Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Гергов тръгна вабанк срещу Нинова! На кой от двамата "главата ще падне"?
Автор: Екип Burgas24.bg 12:48 / 24.02.2018Коментари (0)3047
© Burgas24.bg
БСП да бъде истинска опозиция. За това настоя пловдивският социалист Георги Гергов преди днешния пленум на столетницата.

Партията трябвало да е алтернатива, а не да е опозиция на приказки и да бетонира ГЕРБ. Не червените са извоювали оставката на министъра на енергетиката Теменужка Петкова, по мнението на Гергов.

Припомняме, енергийният министър подаде оставка вчера. За да няма съмнение около сделката и заради близките й отношения с купувача на ЧЕЗ, Петрова депозира оставката си пред премиера Бойко Борисов.

Преди дни чешката ЧЕЗ одобри сделката за продажба на активите в България и купувача "Инерком Груп".

Самата сделка за ЧЕЗ говори за нещо, което е скрито, е позицията на Гергов. Трябвало да е ясно кой купува активите на ЕРП-то. Несериозно било фирма с 50 000 лева капитал да придобие дружество, което отговаря за икономиката и може да бута правителства.

За Валери Жаблянов и дали партията го е защитила адекватно Гергов каза: " Много грешки правим, дали е случайно не зная, но много грешки правим. Аз мисля, че Валери Жаблянов е поредната жертва на такива емоционални и бързи действия, които водят до това, което преди време казах, че партията се управлява от треторазрядни хора".

Припомняме, в Народното събрание от името на ПГ на ГЕРБ Тома Биков два пъти иска оставката на Валери Жалянов и постави ултиматум. От ГЕРБ скочиха на социалиста заради определението за Народния съд в позицията на БСП за провеждането на Луковмарш. Първаночално позицията, написана като обръщение до премиера Бойко Борисов, беше разпратена до медиите, но в последствие редактирана на сайта на БСП.

То се доказа, категоричен бе Георги Гергов. Михаил Миков е недоволен пък от начина, по който се вземат решенията и по който се изпълняват. А за ситуацията в държавата отсече:" Толкова неща се случват в държавата, че не ми остават сили да коментирам".

Георги Божинов също смята, че оставката на Теменужка Петкова не решава проблемите в енергетиката. Дипломатическите тенис кортове бяха апробация на това можеш ли да се гавриш с обществото, посочи той. Не може да бъде допусната гаврата с обществото. Щом няма надежден купувач на ЧЕЗ, държавата може да влезе във владение. Трябва да покажем, че има държава, смята още Божинов.

За случилото с Жаблянов той каза, че се е проявила тенденцията БСП да е безхарактерно приспособяваща се. Партията все още има способност да има историческо съзнание, коментира Георги Божинов.

Партията направила отстъпление от принципите си, разграничавайки се от мнението на Валери Жаблянов за Народния съд. Оставката на Теменужка Петкова няма да направи партията по-силна и сплотена, е мнението му. БСП трябвала да има мнение с аргументи, критикува още Божинов.

Янаки Стоилов смята, че е важно да се постави въпросът за собствеността и управлението на енергетиката. Оставката на министъра на енергетиката не решава този проблем сам по себе си, категоричен е социалистът.

Иначе дебатът за фашистката идеология трябвало да бъде продължен. Стоилов също критикува ИБ, че не действа като колективен орган. Големият въпрос е как функционира партията, смята Стоилов. БСП депутатите трябвало да предприемат редица действия за изслушване на КФН, КЕВР,ДАНС и да не се допускат неясни сделки.

Според него държавата трябва да има по-голямо участие в енергетиката. За оставката на Теменужка Петкова Янаки Стоилов допусна, че та може да е предварително калкулирана.

Източник: News.bg









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Грипна епидемия обхвана страната
Лято 2024
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: