Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Огнян Дъскарев: При Тръмп Америка за 1 г. забогатя с 6 трилиона долара
Автор: Екип Burgas24.bg 11:02 / 25.01.2018Коментари (11)5073
©
Откакто Доналд Тръмп е президент, Америка забогатя с 6 трилиона долара и икономиката й е в подем - така журналистът, преводач и анализатор на международни конфликти Огнян Дъскарев обобщи в "Денят на живо" по "Канал 3" първата година от мандата на милиардера начело на САЩ. "Когато встъпи в длъжност, индексът "Дау Джоунс" беше около 18 000, а вчера вече беше към 26 000 - това означава, че 50% от американците забогатяха, тъй като печелят от покачването на пазарите и на борсата, защото си държат там парите", изброи Огнян Дъскарев.

Реформата с орязването на корпоративния данък от 35% на 21% вече дава конкретни резултати за милиарди, посочи още журналистът, експерт по Америка. "В Америка се върна най-голямата американска фирма в света - Apple, те си бяха изнесли капитала навън. А сега връщат 250 милиарда долара, върху тях ще платят 38 милиарда данъци и ще вложат 350 милиарда долара през следващите 5 години в икономиката на Америка. Върна се и ФИАТ-Крайслер от Мексико, и много други големи компании се върнаха", изброи Огнян Дъскарев.

Той отхвърли критиките, че данъчната реформа облагодетелствала само богатите и големите корпорации. "Когато са добре богатите, ще са добре и другите. Десетки компании след реформата с данъците, обявиха, че раздават бонуси на служителите си. Още следващия месец всеки среден американец ще почувства също ефекта, тъй като ще плати със средно 2000 долара по-малко данъци."

Дъскарев добави, че след като Тръмп отменил 900 икономически уредби, "които задушаваха икономиката", сега в страната се наблюдава глад за работна ръка, като посочи, че при последното си посещение в САЩ навсякъде е наблюдавал обяви за търсене на служители е работници. Сред другите успехи на президента Доналд Тръмп е изваждането на страната от Парижкия договор за климата.

"Той изкара Америка, за да спести няколкостотин милиарда долара на американските данъкоплатци. Във връзка с климатичните промени, това, което го противопоставя на Европа, е че освободи два големи петролопровода, които бяха спрени от Обама под натиска на зелените", изтъкна още Огнян Дъскарев.

"Преди десетина дни Щатите станаха нетен износител на природен газ, което е главно благодарение на шистовата революция. Ето това са неща, срещу които Европа е против, бидейки екологична, но се оказват добри за Америка. Терминът "глобално затопляне" бе заменено с политкоректното "климатични промени", но едва ли Тръмп ще се огъне по тази тема", такава прогноза направи Дъскарев за предстоящото участие на Тръмп на Световния икономически форум в Давос.

"Той ще бъде обвинен от глобалистите, че е протекционист, защото е против многостранните договори, които ощетяват страните. Америка като най-голямата световна икономика винаги може да разчита на двустранни договори с всички страни, затова и в този смисъл той ще спечели", подчерта Огнян Дъскарев.

Той свърза ожесточените дебати в България около спорната Истанбулска конвенция с едно от първите решения на Доналд Тръмп начело на САЩ: "Друго много важно нещо, което направи Тръмп, за което, кой знае защо, не се говори, е да премахне заповедта на Обама всички училища да въведат транссексуални тоалетни."

Въпреки тези положителни стъпки, Доналд Тръмп е силно оспорван в страната, за което не помагат собствените му действия и недостатъци в характера, посочи Огнян Дъскарев.

"Той раздели Америка - тя винаги е била разделена, но сега е особено тежко разделена. Той направи и безброй гафове, има недостатъци на характера, но на тези години човек няма как да се промени. И особено като седне вечер в Туитър, съветниците му изпадат в ужас. Това са недостатъци на характера, които оказват влияние - ако си президент на най-великата страна, трябва да внимаваш какво говориш и пишеш", сподели още Огнян Дъскарев.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Г-н Дъскарев малко попрекалява с цифрите... Апъл обявиха, че ще върнат част от производството си, което отнема много време - това не е да преместиш бустан за дини... поне 10 години биха били необходими да се изнесат изцяло от Китай, което няма и да стане, тъй като това е най-големия пазар. Данъците - те така и така си ги плащат в Америка , това няма нищо общо с Тръмп...
-1
 
 
Хм, а вчера прочетох, че първият танкер с руски газ е пристигнал в САЩ... Значи, американците продават на поляците скъп шистов газ, обаче, за собствени нужди, предпочитат руски - по-евтино им ляга от собственото производство... Тези далаверки няма да продължат много дълго.
0
 
 
Да бе да... имат още инерция от решенията които направи Обама, този изкуфял дядка лека полека ще ги потопи, рано или късно пазарите ще направят корекция. Пък да се надяваме да го махнат скоро, възхищавам се на медиите им, нищо общо с нашите.
+1
 
 
а путкин лови риба :) ..... и убива хора
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: