

Виктор Василев е роден през 2007 година в семейство на професионален музикант. Първата му среща с цигулката е на четиригодишна възраст, когато се запознава с изтъкнатия цигулков педагог г-жа Дарина Данкова. Вече шест години той има невероятната възможност  да работи неотлъчно с нея и да израства в овладяването на цигулковото изкуство. Виктор е възпитаник на НУМТИ "Добрин Петков“ – Пловдив, но успоредно с това вече втора година е извънреден младши студент в Нов български университет – София в класа на проф. Марио Хосен (Австрия).

Участва в майсторските класове на световно известни изпълнители и преподаватели по цигулка като проф. Жерар Пуле, проф. Михаел Фришеншлагер, проф. Елизабет Кропфич, проф. Юлиус Хорват. През май тази година, след предварително прослушване на цигулари от цяла България, Виктор беше избран да участва и в майсторския клас на световноизвестната цигуларка Мидори Гото. Освен със своите цигулкови педагози, Виктор работи и си партнира на сцена със своя всеотдаен преподавател Ирен Капеловска. Виктор е стипендиант на Ротари клуб, благодарение на чиято подкрепа бяха осъществени пътуванията и участията му в конкурсите в Чехия и Словакия.

Също родената в Пловдив Людмила Добрева – мецосопран, завършила Музикалното училище в града, ученичка от първия клас на великия Борис Христов, която дълги години живее и работи в Италия пожела през март тази година да пее пред публиката в родния си град – благотворително, в полза на стипендианта на Ротари, младия цигулар Виктор Василев.

Сегашното пътуване на Виктор за участие в международния конкурс "Андреа Постакини" (Andrea Postacchini), в гр. Фермо, Италия се осъществи с финансовата помощ на Община Пловдив, която подкрепи талантливото момче със средства по "Програмата за организиране на събития и кампании, популяризиращи културата на Пловдив в чужбина“.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Публикувайте повече такива неща! Много се радвам за това дете!
0
 
 
...браво на момчето....една хубава,не депресивна новина.....,на всякъде има "матрял"ама в Пловдив - най-вече:)
+4
 
 
Браво на момчето да е живо и здраво.Успех!!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
Почина патриарх Неофит
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: