Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Жената на д-р Димитров: Страх ни е да излизаме по тъмно!
Автор: Екип Burgas24.bg 14:39 / 20.04.2018Коментари (1)3047
© Burgas24.bg
Информатори е имал серийният крадец Георги Джевизов-Плъха, който е разстрелян от пловдивския доктор Иван Димитров при опит да ограби дома му. Това разкриват ексклузивно пред "България Днес" свидетели по досъдебното производство, които са разпитани по случая с убития рецидивист. Къщата на Иван Димитров е с две огради, но няма аларма и СОТ. Плъха прескоча и двете ограждения, но вдигнатият шум разбужда доктора и той излиза да провери какво се случва в двора му. Тъй като машините, оставени в постройките отзад, са тежки, разследващите предполагат, че Плъха е имал помагачи, които са чакали отвън да им даде знак да им подаде техниката през оградата.

Най-вътре в двора на къщата, до страничния вход се намират въпросните постройки, където лекарят държал инструментите си. "Няма как този изпечен крадец да е влязъл само да се облекчи", както каза жена му. "Можеше да се изпикае и до първата ограда. Човекът е бил въоръжен и е влязъл да краде целенасочено. Гаражът е в частната собственост на доктора. Такива грабители са готови на всичко, дори да убиват, за да си спасят кожата", разкрива момчето, което работи в магазина на доктор Димитров точно до входа на дома му. По думите на момчето от магазина, докторът и Плъха се сбиват и Димитров е ранен на няколко места с нож в крака.

"Видях раните му, сериозни изглеждаха", казва още младежът. Пояснява и че Димитров не се обажда на тел. 112, след като стреля от упор, защото не очаква да се стигне до фатален край. Плъха хуква да бяга, след като е прострелян, скача през 2-метровата ограда и издъхва няколко метра по-надолу. Инцидентът от нощта на 1 срещу 2 март разбуни духовете в Пловдив, след като стана ясно, че докторът е обвинен за умишлено убийство на изпечения престъпник с километрично досие. Впоследствие прокуратурата променя обвинението и повдига второ срещу лекаря от УМБАЛ - Пловдив - за убийство, извършено при превишаване на пределите на неизбежната отбрана и за незаконно притежаване на боеприпаси и оръжие.

"Беше голям шок за нас. Първоначално цялата се тресях и плачех непрекъснато, защото го държаха затворен. Пуснаха го навръх рождения ден на голямата ми дъщеря, а децата ме питаха защо не празнуваме", разказва пред "България Днес" Жулиета, съпругата на обвинения доктор. Тя се оказва в дома им и точно излиза на разходка, когато вижда екипа ни. Споделя, че тя и съпругът й не са изчезвали, нито са се крили. Нямат и намерение да сменят адреса си. Въпреки че не може да коментира разследването, се съгласява да сподели как семейството й преживява трудния момент и коментарите в медиите. "И двамата с Иван търсим психолози, защото преживяваме стрес. Той вече е по-добре, а аз по-спокойна, след като излезе от болницата", казва Жулиета. 

Двамата се познават и са заедно от 10 години - още когато е студентка в университета. Казва, че Иван Димитров не е такъв запален фитнес маниак, както се говореше първоначално. Спрял да тренира преди около две години заради проблеми с кръста. Сега се отключили и други болежки и прекарал две седмици в болница заради случилото се с крадеца. "Иван никога не се е замесвал в скандали, не е посягал на никого. Не съм чувала за съмнителни приятели или да е имал вземане-даване с групировки. Това е нелепо", опроверга публикациите в медиите съпругата му.

Тя е категорична, че се надява на най-доброто, което може да се случи. По закон Димитров може да получи до 10 години затвор, но ако се приеме, че е действал в самоотбрана, може да отнесе и условна. Във фаталната за Плъха вечер Жулиета и двете им деца не са били в къщата заради ремонт. "Това казах и в прокуратурата. Даже по-добре, че не сме били тук, защото се опитвам всячески да спестя негативните емоции на децата", казва Жулиета. Засега Иван Димитров отказва интервю, защото не желае да пречи на следствието. Спрели са и ремонта в задния си двор, защото от полицията са им забранили да променят каквото и да било по местопрестъплението.

"Даже не ходим отзад, но обмисляме мерки за сигурност - камери или охранителна техника. Случилото се остави своя отпечатък върху психиката ни и се надявам с времето да се поуспокоим", споделя още жената на доктора. "По времето, когато става кражбата, господин Димитров подготвяше да оправя градината в задния си двор и да сложи басейн. Тъкмо беше купил нова техника - водни помпи и други скъпи машини. Беше извикал местни роми да му помагат - все млади момчета, плащаше им да му вършат работа. Някои от тях са разказали на Плъха, че има какво да се краде, и той е влязъл точно с тази цел", разкриха близките до семейство Димитрови, които пожелаха да останат анонимни.

Те са категорични, че шайки с роми обират квартала постоянно. Полицията издирва съучастници на Плъха, които най-вероятно са го чакали отвън, твърдят източници. "Тарашат ни постоянно, всички на тази улица. Последния път влязоха в сутерена ми, докато си бях в къщи, и то през деня - между 14 и 16 часа", разказва съседката на д-р Димитров, която го познава от години. Споделя, че семейството на лекаря е сплотено и подредено. Всички го уважавали, познавали леля му и баща му, които също са медици. "Доктор Димитров е добър, тих и благ човек. Храни и се грижи за уличните котки, помага на всеки и винаги е усмихнат. Вече обаче не минава да взима ядки с децата от пазара, защото не излизат много напоследък. Не го виждаме тука", обобщи съседката.



Още по темата: общо новини по темата: 73
26.03.2024 »
16.10.2023 »
14.12.2022 »
10.03.2022 »
11.12.2021 »
30.11.2021 »
предишна страница [ 1/13 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
СТЕФАН СТАМБОЛОВ Е НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАДАТЕЛ. СЕКЛИ СА ГО НАСРЕД СОФИЯ ИСТИНСКИ БЪЛГАРИ. КАТ РУСИЯ НЯМА ВТОРА КАЗАЛ ГО Е ПАТРИАРХЪТ ВАЗОВ- БОГЪ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ!!! ХОРА БДЕТЕ!!!СМЪРТЪ НА АМЕРИКА - ТЕ ПЪРВИ СА ПОИСКАЛИ НАШАТА СМЪРТЪ, БОМБАРДИРОВКИТЕ ОТ 1943 И
на 20.04.2018 г.
0
 
 
Абе, вие малоумниили сте бе? С каква скорост трява да се е движела тая кола- може би с с поне 1100 км/ч за да разбие 10 автомобила за 5 мин. Или може би пияна и дрогирана е подкарала единия от двата налични на т-нар-българска армия танка? ПОСТАНОВКА на внуците на другарите от народната милиция. А колкото до алкохола ползвам цитат на другар от милицията "Не помня кога за последно съм карал трезвен - нали ние сме властта в крайна сметка!!!"
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Реформи в БДЖ
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: