Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
"Тя ще се върне" повтаря в несвяст годеникът на загиналата Мина
Автор: Екип Burgas24.bg 10:20 / 14.03.2018Коментари (3)5967
©
"Тя ще се върне", повтаря в несвяст годеникът на богатата турска наследница Мина Башаран, която загина със 7-те си приятелки в самолетна катастрофа на връщане от моминското си парти в Дубай. Мурат Гезер, който трябваше да се ожени за 28-годишната милиардерска щерка след месец, се държи само на лекарства и не може да дойде на себе си. При всички опити да бъде успокоен, той само повтаря: "Не, не вярвам. Тя ще се върне".

Както съобщава в. “Хаберлер", Мурат искал да изненада любимата си и се канел да я посрещне на летището, без тя да знае. От деня на трагедията Мурат не напуска дома на семейство Башаран. Там пристигат върволици роднини и приятели на загиналата девойка.

Страшната катастрофа шокира цяла Турция. Стотици хора изразяват своя потрес и тъга в социалните мрежи. Тя преобърна живота на семейството на собственика на “Башаран холдинг" - една от най-големите турски инвестиционни компании, което се готвеше за сватбата на любимата си дъщеря, разказва "24 часа".

Мина Башаран е едно от двете деца на известния турски предприемач Хюсеин Башаран. Роден в град Трабзон, той започва отначало търговия с лешници и основава компания за производство на ядки и сушени плодове. Укрепвайки бизнеса, в течение на 25 години Башаран изгражда огромен инвестиционен холдинг. Осъществява мащабни проекти в строителството, туризма, корабоплаването, аеронавтиката, енергетиката, хранителната промишленост и други.

Известно време е президент на футболния клуб “Трабзонспор". Част от бизнеса си Хюсеин Башаран планира да предаде на дъщеря си Мина - по-голямото му дете. През 2013 г. той я вкарва в борда на директорите на "Башаран холдинг".

Мина е родена в Истанбул. Завършва факултета по бизнес администрация в университета "Коч" в най-големия турски град. След това учи луксозен мениджмънт в Европейската бизнес школа в Лондон. Близките ѝ я определят като талантливо и амбициозно момиче. Собственичка е на яхтклуб и на курорта Рамада в Бодрум.

Неотдавна баща ѝ Хюсеин Башаран започва поредния си грандиозен проект - строителство на луксозен жилищен комплекс с кули в истанбулския район Фикиртепе, който е посветен на любимата му дъщеря и носи нейното име - Mina Towers.

"Започваме проекта, който ще струва 1 милиард долара. Планираме да го открием през септември", заяви магнатът пред журналисти наскоро. С него се заема една от компаниите в холдинга "Башаран" - CMB (Can Mina Basaran), която дъщерята Мина планира да издигне до най-високите световни стандарти. Тя рекламира комплекса и на страницата си във Facebook.

През октомври миналата година Мина Башаран се сгодява с Мурат Гезар, завършил Американския интерконтинентален университет и собственик на компанията Metprint Printing Systems. На семейството му принадлежи крупна издателска компания. Приказната сватба с Мина Башаран е насрочена за 14 април на брега на Босфора в бивш дворец, сега елитен хотел - Чираган.

Дъщерята на турския милиардер води активен светски живот. В профила си в Instagram, където има почти 70 000 последователи, пуска снимки с много знаменитости. Сред тях са турската попдива Ажда Пекан, танцуващият италиански милионер Джанлука Ваки и американският рапър Фарел Уилямс.

В очакване на приказната сватба богатата турска наследница организира моминско парти в Дубай с най-добрите си приятелки - момичета от елита на страната. Всички загиват в самолетната катастрофа в Иран на връщане от партито.

Една от седемте загинали приятелки на Мина Башаран е била бременна, а в следващите месеци брак е предстоял и на още няколко от тях, пише в. "Ватан". Гостенките на Мина са идентифицирани като Зейнеп Кошкун, Айше Анд, Бурчу Урфали, Асли Измирли, Лиана Хананел, Жасмин Барух и Синем Акай. Повечето от тях са работили в модния бизнес, едната има фирма за бижута в Измир, друга се занимава с дизайн на дрехи, трета има фирма за бански костюми. 

8-те богати приятелки и още три жени - екипаж, се прибират от Шарджа в Истанбул с частния самолет на "Башаран холдинг", който се разби в планински район на Иран. Катастрофиралият самолет се е повреждал и преди във въздуха, твърди сестрата на Мелике Кувет, една от двете жени пилоти, управлявали самолета при злополучния полет, пише в. "Ватан".

Самолетът Bombardier Challenger, произведен в Канада, се е повреждал и при два други случая преди това по време на полет - по време на полет до Париж и до Трабзон. Оказало се също, че стюардесата по време на полета Еда Услу е летяла вместо сестра си Ела, която я помолила да се сменят. Двете работели като стюардеси за една и съща фирма. След като научила новината за катастрофата, Ела Услу била приета в болница.

Основната версия за трагедията е избухване на пожар в единия от двигателите по време на полета. Самолетът много бързо е набрал височина, а след това стремглаво се е насочил към земята, сочат данни на FlightRadar24. Оцелели при катастрофата от 11-те жени на борда няма. В четвъртък Мина публикува снимка в Инстаграм, на която стои на пистата пред фаталния самолет. Последните видеа на богатата наследница в мрежата показват как тя и приятелките ѝ се радват на концерт на певицата Рита Ора в популярен нощен клуб в Дубай.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Да, повечето хора в несвяст биха повтаряли нещо подобно. Голяма мъка са тия пари, голяма. Там, където има големи пари, няма голяма любов. Не знам кого мъчи да заблуждава тоз' харен "хубавец".
+5
 
 
Кофти случай, мир на душите им, но още един път се доказва, че и милиардерите са смъртни и никой не занася нищо в гроба си!
+4
 
 
Мураде, тя няма да се върне, нито милиардите на баща й ще дойдат при теб.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Грипна епидемия обхвана страната
Лято 2024
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: