Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Благотворителен концерт "Доброто винаги побеждава" помага на две бургаски дечица
Автор: Екип Burgas24.bg 11:31 / 22.06.2018Коментари (0)4020
©
Благотворителен концерт под надслов "Доброто винаги побеждава" в подкрепа на Станислав Димитров Чонев и Кристин Красимирова Бончева ще се проведе тази вечер (22-ри юни) в "Maison's“ Черноморец от 20.00 часа! В него ще вземат участие Гергана Великова, Ивелина Колаксъзова- Иве, Георги Дюлгеров и Даниела Павлова! Специален гост на събитието - група Горещ пясък. G.R.A.S! На концерта ще присъства и Златка Димитрова.

Събраните средства от благотворителната инициатива ще бъдат използвани за оперативно и следоперативно лечение на двете деца! Таксата за вход на концерта, чиято стойност е 10 лв., ще се поставя директно в дарителските кутии на входа на заведението. Организаторите на концерта Деница Самоковлиева и Велина Павлова, канят всички граждани и гости на града, като обещават приятна атмосфера и добро настроение!

Организаторите на концерта, изказват най-сърдечни благодарности на собственика на Maison's Георги Бодуров за бързата организация, предоставените средства и доброто отношение.

"Искренни благодарности към фирма Бор Чвор и най-вече към Борислав Минев, към собственика на агенция за недвижими имоти Thehome - Красимир Борисов, благодарности на Екатерина Вилк и целия екип на лечебно-диетична жива храна Vertera Organic Burgas за дарените продукти на двете деца. Не на последно място благодарности и за дизайнера на събитието Калин Лалов. Сърдечни благодарности за всички приятели, познати и непознати, които не са в България, преведоха пари по сметките на децата! Благодаря Ви! Бъде ти добри! Дарявайте усмивки на хората,които обичате и не забравяйте: В живота,няма ненаказано добро", се казва в съобщението от организаторите.

Станислав се ражда през юли  2011 год. -  здраво и красиво момченце. В края на ноември същата година, той започва да повръща непрекъснато и след редица изследвания и прегледи, включително и ЯМР, се установява наличие на огромна хидроцефалия. Приемат  го в края на декември 2011 год. в болница  ''Иван Рилски'' - София  за поставяне на клапа, но без да обяснят  в следствие на какво се е получила тази хидроцефалия. Всичко минава нормално  и го изписват, но пак без никаква информация от страна на лекарите. След безброй прегледи и непрекъснато влошаване на състоянието на детето, лекарите им съобщават, че Стаси няма да доживее до годинка, да се прибират и да чакат неизбежното. Тогава съдбата ги  среща с  хора, които им помогат да изпратят  документите на Станислав  в Турция , в болница Аджъбадем при световноизвестният Проф. Мемет Йозек - един от тримата най-добри детски неврохирурзи в света.

Това се случва през февруари 2012г. Получават  отговор от там, че клапата на Стаси не работи и трябва по най- бързия начин да се оправи и да се вземе биопсия от тумора на детето. Тогава родителите за първи път разбират, че той има тумор... и то неоперативен. След това се свързват с Фонда за лечение в чужбина. Получават одобрение и заминават за Турция. Това спасява живота на тяхното дете, защото той е изпаднал вече в летаргия, останал кожа и кости. И така  започва тяхната борба. От април 2012 год.  започват  редица операции за поставяне на сонда, от която да се храни, взимане на биопсия, поставяне на порт и започване на тежка химиотерапия. След радиотерапията откриват на Стаси и огромни хормонални проблеми, които и до ден днешен лекуват с животоспосяваща инжекция, която се бие на всеки 28 дни. По онова време ,когато шеф на Фонда е г-н Александров, всичко с лечението е вървяло добре. Семейството има  опората,  от която се нуждае, подкрепата от фонда и някак си се справят. Но когато сменят директора г-н Александров, за тях настъпва истински ад. Остават без подкрепата на Фонда, на всичко отгоре в началото на 2017 год. Стаси рязко се влошава и заминават за Турция. Заради тумора Станислав губи зрението си. Оказва се, че не могат да използват парите, които имат отпуснати за лечение на детето, от фонда им заявяват, че от тук нататък трябва да си поемат всички разходи сами. Така и става, с големи мъки успяват  да платят и да се приберат. През месец май положението на Стаси се влошава много повече. Семейството се справя и с това, но от тук нататък имат нужда от нашата и Вашата подкрепа, защото те не могат  вече сами да се справят.

Слънчевата Криси на 6 години от Бургас страда от детска церебрална парализа и все още не може да ходи. Криси и майка ѝ са минали всички възможни лекари в България, ходили са и в Германия, но до сега никой не е дал гаранция за нейното възстановяване.

Съвсем скоро семейството е било в Турция за изработка на шини, които да държат крачетата изправени (закупени със събрани собствени пари, поради отказана помощ от фонда). Там на Криси са и направени и две рехабилитации плюс поставяне на ботокс в крачетата. Лекарите дават надежда, че Криси ще се оправи и ще води нормален начин на живот, но се иска редовна рехабилитация при тях. Това вдъхна надежда на майката на Криси - Лазаринка, но средствата на семейството свършиха и младата жена е много притеснена.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
49-ото Народно събрание
Първа лига сезон 2023/24
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: