Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Филмите бледнеят! Ще онемеете от историята, разказана в Пловдивския съд от Албенко!
Автор: Екип Burgas24.bg 09:11 / 14.06.2018Коментари (1)2458
Албенко Методиев - един от основните обвиняеми по делото за мегаизмамата в Първомай, при която възрастна жена се раздели с 575 760 лева, даде своята версия за това как и защо е помогнал на жертвата си да се раздели с парите си, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Вчера Методиев се яви на заседание по делото, което се разглежда от Районен съд в Пловдив. 

През 2015-та година Албенко пуснал обява по интернет, че си търси работа. На 8 септември телефонът му звъннал и мъж, представил се като Иван Димитров от Русе, му предложил работа като куриер. По-късно полицаи ще нарекат въпросния Иван с името "Румънецът".

Та Иван обещал постоянна работа с 800 лева заплата и накарал Методиев да пътува до Русе, където да подпише договора. Преди това, обаче, го накарал да мине през Първомай, за да вземе пратка - документи и 500 лева. Албенко се съгласил, Румънецът му обяснил адреса, където го чакала възрастната жена - потърпевшата Елена Ангелова.

"Видях я да седи отвън и да говори по телефона. Като ме видя попита: "Ти ли си момчето?"; аз попитах: "Ти ли си жената?". Тя каза: "Аз съм. Ела да ми помогнеш да отворя една каса, че нямам ключ."

Тя въвела Албенко в една – по думите му кухня, на пода на която имало дупка, а в дупката – каса.

"Виждаше се една желязна вратичка", разказа мъжът. "Имаше кирка, явно се беше мъчила да отвори с нея. Казах й: "Аз не съм дошъл за това, а за някакви документи и 500 лева. Не съм отишъл да режа и отварям", обясни пред магистратите днес той.

Жертвата му се помолила да й отвори касата. Албенко пробвал с кирката, не станало и посъветвал, че трябва флекс и жената му дала пари да купи машина. Отишъл до голям магазин за строителни материали в центъра на Първомай, купил флекс за около 80 лева и се върнал. Почнал да реже, отворил и изкарал парите - евро и долари. В последствие станало ясно, че в сейфа имало 170 000 евро и 16 000 долара.

Тя казала: "Вземи тези пари  и ги закарай на човека от Русе". Той също се обадил, наредил му да прибере парите и да потегля за Русе. 

Албенко не се отправил веднага към дунавския град, а минал през хасковското село Гарваново, където живеела майка му, за да прибере съпругата Стефания и децата си. Момченцето му, разказа в съдебната зала, имало болки в стомаха и след Русе щял да го кара на лекар в София.

В селото пристигнал около 16 часа, но не споделил на никого за случката с парите, чантата сложил в краката на жена си, която седяла до него на предната седалка. Около 20 часа го спрели полицаи край Велико Търново.

"Къде са парите?", попитали. Албенко отвърнал: "Тук са, що?" Тогава му казали, че е станал муле на голям измамник на име Румънеца и ако иска да се отърве и да не лежи дълго в затвора, трябвало да съдейства и да се включи в постановка по залавянето на въпросния Румънец на мястото, където трябвало да занесе парите.

"За да се отърва, се съгласих", обясни в съда подсъдимия.

Румънецът се обадил, Албенко отвърнал, че е в Търново и получил нареждане на пали към Севлиево, за да остави парите там. Потеглил и заедно с него и шестима служители на реда. В съдебната зала Албенко се опита да намекне, че самата полиция му е длъжна за друга оказана помощ. 

По думите му горивото на патрулката свършило малко преди Севлиево, полицаите нямали пари и той им предложил 50 лева, за да заредят.

"Заредиха, обещаха, че ще ми ги върнат в полицията", заяви мъжът. След като стигнали Севлиево, Албенко получил указание да остави парите до билборд, стигнали табелата и той звъннал на "работодателя" си, лъжейки го - по думите му, че е оставил парите. След това полицаите му наредили да тръгва към Велико Търново, с него и парите тръгнал един служител, другите останали да чакат при клопката. 

По някое време, обаче, Албенко отново получил нареждане да се върне в Севлиево, защото са хванали човек при уреченото място край билборда. Арестуваният е втория обвиняем – Борислав Димитров, също явил се в съда заедно със защитника си адвокат Красимир Елдъров. 

Албенко - обясни самият той, тогава виждал за първи път мъжа, който лежал по корем, ръцете му били закопчани с белезници, течало му кръв. "Полицаят дойде до мен, взе парите, остави ги на тревата, без това момче да види", разказа обвиняемият развръзката.

Делото бе отложено за 2 август заради искане на защитата за още свидетелски разпити и предоставяне на справки.

Албенко представи епикриза на бащата на жената, с която той живее на съпружески начала - Стефания. С нея той има две деца, в момента тя отново е бременна, в деветия месец. В Елин Пелин Албенко живее при "тъста" си, но се грижи за него, тъй като е с частично ампутиран крак.

"Утре може и за шуринайка си да представят документи", контрира съдията по делото, порязвайки опитите за шикалкавене, макар че прие документите като относими по делото.




Още по темата: общо новини по темата: 1
27.05.2016 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Когато сменяха имената на български турци и турчеещи се цигани, най-често избираното женско име беше Албена. Но виж, имало и мъже, които са избрали името Албенко...
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: