Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Новият председател на Окръжен съд – Бургас: Ще работя за ефективно, по-качествено, по-достъпно и по-бързо правораздаване
Автор: Екип Burgas24.bg 15:44 / 23.02.2018Коментари (1)3428
©
Новият административен ръководител - председател на Окръжен съд - Бургас, Росица Темелкова, се срещна със журналисти от региона, за да представи модела на диалог с медиите, който ще следва институцията. С тази своя първа среща, съдия Темелкова се запозна с хората на перото и словото, които често посещават и отразяват съдебни дела и процеси.

"Да изпълнявам длъжността "Административен ръководител" за мен е огромна отговорност. В работата си ще работя за ефективно, по-качествено, по-достъпно, по-бързо правораздаване. Окръжен съд - Бургас няма да затваря вратите пред Вас, а открито и прозрачно ще съблюдава да протичат съдебните процеси. Вие сте хората, които информирате обществеността и носите не по-малка отговорност. Ние, съда - като институция, ще Ви съдействаме в тази морална и професионална мисия до допустимата граница на нашите възможности!" С тези думи, председателят на съда, Росица Темелкова, откри срещата.

Росица Темелкова е завършила "Право" в СУ "Св. Климент Охридски". Магистрат с над 27 години юридически стаж, с ранг "съдия във ВКС и ВАС", с решение на Висшия съдебен съвет от 11. 05. 2005 г. От 1992 г. до 1998 г. работи като съдия в Районен съд - Бургас, оттогава до този момент е граждански съдия в Окръжен съд - Бургас. През 2009 г. е избрана за заместник - председател на институцията. От същия период е ръководител и на въззивно гражданско отделение в Окръжен съд - Бургас.

Новият административен ръководител на Окръжен съд - Бургас ще цели да утвърди съда, който ръководи, като институция, която се ползва с доверие на обществото. Съдия Темелкова ще се стреми да подобрява процесите в съда за постигане на бързина и прозрачност на правораздаването, чрез усъвършенстване на процеса на управление на човешките ресурси в съда, повишаване на професионалната квалификация и мотивация на магистрати и съдебни служители. В търсене на открит диалог със журналистите.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 24.02.2018 г.
0
 
 
И тая не става, бил съм ощетен от неправилно нейно отсъждане
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Мобилните оператори вдигат месечните абонаменти
Президентски избори в Русия
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: