Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Бургазлия с революционни идеи за по-чист въздух! Изпълними ли са те? Преценете сами!
Автор: Екип Burgas24.bg 11:58 / 07.02.2018Коментари (3)5865
© Burgas24.bg
Авторски проект за по-чист въздух в големите градове е изготвил Тодор Лирков. Своите предложения мъжът е изпратил до Общинския съвет на Бургас, установи справка на Burgas24.bg.

Една от идеите му е на най-важните кръстовища да се стопират по две водоноски. От тях по подбие подобно на капковото напояване, водата бавно ще навлажнява асфалта на уличното трасе. Отнесена от гумите на колите влагата ще се разнася далеч от кръстовището и няма да позволява да се вдига прах във въздуха, който ще бъде значително по-чист като при дъжд.

Друга идея от неговия проект е към Закона за опазване на околната среда, да се направи следното допълнение: "В границите на бившите окръжни градове МПС-тата да се движат на газова (електрическа) тяга.

Като трета съставка, както е наречено предложението, е посочена да се запише следната законодателна промяна: "При раждане на всяко едно дете в пределите на нашата държава, неговите родители трябва да ознаменуват събитието със засаждане на фиданка, раждаща ядливи плодове (орехова или друга)". Той предлага общинските органи предварително определят терените за засаждане, а дръвчеата да носят името на новородените. Грижата за отглеждане на дръвчето се поема от родителите, докато детето е невръстно. "Пример за обществени плодни дървета са ни дали подбалканските градове, където цели паркове и пътища са засадени с орехи. Още по-голям пример за следване ни дават благородните хора, живеещи в планинските райони /Родопите и др./, които боготворят ореховото дърво, растящо свободно в природата", е точно записано в предложението.

Лирков предлага водата във водоноската да се взима от реки, водоеми и морето. Няма да има родител, без изключение, който да не иска да даде с гордост минимални средства и труд за засаждането на фиданка, носеща името на неговото дете. Той е сигурен, че градската среда в много голяма степен ще бъде хуманизирана. Проектът ще доведе до намаляване на безработицата чрез различни канали по осъществяване на проекта. Ритуалът по засаждането на фиданката, по-чистият въздух ще превръщат обществото ни в един все по-сплотяващ се цялостен организъм, при многократно увеличаване на уважението и респекта към родовия корен, живеещ в здрава жизнена среда.

При екстремна ситуация, плодовете от фиданките могат да осигурят жизнения екзистенц- минимум за човека (плодовете на ореха са естествена, дълготрайна консерва). Неизмерими, необозрими ще са ефектите за Родината ни и за света в материално и духовно отношение от прилагането на Проекта, независимо от коя негова съставка ще се започне изпълнението му. Най-големият паметник за миролюбието и хуманизма на държавата ни ще бъде засадената фиданка и чистият въздух -Европа не само ще ни отваря врати, но и ще се учи от нас, е записано в проекта.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 09.02.2018 г.
0
 
 
Човека е или безнадежден романтик или тих луд. Абсолютен нонсенс са 'идеите' му.
Aнонимен
на 07.02.2018 г.
0
 
 
Плодове по пътищата?!?!?!! Че малко са отровени от изгорелите газове!
Aнонимен
на 07.02.2018 г.
0
 
 
Това някакъв безумен майтап ли е?!?!!! В Мадрид за целта има огромни прекрасни фонтани!!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Мигрантски натиск към България
Природни стихии
Поскъпване на хранителните продукти
Парламентарни избори 2024
Влизането на България в Шенген
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: