Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Хирург обезобрази дете при опит да го обреже
Автор: Екип Burgas24.bg 13:38 / 27.01.2018Коментари (13)3239
©
Хирург обезобрази 8-годишно дете по време на процедура по обрязването му. Това твърдят родителите Айсел и Вергил. Семейството е от Хасково. Те настояват лекарят, причинил изгарянията на сина им, да понесе съдебна отговорност, предава Нова телевизия. Айсел и Вергил са заедно от 20 години. И двамата са родени в България, но са от турски произход. Живеят в България, в Хасково и имат две деца, едното е на 12 години и се казва Мехтап и Мерт на 8 години.

За дома се грижи Айсел, а Вергил работи в местен завод. На 9 юни 2017 година 8-годишният Мерт е приет на процедура по обрязване в МБАЛ Хасково. На следващия ден влиза за операция но половин час след началото на интервенцията хирургът д-р Васко Мутафчиев казва, че е станал инцидент с детето. По думите му спирт от коагулатор се е излял върху крачетата на детето и се е подпалил. Вече осми месец родителите търсят справедливост за детето си.

"Ние тепърва предприемаме стъпки за намиране на справедливост по нашия случай. Досега имахме проблеми с издаването на епикриза от хасковкската болница. Все още даже нямаме издадена втора епикриза, защото в първата не бяха описани усложненията по време на операция. По първата епикриза си го изписаха жив и здра с подобрение. Ходихме няколко пъти до директора на болница, който ни уверяваше многократно, че ще назначи разследване и експертизи, но бях посъветван от мой приятел-адвокат да пратя писмо и да искам незабавен отговор за тези неща. Тогава предполагам са разбрали, че ще предприемем съдебни мерки срещу тях. Бяха ми отговорили, че единствено финансово може да санкционират доктора", каза бащата на детето - Вергил.

"Имам пусната жалба до директора на болницата, където съм описал всичко и съм приложил първата епикриза, която е с невярно съдържание. С две думи нас ни мотаят. Най-вероятно се пазят", добави Вергил. "Адвокат се свърза с нас и смятаме да започнем дело", призна още Вергил.

"Още след операцията, постъпихме в болницата Свети Георги в Пловдив, защото се налагаше да се направи пластична операция на детето. Имаме епикриза от там и се знае какво е било състоянието на детето, когато е пристигнало. Адвокатът освен това каза, че ще изиска всички документи от двете болници и се надявам нещата да си дойдат на мястото", завърши бащата на пострадалото дете.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
И врачките са такива.Лъжат.Да не сте посмели да ходите при тях !
+2
 
 
DailyDose, някога казвали ли са ти, че си дебил?
+3
 
 
Един стар и опитен ходжа може би щеше да свърши по-добра работа.
+4
 
 
Дано адвоката е свестен, защото тези,които сами се свързват с потърпевшите, не вдъхват доверие.Те не търсят справедливост, а печалба.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Реформи в БДЖ
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: