Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Бургаските математици са домакини на европейски проект
Автор: Екип Burgas24.bg 11:48 / 17.05.2018Коментари (0)2175
©
Бивши и настоящи ученици от
ПМГ:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Възпитаниците на елитната бургаска ППМГ "Акад. Никола Обрешков“ посрещнаха гости от четири държави в рамките на проект по програма ERASMUS+. Домакинстването бе проведено в периода 6 май- 12 май, а в Бургас пристигнаха 17 ученици и 11 учители от Италия, Испания, Германия и Финландия. Проектът се нарича "DITUM- Discover the Unknown in Mathematics"- "Открий непознатото в математиката“ и е под координацията на Финландия.

В Бургас гостите бяха посрещнати с грандиозен концерт с участието на възпитаници на гимназията и фолклорна група "Трепетлика" с ръководител г-жа Пепа Запрянова. Основната задача на проекта бе учители и ученици да открият това, което за тях е непознато в точната наука. Практически това бе направено с представяне на уроци по математика, демонстриращи иновативни методи на преподаване. Презентациите бяха филмирани, а клиповете ще се използват в бъдеще с обучителна цел. Учителите на ППМГ "Акад. Никола Обрешков“ не пропуснаха да  демонстрират и традиционните методи на преподаване, с които учениците на бургаската елитна гимназия покоряват математическите върхове по цял свят.

По време на гостуването бе представен и един от продуктите, които са подготвени специално за мобилността в Бургас- многоезичен речник, включващ основни математически термини на езиците на партньорите. "Като учители наш ангажимент е не само да преподаваме материала, а да разкриваме света пред нашите ученици.“ разказаха преподавателите от ППМГ "Акад. Никола Обрешков“, които участват в проекта. "Програми като тази дават шанс на възпитаниците ни да комуникират със свои връстници от цял свят, да работят в екип с тях на език, различен от родния и да ги подготвят за живота след гимназията. Изграждаме граждани на света, които със знания и самочувствие да не се притесняват да потърсят и намерят своето място в него.“

Като добри домакини, бургаските математици не пропуснаха да запознаят своите гости с красотите на  бургаския регион. Още в първия ден бе организирано посещение на цветното изложение "Флора Бургас“ и разходка в Морската градина. Цял ден от гостуването бе отделен и на древните Несебър и Созопол и техните църкви и музеи, които спечелиха всеобща възхита. Световното културно наследство на България бе представено и с разходка до Пловдив, петият най-стар град в света и европейска столица на културата за следващата година.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: