Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
ОЗБГ: Градинките около Старата поща са развъдник на болести, разврат и престъпления! Има начин да се справим с това
Автор: Екип Burgas24.bg 18:31 / 14.03.2018Коментари (2)7950
Родолюбивите българи от Организацията за закрила на българските граждани внесоха предложение, касаещо "неприятните ситуации, възникващи на определени места в централна част на град Бургас, сред които: градинката до Старата поща, градинката зад Старата поща и градинката до сградата на Областна управа, която се намира срещу Старата поща“. Документът е адресиран до кмета на Бургас Димитър Николов, председателя на ОбС-Бургас Костантин Луков, директора на ОД на МВР старши комисар Калоян Калоянов, обществения посредник на Бургас Тодор Стамболиев, институции, медии и граждани. 

Burgas24.bg публикува текста без редакторска намеса:

През годините тези места са станали сборище на всякакви индивиди като просяци; проститутки; травестити; враждебни цигани; хора, дишащи лепило; наркомани; сутеньори; и всякакви други подобни. Сами може да се убедите в написаното от следните статии със зададен критерий за търсене "старата поща“

Има още ситуации с изброените индивиди, които се случват не само в определените места, но и в близко до тях разстояние. Но основната язва са именно споменатите градинки, които са развъдник на болести, разврат, престъпления, тормоз над граждани. Предложението на ОЗБГ е да се монтират камери, които да обхващат изцяло показаните по-надолу райони /отбелязани са с червено/. Камерите да са с висока резолюция и да имат възможност за приближаване /зумиране/, и на разстояние 30-40 метра да може да се разпознае човешко лице, номер на кола или друг малък обект. Камерите да имат възможността да снимат вечер и записите от тях да се съхраняват минимум 60 дни. Камерите да бъдат част от настоящата система за видеонаблюдение на град Бургас и по възможност да са с опция и гражданите да наблюдават денонощно онлайн какво се случва".

При евентуално въвеждане на опцията за гражданите, която е препоръчителна, то камерите да са свързани със сайта на Община Бургас или друг сайт, до който всеки гражданин да има достъп. Също така да има опции всеки гражданин да може да връща записа в рамките на минимум 60 дни, както и да приближава /зумира/ камерата до даден обект.

Родителите ги е страх да пускат сами децата си да играят в тези градинки, защото има боклуци, а преди и спринцовки, и опасни лица. Не веднъж и цигани безпричинно са се заяждали с децата, и родителите, а и не е приятно малки деца да гледат разни същества с неясен пол как предлагат гнусната си плът срещу определена сума, наркотици или лепило.

 Целта е да се инсталират камери, които наистина да вършат работа, за да са в полза на обществото и институциите. Също така да се постави и добро улично осветление, което да подпомага работата на камерите през тъмната чст на денонощието. По-честото посещение на полицията ще подсили ефекта на камерите и ще помогне за прочистването на районите.

 Клиентите, които посещават продаващите се индивиди ще изчезнат, защото няма да им бъде приятно да бъдат заснети. Продавачите на наркотици и сводниците ще се отдръпнат, поради същата причина. Съвкупните мерки от камери, осветление и полиция ще помогнат за възстановяването на добрия вид на показаните места, както и за спокойствието на гражданите.

 Да се монтира видеонаблюдение и на части от определени улици, които са в непосредствена близост до две от язвите. Участъците, в които според нас е нужно да се поставят камери, са отбелязани с червени линии:

За по-голяма тежест, гражданска отговорност и амбиция за съвместно разрешаване на проблема, ОЗБГ инициира събирането на подписка от живущите в близост до очертаните площи. Доброволно събраните подписи, на живущи в град Бургас, ясно изразяват желанието на гражданите да се въведат мерки за справяне с проблема. Подписката е приложена към настоящото предложение и е неразделна част от него.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Трябва циганите да бъдат изселени от града. На 200 км на юг например.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Борба за влияние в Близкия Изток
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: