Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Наказват контрольорките от скандалния клип! Момичето, което се опита да мине гратис, ги замеряло със стотинки!
Автор: Екип Burgas24.bg 12:49 / 09.05.2018Коментари (8)61744
©
"Бургасбус“ реши да накаже своите контрольорки за грубо отношение по време на работа след екшъна по линия Б1, за който Burgas24.bg още вчера информира. От разпространено от общинския превозвач съобщение става ясно, че младата дама, която не пожелава да плати глобата от 10 лв., замеря със стотинки контрольорите, след като слиза от автобуса.

Ето какво пишат от "Бургасбус":

След възникналия инцидент между контрольори на "Бургасбус“ и пътничка в автобус Б1, общинския превозвач поднася извиненията си на всички, които са станали свидетели на тази грозна сцена.

Информацията, която беше разпространена във Facebook, че причината за скандала е глоба за говорене по телефона, е крайно невярна. След като бяха изгледани всички видео записи от автобуса, беше установено, че пътничката действително е била без билет.

Според правилника, с който можете да се запознаете във всеки един автобус на "Бургасбус“, както и в интернет, ясно е написано, че пътникът трябва да се таксува още с влизане в превозното средство. Участничката в скандалното видео, още с качването си има няколко възможности да направи това, защото кондуктора няколко пъти застава до нея. Въпреки това, пътничката предпочита да гледа през прозореца, докато пие кафе и говори по телефона. 

3 минути и няколко пропуснати шанса по-късно, тя е била проверена от контрольор, чиято работа не е да продава билети, а да ги проверява. След като се установява, че пътничката е нередовна, служителките се опитват да я глобят със стандартната глоба от 10 лева. Това, което липсва от разпространеното в интернет видео е, как жената замеря със стотинки контрольорите, след като слиза от автобуса без да плати нито билет, нито глоба.

За грубото си отношение нашите служители, ще бъдат санкционирани  с последно предупреждение за уволнение и с финансова санкция от една месечна работна заплата, според Кодекса на труда и вътрешния правилник на "Бургасбус“. Отбелязваме, че те ще бъдат санкционирани само и единствено заради грубото си поведение, макар и провокирано, а не защото са изпълнявали служебните си задължения опитвайки се да глобят нередовен пътник.

Ние заставаме твърдо против грубото отношение и агресията. Независимо, дали тя е от страна на пътниците или нашите служители. Имаме предвид, че работата на персонала в автобуса е натоварена и се случва емоциите да ескалират, но се надяваме, че с взаимни усилия и уважение подобни инциденти, ще бъдат избегнати за в бъдеще.




Още по темата: общо новини по темата: 6
28.06.2018 »
27.06.2018 »
10.06.2018 »
25.05.2018 »
25.05.2018 »
08.05.2018 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 10.05.2018 г.
0
 
 
tiya kontroluri ne trbva da se nakazvat da se uvolnyat disiplinorno ne da ostanat bez rabota da vidim kak ako se sluci na tehni detsa kak 6te se pocustvat sigurno na svoyi blizki ne vzemat pari i bileti ne davat ditsiplinarno uvolneniye may nesa dili i kvitansiya za globata a parite kide sa
0
 
 
Тук обаче и двете жени имат вина , държанието на контрольорката не е нормално , но наистина и другата е трябвало да я таксува, какво значи четох статия тя си говорила по телефона. А аз каро съм се качвала гледам задължително за жената, за да си платя билет и после почвам да ставам разсеяна. Е началото статията ме подведе ,че проблема е телефона, което не е нормално да те глобят за това. Другото вече е ескалиране на една мн грозна ситуация,за което не разбирам , ако нямам пари Бургас не е много голям, ще ходя пеш, ако пък съм се качила ще гледам да ме таксуват, обаче ако не ме е таксува колежката й, тогава наистина не е моя вината вс си е мм грозно. С две думи цялата ситуация е пълна простотия и не е нормална от никъдр погледнато
0
 
 
Не виждам как пътуваща може да има вина. Качила се е и е седнала. Защо контрольорката не е поискала пари за билет? Пътничката да отиде и да й напъха парите в ръцете ли? Що за малоумници? В автобусът се возят 10 човека на кръст. Ако е трудно да се обходят и таксуват,то чия е вината?
0
 
 
Не разбирам тогава защо ги наказват ?
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: