Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Готвят голяма промяна за всички шофьори, новостите може да ви ядосат здраво!
Автор: Екип Burgas24.bg 17:36 / 19.02.2018Коментари (23)4504
© Burgas24.bg
Гаражните автоработилници да бъдат затворени и шофьорите да могат да ремонтират колите си само в сервизи с лиценз, пише "Телеграф". Тази новост най-вероятно ще залегне в един от трите чисто нови закона за водачите след разкомплектоването на Закона за движение по пътищата. Служители на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, както и такива от МВР и строителното министерство всеки четвъртък се събират в работна група и обсъждат какви промени трябва да се предприемат в нормативните актове, които са за подготовката, квалификацията и категорията на водачите, за пътните знаци и маркировката и за техническата част на превозните средства. 

С поправката водачите ще могат да оставят автомобилите си само в лицензирани сервизи. "В момента такива у нас няма и на практика всеки желаещ да ремонтира коли, може да го направи свободно", категорични бяха от вътрешното ведомство. Ако работилницата не се сдобие с разрешително, тя ще трябва да затвори завинаги. "Всяко возило пък ще си има сервизна книжка. В нея ще се посочва какви поправки ще се извършвали по колата и ще е задължително да се вписват", обясниха членове на работната група от транспортното министерство. Ако нещо липсва, ще се налагат глоби. 

Тепърва ще се уточнява размерът им. Ако водач сам смени масло или гума например, няма да има санкции, но пак ще е длъжен да посочи това в книжката на автомобила си. Очакват се промени и при техническите прегледи на возилата. Ако в момента при смяна на табелите на колата изправността й се тества в пункта за регистрация на Пътна полиция, до няколко месеца прегледът най-вероятно ще се прави в министерството на транспорта. "Така ще бъде улеснена работата на МВР, но и водачите ще бъдат натоварени да обикалят ведомствата двойно повече", изразиха мнение от работната група.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Това е добра идея. Напълни се с пишман селски майстори, които си откриват сервизи и после за да ремонтират една кола цял ден ровят из Гугъл, понеже не знаят коя част за какво служи.
0
 
 
"Г-да "Управници"-дали сте си задали въпроса,колко от катастрофите са станали от технически неизправен автомобил и колко от недобре обучени и неправоспособни шофьори?100% НЕ!!!А от пияни и дрогирани?И какви са мерките на тези,които изброих по-горе?МИЖАВИ!!!Така,че мислете в тази посока,а не в друга!!!Кой е луд да кара неизправна кола?Няма такива.
+1
 
 
Пълни глупости, в официалният сервиз за една скъсана жица ти сменят части за 1-2к, а качествените майстори и без голям сервиз си имат клиенти, просто ще идат в сивата икономика.
+3
 
 
"Водачите ще могат да оставят автомобилите си само в лицензирани сервизи. В момента такива у нас няма". А защо няма? Допреди 28 години имаше легални и що-годе добри сервизи на "Мототехника", но след това се нароиха стотици, за да не кажа хиляди частни "автосервизи" и работилници със съмнителни специалисти, които не само че работят без лиценз, работят скъпо и прескъпо, не издават фактури за извършваните от тях ремонти, ала никой не ги закача за данъци и нерегламентирана стопанска дейност, т.е. сива икономика, която е обществена тайна.
0
 
 
Тези тикви вместо да мислят тъпотия след тъпотия, просто да вземат и да наложат някакъв контрол. На никой не му пука че хората не знаят кой цвят на светофара какво значи, и че карат кой както си иска...
-1
 
 
Първото със сервизите добре но това с регистрацията нещо не е хубаво. Защо вместо да се облекчават гражданите те пак мислят да се обикалят повече институции.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Мобилните оператори вдигат месечните абонаменти
Президентски избори в Русия
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: