Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (0)
Черноморец записа равенство в морското дерби
Автор: Екип Burgas24.bg 10:57 / 23.02.2018Коментари (0)11637
©
13-годишните ватерполисти на "Черноморец" се класираха за финала в държавното първенство по водна топка. В третия регионален квалификационен турнир от шампионата, момчетата на треньора Светозар Владков завършиха на второ място в група "Д" и за поредна година ще спорят за медалите.

На басейна в "Меден рудник" домакините победиха "Черно море" с 13:6 и "КПС Варна" с 9:5. В третия двубой "Черноморец" направи равенство 4:4 с "Комодор". Ремито се оказа в полза на варненци, които с по-добра голова разлика изпревариха бургазлии в класирането и станаха лидери в групата. Именно първото място им дава право на директна промоция за супер финала.

Според новия регламент за провеждане на първенствата "Черноморец" ще трябва да премине през нова серия квалификации, в която ще участват още третият "КПС Варна" и четвъртият "Черно море" от група "Д" плюс първият от група "Е" - "Аква Спорт". Към тях се присъединяват останалите четири тима от зона Запад. Квалификациите са на 31 март-1 април. Финалната шестица ще бъде попълнена от класиралите се от първо до четвърто място отбори.

"Устремили сме се към първото място. Разполагаме с дълга резервна скамейка и имаме капацитета да спечелим битката в малкия финал. До тогава ще работим повече в психологически план, за да може да започнем със самочувствие в супер финала. Доволен съм от всички момчета. Искам да отлича вратаря ни Диян Матаров, който изигра по прекрас

©
ен начин всички мачове, както и капитана Константин Колев за сърцата му игра и организаторски дух," коментира представянето на "Черноморец" Светозар Владков.

Мачовете от финалната шестица са от 27 до 29 април.

Останалите тимове в първенството на U13 ще играят във финал "Б" за разпределение на местата от седмо до 14-о. Срещите ще се играят в Кърджали, където бургаската водна топка ще бъде представена от клуб "Нептун". В третия квалификационен турнир в група "Е" на басейна в "Меден рудник" възпитаниците на треньорите Антон Панговски и Валентин Мартинов разбиха "Дръзки" с 23:0. В решителния двубой срещу "Аква Спорт" спорно съдийство отне от бургазлии победата, която те напълно заслужаваха. Варненци спечелиха с 6:5.

Тази събота, 24 февруари, на басейна в "Меден рудник", "Черноморец" е домакин на мачовете от първенството при 15-годишните в зона Изток. В група "Г" в компанията на бургаския тим са варненските "Тича" и "Черно море". В първия квалификационен кръг през януари момчетата на треньора Петър Йонов победиха с 11:9 в морското дерби срещу "Черно море".

"Черноморец" е лидер в групата. Заради новата система за провеждане на първенството, надпреварата започва от нула, тъй като натрупаните до момента точки не се зачитат. Победителят в групата пропуска квалификациите и играе директно на финал. Заелите второ и трето място играят за позиция в първата шестица.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Нови медали за бургаската борба
Всички призьори на тазгодишната церемония "Футболист на годината"
Нефтохимик стартира с победа пролетния дял на шампионата
Медведев направи услуга на Григор Димитров и е на финал на Индиън Уелс
Григор Димитров опасно близо до Арина Сабаленка

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: