Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Шофьорът на катастрофиралия автобус: Чувствам се виновен, защото не можах да ги спася
Автор: Екип Burgas24.bg 19:49 / 13.04.2018Коментари (9)32376
© NOVA
Шофьорът на катастрофиралия на АМ "Тракия" автобус проговори в най-страшния ден от кариерата си. 33-годишният мъж разказва, че много съжалява, че не е успял да спаси хората. Пред Нова телевизия той сподели, автомобилът, който се е опитвал да го изпревари, се е забил в автобуса, който веднага се наклонил фатално надясно, без да има време за реакция.

 "Днес се качвам от Сливен първи курс след почивка и ето… Просто не знам този удар как стана и как ме преобърна", казва той.

"Спомням си всичко. Просто си карах по магистралата, в дясна лента, поглеждам в огледалото и тръгва да ме изпреварва, мисля, "Рено Меган". Отправям си погледа напред и я чакам да мине. В този момент поглеждам назад, тя прави някакъв рязък завой и удря автобуса в средата. Като удари автобуса в средата, той се надигна. Дръпнах наляво, но автобусът е неуправляем, няма как на две гуми да тръгне на обратната страна", разказва шофьорът.

"Той беше вече вдигнат, няма никакъв спирачен път, защото той беше вече на две гуми. Реакцията ми беше, че опитах да дам наляво, но автобусът вече беше вдигнат. Явно като дадохме още наляво, се преобърна автобуса", твърди шофьорът.

"На права отсечка бяхме. Почнахме да блъскаме предното стъкло, за да вадим пътниците. Някои излязоха през люковете, през стъклата. Всички седалки са оборудвани с колани, но никой не ги слага. Ако си бяха сложили колани, пътниците щяха да си останат на седалките. Извадихме колкото можехме да извадим. Доста млади хора имаше. Повечето бяха за летището. Не искахме да преобърнем автобуса, защото имаше и затиснати хора. Вързахме автобуса с колани, дърпахме го, но нямахме шанс. В този момент мина кран, не спря, а можеше да ни помогне – просто да надигне, за да извадим хората. Значи има и безчувствени хора", обяснява той.

"Търсех кой е шофьорът на другия автомобил. Каза момичето, че тя е шофьорът. Говорихме, тя беше в шок, както и аз. Плачеше и казваше "аз съм виновна, аз ви ударих". Младо момиче, не знам, няма драскотина. Тръгнала да ме изпреварва, чула шум в предна лява гума и се обърнала да намали касетофона, за да чуе шума. В този момент се удря в автобуса. Това каза пред мен и още двама полицаи", разказа шофьорът.

"Не съм се движил с повече от 95 километра. Каквото можах го направих. Чувствам се виновен, защото аз ги возех тези хора. Чувствам се виновен, защото не можах да ги спася", казва той.




Още по темата: общо новини по темата: 39
30.10.2019 »
19.04.2019 »
14.03.2019 »
06.12.2018 »
30.04.2018 »
25.04.2018 »
предишна страница [ 1/7 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 14.04.2018 г.
+1
 
 
Смятам че Категорично може да се каже че Виновна за Катастрофата е шофиорката на лекия автомобил! Обръщането на автобуса е станало поради човешката невъзможност за сфеткавични и коректни реакции на шофиора на автобуса за което не e коректно да mu се предписва вина! Коланите в някой случай са полезни но в други опасни и виновни за смъртта и изгаряния на много хора !!!
Aнонимен
на 14.04.2018 г.
0
 
 
Доста кофти реакция да даде на ляво, при положение, че автобуса е вдигнат на десните гуми, ама то шок... брутално лош късмет, такава смешна количка, да обърне цял рейс пълен с хора..
0
 
 
Значи не и е блокирал волана, а кокошката се обърнала по време на изпреварване... Малоумна история... Не знам кой им дава книжки на тези, но... защо напоследък всяка втора катастрофа е с жена зад волана... :(
+1
 
 
Да разбирам ли,че на водачката на автомобила ще и се размине и няма да си понесе отговорността?
Aнонимен
на 13.04.2018 г.
+2
 
 
Висок бордюр, вятър, вклинена кола и кал могат да изкарат автобус или товарен автомобил от платното му. Шофьорът щеше да овладее машината в съседното дясно/авариино/ платно , но то липсва.Ужасно стечение на обстоятелствата и само съдбата е виновна.
+1
 
 
Някаква лелка, с някакво старо плевенско рено, на което волана блокира и само мигача е счупен, се завърта и предизвиква катастрофа с множество загинали и ранени! Да, пътниците не са ползвали колани, но кой слага в автобус?!? Ега си случаярџ?Џрџ?Јрџ?Ґ
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: