ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Дни преди Великден: Как да познем качественото агнешко месо? | ||||||
| ||||||
Продавачи отчитат скок на цените поне с лев в сравнение с миналата година, а прясното месо познават по няколко признака. "Качественото агнешко месо не е засъхнало и е розовичко на вид", казва продавачката Зоя Георгиева. Когато пазаруваме, е добре е да следим за печати, които показват дали месото е минало ветеринарен контрол. Нарушения в магазините не липсват. "Неправилно съхранение при температури, които са различни от указаните, изтекъл срок на съхранение, трупно месо без здравна маркировка, опаковка без етикети", изреди Галя Викьова, инспектор към БАБХ. Ако търговците си позволят да ни предлагат замразено месо като охладено, трябва да посочват датата на размразяване и с какъв срок е. Проверките продължават до 10 април. Източник: bTV |
Още по темата: | общо новини по темата: 31 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Инцидент на кръстовището на "Демокрация" с "Гурко"
10:07 / 18.04.2024
Ето колко е струвала фиктивната операция на жената в бургаската болница
09:09 / 19.04.2024
На тези места в Бургас днес няма да има вода
09:52 / 19.04.2024
Коклюшът в Бургаско: Има ли заразени?
15:16 / 19.04.2024
Жена се оплака от фиктивна операция в Бургас
10:31 / 18.04.2024
Вълнуващ концерт предстои в Бургас
12:30 / 18.04.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета