Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Ето как наказаха ямболията Михаил, едва не убил от бой 8-годишно дете!
Автор: Екип Burgas24.bg 15:59 / 11.01.2018Коментари (0)4381
© Burgas24.bg
По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Ямбол, съдът наложи наказание от 10 години лишаване от свобода на 36-годишния Михаил Георгиев от Ямбол. Той е подсъдим за това, че на 4 май 2017 г., след 18.30 часа, в Ямбол, в двуетажна полуразрушена сграда на изоставена детска градина, е направил опит умишлено да умъртви непълнолетния Милан Симеонов.

Михаил живеел в Ямбол, в дом на ул. "Марица" № 18. По рождение страдал от неподвижност на колянната става на левия крак, което го принуждавало да куца при вървене. В махалата, в която живеел се ползвал с прозвището "Мюмюн", наричали го и "Куция", последното от които прозвища, обвиняемият не харесвал.

Срещу дома на Михаил  се намирал дома на пострадалото 8 - годишно момче. Двамата се познавали. На горепосочената дата влезли в необитаема, полуразрушена сграда, намираща се недалеч от домовете им. Тогава в разговор помежду им, пострадалият се обърнал към подсъдимия с прозвището му "Куц", като го нарекъл и "инвалид", предвид рождения му недъг на левия му крак. Подразнен от това и в отговор на приетото от него като обида обръщение Михаил  бутнал силно с ръце момчето, което от удара загубило равновесие и паднало на земята. В продължение, Михаил се навел над падналото на земята дете и със значителна сила и многократно нанесъл удари с ръце и крака в областта на главата, лицето и тялото на детето. Подсъдимият взел и от земята парче бетон (отломка) от подовата и стенна конструкция на сградата и с него също нанесъл удари в областта на главата, лицето и тялото на детето. Със значителна сила, няколкократно Михаил повдигнал от земята главата и тялото на детето и ударил (блъснал) главата и тялото на детето по неравния, осеян с парчета от камъни под на сградата.

Побоят станал чрез нанасяне на множество и значителни удари с ръце и твърди тъпи и тъпоръбести предмети (камъни или др.подобни) в областта на главата, лицето и тялото на пострадалия, блъскане и удряне на главата, лицето и тялото на пострадалия със значителна сила по твърди неравни повърхности (земя, под, камъни или др.подобни) и влачене на пострадалия по неравни повърхности (земя, под). Вследствие на това пострадалият е доведен до тежко общо безсъзнателно състояние, в състояние на дълбока кома с периодично дишане с апноични паузи (временно спиране на дишането) за продължително време, причинени са му контузни рани и болезнен травматичен оток на тъканите в областта на лицето - в областта на челото, бузите, двете слепоочия, носа, устните, двете половини на челюстните области, болезнен травматичен оток на тъканите в областта на лицето с лицева асиметрия, контузия на мозъка, малки контузионни изменения на двете мозъчни хемисфери, контузия на горните крайници и счупване на дясната половина на долната челюст на равнището на долния десен четвърти зъб, с избиване на зъба и с патологична подвижност на мястото на избития зъб и разкъсно-контузна рана на мястото на избиването на зъба, по съвкупност довели до разстройство на здравето, временно опасно за живота на пострадалия и затрудняване на дъвченето и говоренето и до реална опасност за живота на пострадалия, нереализирана единствено поради своевременно оказана на пострадалия висококвалифицирана медицинска помощ, като пострадалият е малолетно, ненавършило 14 години лице.

Деянието е извършено по особено мъчителен начин за пострадалия и с особена жестокост, като макар изпълнителното деяние да е довършено не са настъпили предвидените в закона и искани от дееца общественоопасни последици на престъплението по независещи от дееца причини.

Подсъдимият ще търпи наложеното му наказание при първонагален "строг" режим.

Съдебното заседание се е провело по реда на съкратеното следствие.

Присъдата на Окръжен съд - Ямбол подлежи на обжалване пред Апелативен съд - Бургас.



Още по темата: общо новини по темата: 2
15.05.2017 »
15.05.2017 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Откриха тяло на мъж в запален автомобил в кв. "Драгалевци"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Първа лига сезон 2023/24
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: