Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Транспортната схема нанесе сериозни загуби на "Бургасбус“, планират се нови съкращения
Автор: Екип Burgas24.bg 17:16 / 15.05.2018Коментари (19)25431
© Burgas24.bg
Близо четири милиона лева загуби отчита общинският превозвач "Бургасбус" за 2017-а година. Около един милион са задълженията към община Бургас за наем. Това стана ясно на днешното заседание на постоянната комисия по обществен ред, сигурност и безопасност на движението, предаде репортер на Burgas24.bg.

Пред общинските съветници управителят на дружеството инж. Петко Драгнев посочи, че една от причините е въвеждането на транспортната схема и последвалите промени, както и пускането на нови автобусни линии.

"В началото на 2017-а година започнахме да правим с по 70 хиляди километра повече. Последните промени бяха направени в края на ноември, а през декември увеличихме цената на билета. Направихме някои съкращения на персонала, а през юни планираме да освободим още около 40-50 човека – кондуктори и контрольори, за да оптимизираме разходите и да приключим 2018 на печалба“, обобщи Петко Драгнев.

По думите му гратисчиите в градския транспорт били сведени до минимум – около 5%. Предстои пълният отчет на общинския превозвач да бъде гласуван на предстоящата сесия на местния парламент.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Аз се изчерпах да ги коментирам. Смях!
0
 
 
И кой ще понесе отговорността ??? #кой
Aнонимен
на 17.05.2018 г.
0
 
 
Некадърното управление ще доведе до фалит на фирмата. Вижда се колко много пари се прахосаха за спирки и светофарна система която така и няма да заработи.Абсурдни маршрути и още по-абсурдни бус ленти. Новите автобуси се поддържат от неквалифициран персонал. Некадърни с липса на култура, не спазват правилата. Шофьорите им така и не се научиха че карат хора, рязко спиране и потегляне, нервно подаване на сигнал за затваряне на вратите още преди да са слезли пътниците. Жалка фирма, жалко за толкова хвърлени пари на вятъра.
Aнонимен
на 17.05.2018 г.
0
 
 
Драгнев, вие станахте жертва на ония хиени от София, които съставиха тази малоумщина. Ами аз ще ви кажа за себе си. ВЕЧЕ не ви използвам транспорта, защото ми стана неудобен, скъп и ...бавен. Какви бързи линии, какви 5 лв. ? С 211 от МР до Изгрев пътувах 40 минути. Беше удобно и бързо. Сега се пътува за час. С тези безумни осморки на гарата се губят 10 минути, а като добавим и излишните светофари, които сложихте покрай тази схема и ето ти ги още 10 минути. Искайте си парите, разваляйте сделката и връщайте старата схема, точно както си беше. Новите спирки ги забийте в аналите на тези, които "измислиха" СХЕМАТА, а жълтата боя така и така се заличи - оставете времето да я изтрие.
0
 
 
Да уволнят умниците които сътвориха тази транспортна схема!И хората сами си напускат -така е по удобно за ,,Бургасбус'',няма борси и обезщитения
+1
 
 
Да да?Вместо да се оплаквате направете транспортна схема с по-добри параметри!Преди като бяхте с онези трошки проблема ви беше в техниката ,сега взехте автобуси по европроект...транспортната ви схема кофти, пък и на клиенти не можахте да случите? Ами ако причините са във вас? Я по-добре си подайте оставката и нека с конкурс дойдат хора с ясни цели и премислени възможности!
Aнонимен
на 16.05.2018 г.
+1
 
 
Драгнев начело на тази фирма ли е пари няма да има. Дрегневбус
Aнонимен
на 16.05.2018 г.
+1
 
 
Абусрдното е че понеже имат загуби и малко гратисчии, те ще съкращават контрольори и кондуктор, за да увеличат гратисчиите и увеличат загубите. Това само голям мозък може да го роди.
0
 
 
Ха ха ха...били на загуба.За мен, която всеки ден ползвам услугите им това беше ясно още след 15 ден от въвеждането на прословутата нова транспортна схема.Умните глави в общината и ,,Бургасбус" не виждат ли как част от автобусите след автогара ,, Юг"вървят полупразни.Няма да коментирам интервалите, грубите билетопродавачки и говорещите по 20 минути по телефона шофьори.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: