Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Дизайнер Мария Танева: Модата е предизвикателство и любов
Автор: Екип Burgas24.bg 14:44 / 13.02.2018Коментари (0)2422
©
Новата си колекция талантливата дама избра да представи със специална фотосесия в Гранд Хотел и СПА Приморец
Дизайнер Мария Танева избра да представи новата колекция за 2018г. на своята модна къща "Емоционе" със специална фотосесия. За нея, тя предпочете една изключителна 5-звездна локация: Гранд Хотел и СПА Приморец. Моделът, който облече стилните тоалети, е Кралица на Бургас и първата подгласничка на Мис България за 2016г. Рени Радева. Тоалетите, представени пред фотообектива, са общо десет. Те включват не само елегантни дълги рокли, но и гащеризони, сред които всяка дама може да намери подходящо облекло за всеки специален случай - абитуриентски бал, сватба или друг.
 
Дизайнер Мария Танева е помислила и за комфорта на дамите, които искат да изглеждат прекрасно, но и да танцуват свободно, без ограничение на движенията. Затова, някои от тоалетите в колекцията са с дълги, красиви и ефирни поли, които лесно се махат и удобството на дансинга е гарантирано. Колекцията включва актуални материи, които отразяват последните тенденции от световните подиуми. Сред тях е италиански бутиков плюш - хамелеон в преливащи цветове. Насложен върху телесна мрежа, той обгръща впечатляващо силуета в разкошна дълга рокля, с която всяка дама е готова да пристъпи директно в обятията на своя принц. В колекцията присъства и изключително ефектна цветна 3D дантела - с ръчно пришити перли и цветя, която превръща всеки тоалет в истинско събитие. Добавете жоржет, шифон, коприна, луксозен тюл и дизайнерския талант на Мария Танева и получавате впечатляваща колекция от десет тоалета на модна къща "Емоционе", сред които всяка дама може да открие най-подходящия за себе си.

"Избрах да представя колекцията си в Гранд Хотел и СПА Приморец, защото за мен това е най-приказният и красив хотел в Бургас. Сред толкова много еднообразие, Приморец е истински оазис, изпълнен с пълнокръвни класа и лустро, изключително подходящи за представяне на моята колекция. Такива красиви тоалети могат да бъдат представени само в такава обстановка" - разказва дизайнер Мария Танева.

"Гранд Хотел и СПА Приморец е място на много топли и весели спомени за мен. Там, на 21 юли 2001г. бе моята сватба. Денят беше изключителен - не само защото се омъжвах, но и защото времето бе решило да ни изненада - нас и всички гости. Ураганен вятър буквално събори масите за външното тържество като домино - и се преместихме в ресторанта вътре. Беше страшно весело. И до днес, когато някои от гостите ме срещне ми казва "Такава сватба никога не съм виждал" - смее се Мария.

"Голям почитател съм на ресторанта в Гранд Хотел и СПА Приморец и днес. Шеф Ивелин Кръстев и неговият екип изненадват с ново меню всяка пролет и есен, а вкусът определено си заслужава. Самата атмосфера превръща всяко едно гостуване в Приморец, в комфортно, изискано събитие. Независимо дали пиете чай в лоби бара, вечеряте в Средиземноморски ресторант "Салини" или пък посещавате СПА център "6th Sense", усещането че сте специални и обгрижени е неизменно. Именно това внимание към всеки детайл и ненатрапчив, класен сервиз, в комбинация с приказната атмосфера ми подсказаха, че това е точното място за моята нова колекция. Ето, че към днешна дата, фотосесията вече е факт и представя моето виждане за това, как трябва да изглежда една дама на специално, представително събитие" - продължава разказа си талантливият дизайнер.

"Неслучайно избрах това събитие да се случи през месеца на любовта - февруари. Той бележи старта на един празничен сезон, изпълнен с поводи, за които официалният тоалет е задължителен. Старт на тези тържества, дава 14 февруари - денят на любовта и виното. За него, Гранд Хотел и СПА Приморец организира специално събитие - La Vie en Rose. То ще представи френската кулинария, но и ще е своеобразен жив концерт на Елена Сиракова, на който тя в компанията на пианиста Михаил Филипов ще представи най-обичаните любовни песни на всички времена, като дансингът ще е на разположение на всички гости. Ето, за такива изискани събития са подходящи класни тоалети, пъстри, специални, изискани с които да се чувствате като истинска кралица, единствена и неповторима" - разказва Мария Танева. "После, идват Празникът на жената, абитуриентските балове, други лични събития - рождени дни, юбилей, годишнини, сватбени тържества - на които етикетът - а и самочувствието - изискват да сме облечени подходящо. Тук на помощ идвам аз. Всеки от десетте тоалета, включени в новата ми колекция, може да бъде претворен в други цвят и размер, така че да отговаря пълно на предпочитанията на всяка конкретна дама. Никога не повтарям тоалет два пъти. При модна къща "Емоционе" винаги има нещо различно, детайл, който да даде ново звучене и облик и да е в хармония с избралата го дама" - завършва темата талантливата и красива дизайнерка.

Мария Танева е дама - усмихната, слънчева и с едно много специално отношение към човека. След броени мигове в нейната компания, усещаш, че обичайният стрес, съпътстващ ежедневието у нас, край нея изчезва. В отношението и към хората има лекота, преплетена с фин хумор и силно положително усещане. Тя е отворена към всеки и буквално печели хората за минути. Това я прави изключително специален човек. Не вярвате? Убедете се сами. Обаянието ѝ, прилично на феята-кръстница от приказките, предизвиква моментални доверие и комфорт. Добавете неизменната усмивка и добро настроение и ще се доближите до реалния образ на тази много повече от просто красива, дама. Тук, акцентът е отношението - и отличната безукорна работа.

Занимава се с дизайн от 1998 г. "Още като дете открих, че това е моето призвание" - разказва тя. "Вдъхновявах се от една от гостенките, почиващи в къщата за гости на баба ми в Созопол. Пред очите ми, тя създаваше буквално чудеса от плат, на шевната машина. 1998 е годината, в която открих своето първо ателие в центъра на Бургас. Шиех ежедневни и традиционни облекла - всяко от които обаче е бутиково, уникално, единична бройка, "по поръчка". Тогава колекции нямаше и всички работеха така" - разказва Мария. "Имаше четири магазина за платове в Бургас и те предлагаха българска продукция, която днес почти липсва от пазара" - продължава разказа си тя. "Мечтаех, един ден да имам възможност да се отдам изключително на своята слабост - роклята. От малка бях силно вдъхновена от Ренесанса - кринолините, разкоша... За пръв път, подобна рокля изработих за абитуриентка през 2002г." - споделя дизайнер Танева.

След художествена паралелка в училище "Кирил и Методий" Бургас, Мария Танева завършва професионална квалификация "дизайнер - моделиер" във Варна. Освен това, тя е и дипломиран инженер-икономист. Казва, че призванието и е да радва хората и добавя: "Най-добрата реклама е от доволен човек до друг. От самото начало, това води хората при мен - препоръка от някой. Считам, че е изключително важно доброто име да се пази и развива."

Мария Танева е създател и председател на Черноморската асоциация на бургаските дизайнери. "Идеята на сдружението е да обедини колегите в бранша. Не сме много и работа има за всяка от нас. Имахме съвместни инициативи - общи ревюта, представителен бутик. За съжаление, последните години сме оставили тези инициативи на заден план" - споделя слънчевата Мария. "Надявам се, да преодолеем тези процеси и отново да станем задружни. Ние сме стабилен противовес на конфекцията с високи цени. При нас, бройките са единични и уникални, а цените ни са достъпни. Защо една дама да инвестира в тоалет "на конвейер", рискувайки друга жена също да го е избрала за дадено събитие, когато може да си подари красота, създадена специално за нея, при това на достъпна цена?" - завършва темата тя.

Освен работа в ателието си, Мария Танева е заета и на друг фронт. Тя преподава мода в Център за млади таланти към Фондация "Шанс за децата на България". "Основна част от таксите а обучението на децата, поема Фондацията, чрез различни стипендии. На 21 май 2018г. Центърът ще приключи учебната си година с международни сертификати и грандиозно ревю. Негова сцена ще бъде отново емблематичния за Бургас - Гранд Хотел и СПА Приморец.

В последно време, вместо с обичайните две шивачки, Мария работи с една. "Работя и вкъщи, но без да се претоварвам. Всичко е въпрос на организация. Успявам така да си подредя графика, че събота и неделя, на официални празници винаги почиваме, а отпуските лятото са задължителни" - разказва тя. "Бих казала, че хобито ми е моя професия. Обичам си занаята! Определям се като абсолютна късметлийка. Работя това, което искам и влагам в него много любов."

"Изключителен момент е преобразяването на момичетата в дами в моето ателие" - разказва Мария. "Помагам им да изберат най-доброто за себе си, съобразено с индивидуалните им особености. Пробват различни силуети, докато сами се убедят, кое им стои най-добре и подчертава точните места. Целият процес, от първоначален консулт, избор на тоалет, уточняване на детайлите, поръчка на необходимите материали, поне две проби - до крайния готов тоалет, отнема около месец." - казва Мария. "За своя абитуриентски бал, когато за първи път облекат официална рокля, емоциите са неудържими. Родителите се вълнуват - често до сълзи, виждайки за пръв път детето си без обичайните джинси, в истински изискан тоалет. Въпреки важността на повода, за мен не е оправдано една абитуриентска рокля да струва повече от 1000 лева." - казва тя. "Спокойно можем да се вместим в цена от 600 лева до тази граница, без да пестим нито от материали, нито от качество и оригинален дизайн" - споделя слънчевата дама.

"Търсенията на дамите през времето много се промениха" - казва тя. "Днес, жените са много информирани. Искат да изглеждат като звезди от червения килим. Материята е определяща за крайния резултат - а по реалните събития, от които дамите носят снимки с идеи, тоалетите са от платове с изключително високи качество и цена. Няма как да получим идентичен резултат с материя от по-нисък клас" - разказва откровено дизайнерът.

"За мен, роклята е най-важната и значима дреха в дамския гардероб. С нея, всяка жена се преобразява в принцеса" - споделя Мария. "Скоро бях в Индия. Там, облякох традиционно сари. Увита в цели седем метра разкошен плат, се чувствах като истинска звезда. Определено привличах погледите" - смее се Мария. "Роклята е красота" - завършва темата тя и споделя още за вдъхновението, което черпи от държавите, които посещава: "В Индия, ме спечелиха цветовете. Всичко е пъстро, цветно, няма черно, а всички коли са бели. Хората са мирни и добронамерени. Това пътуване, както и другите ми странствания по света, ме зареждат емоционално и идейно. Много обичам цветовете - които у нас са все още малко табу." - разказва Мария. "Неслучайно, в новата ми колекция няма нито една черна рокля, въпреки сантимента на много родни дами към този цвят. Според мен, черното ограничава човека и влияе дори на настроението. Ето, днес е мрачно, а аз съм в жълто, за равновесие " - смее се тя и добавя в заключение наблюденията си от пътешествия до различни култури и дестинации: "Българката е една от най-добре облечените жени в световен мащаб."

После, говорим за цветове и материи. "Най-впечатляващият цвят за 2018г. е ултравиолет. Той стои царствено - като бордото и кралското синьо в определена гама. Актуални са и червеното, малко черно, синьо, зелено - цветовете на земята. Материите на годината са дантела с камъни, пайети и мъниста, цветна дантела, инкрустирани върху мрежа елементи, плюш, жоржет, шифон, коприна, луксозен тюл. Перата също са много ефектни. "Лично аз, като количество в моделите, които създавам, използвам най-големи количества шифон" - разказва Мария. "При мен, преобладават дългите тоалети. Считам дължината за определяща, с оглед маркиране на една визия като по-официална" - разказва тя.

Казва, че обича нестандартните неща. Точно в този дух създава и сватбени тоалети - последно време основно за българки, срещнали любовта в чужбина. "За една от тези дами, която искаше традиционен български елемент в своята рокля, създадохме пафти - проектирани и излети специално за нея. Те, допълниха облика на тоалета по изключителен начин, без да намалят от официалното му излъчване, а напротив - прибавиха допълнителна ценност към него".

Сред уникалните облекла, които създава са и сценични костюми за популярни танцьори и тематични облекла за участие в състезания за пресъздаване герои от популярни компютърни игри. "За мен е предизвикателство да направя нещо, което друг не е правил" - казва Мария. "Няма невъзможни неща. Затова и избрах да се занимавам с мода. Полето за изява тук е буквално безкрайно, а развитието - непрестанно. В ателието ми добре дошли са не само представителките на нежния пол, които искат да изглеждат добре, но и господата. За тях, обичайно създавам различни спортно-елегантни облекла. С приоритет обаче, са дамите" - уточнява с усмивка Мария. "По мои наблюдения, мъжете последните години са доста суетни и взискателни. Вглеждат се в детайла и определено знаят какво искат" - споделя тя за българския мъж. "И това е много добре - говори за една култура на висока естетика".

"Модата е предизвикателство и любов" - казва в заключение Мария. "Всяка жена - респективно мъж - трябва да "усети" дрехата. Да прецени как се чувства обличайки дадено облекло. Вътрешният глас е много важен. Трябва да се вслушваме в него" - завършва разговора талантливата дизайнерка.

Дрехите са важни - според една поговорка, по тях посрещат. Те говорят много за вас. Подберете тоалетите си умно, следвайки консулта и съветите на дизайнер Мария Танева. За класната обстановка пък - се доверете на Гранд Хотел и СПА Приморец - отличният избор за всяко специално събитие. Тук всеки детайл има значение!

 

 

Рекламна публикация
РЕКЛАМНА ПУБЛИКАЦИЯ








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Реформи в БДЖ
Кабинетът "Денков - Габриел"
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: