Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Само в Burgas24.bg: Грозен скандал в бургаски автобус! Контрольор се разкрещя на 13-годишно момиче и му взе картата
Автор: Стиляна Божидарова 09:25 / 25.05.2018Коментари (11)105533
© Burgas24.bg
Нов скандал в градския транспорт потресе бургазлии, научи Burgas24.bg. Той идва само две седмици след екшъна, който се разигра в автобус Б1 и завърши с глоби за контрольорките на "Бургасбус". Този път потърпевша от изблиците на проверяващите се оказа 13-годишната Никол С.

След празничното шествие по случай 24-и май момиченцето се качва на автобус 71 в посока Долно Езерово. То чекира картата си за градския транспорт, но вижда, че е празна, затова приготвя пари за билет. През цялото време държи сумата в ръката си, но кондукторката го подминава и се настанява на една от седалките. В този момент в автобуса се качва контрола, която тутакси се нахвърля върху шестокласничката.

Проверяващият започва да крещи на детето, обвинявайки го, че се вози гратис. Към него се присъединява и кондукторката, която не намира никаква вина в себе си и също се нахвърля върху Никол. Този път обаче никой не се намесва в спора и двамата набират още повече смелост да издевателстват над ученичката.

"Мъжът започнал да й крещи и я попитал – къде живееш, в блокчетата ли? Първоначално й казал, че глобата е 10 лева, след което се обърнал и заявил, че е 20 лева. За капак й е взел картата за транспорт без каквото и да е обяснение. Това е недопустимо поведение спрямо малолетно лице. Не можаха ли да се свържат с мен, веднага щях да реагирам", разказа пред Burgas24.bg майката на детето. Тя не вярва, че ще се вземат мерки, дори и да пусне жалба, затова разчита на съдействие от медиите.

"Когато слезе от автобуса, плачеше – беше силно засрамена. Шокът й беше толкова голям, че чак вечерта ми каза, че са й взели картата. Недопустимо е някакви идиоти, които се страхуват да не им изстине мястото, да крещят на едно дете. Не я защитавам, защото съм й майка, а защото я познавам и знам, че през ум няма да й мине да пътува гратис. Единственото, което искам е тези хора да върнат картата на дъщеря ми и да се вземат мерки, да няма подобни издевателства и над други деца", каза още бургазлийката.



Още по темата: общо новини по темата: 6
28.06.2018 »
27.06.2018 »
10.06.2018 »
25.05.2018 »
09.05.2018 »
08.05.2018 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 28.05.2018 г.
0
 
 
НЕКА ИСКАМЕ НЕ БИЛЕТ А КАСОВА БЕЛЕЖКА ----- 6ТЕ ВИДИТЕ ОТКАЗ ЗНАЕТЕЛИ ЗА6ТО БИЛЕТИТЕ СА ПЕРА4НИЦА ЗА ПАРИ /// ЗАКОНЕН РЕКЕТ ///
0
 
 
Що не дойдат да викат на мен, че да видят как се лети от автобус
Aнонимен
на 25.05.2018 г.
0
 
 
ИнтегрираниЯТ транспорт е европроект!Нали!? Питам как ще се докаже ефективността му!? Доказването на ефективност е задължително условие, доколкото знам. При признати загуби....как....как ще се случи това!?
Aнонимен
на 25.05.2018 г.
0
 
 
Доста зачестиха случаите, в които кондуктори и контрольори се държат като цербери... Бургасбус, моля върнете старите линии и схеми,тогава нямаше нужда от карти, с един автобус и с един билет се стигаше от доста точки А до точки Б, а сега кацаме от спирката на спирка, чекиране...
Aнонимен
на 25.05.2018 г.
0
 
 
Коментар ли....... Остнахме без думи вече! И без сили да се мятаме от автобус на автобус.... .....
0
 
 
Община Бургас е достатъчно богата и с най-високи приходи от най-високите данъци, които се плащат. Затова смятам, че децата в Бургас трябва да имат до 18 години БЕЗПЛАТНИ карти за цялата градска мрежа, които да важат целогодишно! Не останаха чак толкова много деца, че да се отнасят въпросните лица по такъв начин. Всеки ученик трябва да получи подобна карта със снимка и валидност 1 година.
Aнонимен
на 25.05.2018 г.
0
 
 
АКО бкх там, щях да му счупя носа на тоя паляк, само да го засека аз .. аз ще го направч митио китката.. и ще го снимам докат го унижавам.. маика им мрасна..а онез дебели лелки марзелани са за пред телевизора да шият гоблен не да работят в обществен транспорт
Aнонимен
на 25.05.2018 г.
0
 
 
Аз пък казвам, че докато Бургасбус не се отърве от тази идиотска транспортна схема - все така ще бъде и по-лошо ще става. Всички работещи там ( шофьори, контрольори, кондуктори) са изнервени до краен предел. Пътниците също са изнервени, в своето чакане, объркване и причинените им неудобства с тази малоумна транспортна схема. Кажете, има ли останали доволни от нея ??? За да угодим на ината на някой си, който я въведи и евентуално се облажи покрай нея вече ВСИЧКИ търпим загуби. Миналата седмица Петко Драгнев призна, че Бургасбус е на загуба, а автобусите изминават с...70 000 км. повече на месец. Цените нямаше как да не се вдигнат и станаха 1.30 лв...Е, да ама си има неписани закони и те касаят икономическата целесъобразност на цялата тази "гимнастика" наречена Интегриран градски транспорт, касаят неудобствата на тези, които я използват, и които я поддържат. Освен малоумните сребролюбци, които я създадоха с мисъл за портфейлите си, всички останали - шофьори, кондуктори, пътници, контрольори и участници с други МПС в движението СТРАДАТ. Какво чакат в Бургасбус ? Такива ли са мазохисти ??? Съкращават хора там за да си намалеят разходите, не пускат климатиците в автобусите ( пътувах в Б1 вчера за 24.05. и вече няма да си го причиня). Пестят, а в същото време си губят клиентите. Бургас е малък град и алтернатива на градския транспорт винаги ще се намери. Българинът е овца, но си прави сметката. Когато едно пътуване с автобус на тричленно семейство за изминаване на разстояние от 5 км. му струва 3.90 еднопосочно, нали се сещате, че ще се усети. Преди две години контрольорките в Б1 ни казваха: " Ще свикнете", но сега две години по-късно, с въвеждането на това малоумие самите те не само, че не свикнаха, но и са на път да бъдат линчувани и да бъдат превърнати в жертви на ония, които казаха " Ние взехме парите - спасявайте се вие"
Aнонимен
на 25.05.2018 г.
0
 
 
"Бургасбус са СМЕШНИЦИЙ ... трябва да почват да уволняват персонала си и на по - горни нива !!! Освен тъпите контролъоли ами айде най - накрая да замине главата на някой шеф ???? СМЕШНИЦИ ПЪЛНИ ! И СЕ ПОДИГРАВАТ С НАРОДА !!! А напрактика НАРОДА ВА УПРАВЛЯВА !!!
Aнонимен
на 25.05.2018 г.
0
 
 
Докато "Бургасбус"не намери желание да се отърве от такива,хм,"проверяващи" дошли от майната си,съкратени,уволнени,наритани,цаката е една - писане във медиите,по възможност придружени със снимки,заливане с жалби на потърпевши бюрото на тарторът им П.Драгнев.А,да видим така ли ще се снишават и крият като мишоци цялото им ръководство.Такива като"да,да,разбира се,ще вземем мерки"и т.н.не вършат работа.Има и омбудсман.Най - мното ги е страх от телевизията.Захапят ли те - измъкване няма.На гражданска съвест е трудно да се разчита.Като знам какви ползват услугите - това е мисия невъзможна.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Мобилните оператори вдигат месечните абонаменти
Президентски избори в Русия
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: