Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Цял блок в "Славейков" скочи срещу таксиджии! Спретнали си тоалетна до домовете им, лятото не ги оставяли да спят!
Автор: Екип Burgas24.bg 12:26 / 28.03.2018Коментари (2)20305
© Burgas24.bg
Съседи от блок 41 в ж.к. "Славейков" настояват за премахване на таксиметрова стоянка, намираща се пред вход 1 на сградата. Освен че заемат местата им за паркиране пред жилищата им, таксиджиите са превърнали района в тоалетна. Нощите им лятото били кошмарни заради шума от радиостанциите и музиката, която се чувала от такситата. Обитателите на блока са написали писмо до институциите, сред които кмета на Бургас, областният управител и омбудсмана, установи справка на Burgas24.bg.

"Ние живущите в бл. 41 на ж.к. "Славейков"   Бургас, остро изразяваме несъгласието си от таксиметровата стоянка пред вх.1 на блока. Обособената стоянка е за шест места, които заемат цялата площ пред входа и няма място за личните ни автомобили, които са с адресна регистрация бл.41 вх1. Паркоместата са ограничени и от наличието на спиращи автомобили на студенти от ВХТИ, провокирани от платената бариера на входа на университета. От години живеем в затруднение от ограничението на паркоместата пред блока, а от 25.02.2018 г. ежедневно служители на общината ни налагат и глоби, затова че паркираме пред входа си, и пречим Що за безумие? - обърнете внимание на автомобилите с наложени глоби за паркиране пред вход 1 на бл.41, Може ли, да плащаш данък по адресна регистрация и да нямаш право да спреш пред адреса си...? Моля, да разгледате създалият се казус и да се разпоредите за анулиране на тези глоби", пишат недоволните граждани.

Друг основен на живущите там е замърсяването, причинено от таксиметровите шофьори. "Превърнаха в тоалетна района около трафопоста пред входа. Информирали сме и преди година отдел екология на общината, от направената проверка са установили наличната "тоалетна", направили са забележка, но тоалетната остава факт и в момента. В топлите летни дни миризмата в района е непоносима, а вечерите ни са обезпокоявани от шума на радиостанциите и музиката от таксиметровите автомобили, който буквално са под прозорците ни", жалват се още от блок 41 в "Славейков".

"Няма повече да търпим този терор налаган ни от таксиметровата стоянка. Затова настояваме районът около трафопоста да бъде почистен, а таксиметровата стоянка, да бъде преместена незабавно. Ние данъкоплатците от този жилищен район също сме европейски граждани на красивия Бургас и искаме да живеем, като такива, па макар, и в краен квартал", категорични а бургазлиите, които прилагат подписка към писмото си.  








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
По - Просто от бакшишите все още няма .....Сган голяма са...
Aнонимен
на 28.03.2018 г.
0
 
 
Потвърждавам. Апартамента ми гледа точно срещу трафопоста между блок 41 и 42, и горе долу на всеки час някой пикае там. Не само таксиджиите, но всякакви хора.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Парламентарни избори 2023 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Почина патриарх Неофит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: