Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Дари и помогни! Участвай в кампанията "Ненужното е нужно"!
Автор: Екип Burgas24.bg 15:27 / 27.11.2017Коментари (1)9389
©
Искаме да ви попитаме:

Имате ли повече от два чифта обувки? Дрехи, които скоро не са помръдвали от закачалката? Купихте ли си нова мебел, завивка или матрак от големите намаления? А нови играчки на децата?


Ако отговорът на поне един от въпросите ни е "да". Ако вкъщи имате някое от изброените неща, годни за употреба. Ако те за вас не са нужни. Ние познаваме хора, за които са крайно нужни.

Ние разбрахме за деца и възрастни, които имат по един чифт обувки, но те са скъсани. За тези същите хора дрехите и завивките не достигат. Мебелите и матраците им са стари и негодни за употреба. А играчките им са пластмасови парчета. Кои са те? Това децата от Центрове за настаняване от семеен тип за деца и младежи без увреждания гр. Средец и хората в Дом за възрастни с умствена изостаналост "Св. св. Константин и Елена" с. Факия.

Децата са на възраст между 4 и 16 години. Те са чудесни ученици в гимназията в Средец. До сега са "прехвърляни" от институция в институция. В центровете те най-накрая намират семейната среда. Материалните лишения, обаче все още са налице. Те имат нужда от: дрехи и обувки, играчки, легла, матраци, гардеробчета и секции, одеяла и спално бельо.

Хората от Дома във Факия са между 18 и 35 години. Мъже и жени, които са лишени от интелект. Те, обаче са много чувствителни, страхотни и са доволни от малкото. Цял живот са прекарали в институции. Отритнати от своите близки, но щастливи в своята заедност. Това, с което можем да направим пребиваването им в дома нормално, е да помогнем с неща, от което имат нужда. А именно: дрехи, обувки и играчки (въпреки възрастта си, това е основното занимание, което те могат да усвоят), гумирани протектори за матраци, топли завивки и покривки за леглата, кожени мебели (поради невъзможността да контролират физиологичните си нужди).

Идват коледните празници. По това време от годината всички обичаме да усещаме любов и топлина, и да получаваме подаръци. С вас можем да си ги подарим, защото зависи от нас самите.

Ние - фирма за почистване "Свежест 42" и информационен сайт Burgas24.bg, с медийната подкрепа на радио Power FM, решихме да опитаме, чрез нашата кампания "Ненужното е нужно", заедно с вас, хората в нашия град, да помогнем на децата в Центрове за настаняване от семеен тип за деца и младежи без увреждания гр. Средец и хората в Дом за възрастни с умствена изостаналост "Св. св. Константин и Елена" с. Факия, които са в неравностойно положение, да усетят от красотата на празника!

Ако вие можете да помогнете с нещо от гореизброеното, очакваме ви в офиса на "Свежест 42, на ул. Камчия 6 (срещу Бистро Джони) или в редакцията на информационен сайт Burgas24.bg на ул. "Цар Петър" 5/7 (в сградата, в която се помещава заложната къща, на последния етаж, срещу пекарна "Зиа".)

Кампанията "Ненужното е нужно" продължава до 22 декември. За повече информация: ‎0889 456 119, 0885 991 261, b.bratvanova@svejest42.com или reklama@burgas24.bg.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 30.11.2017 г.
0
 
 
Здравейте, радвам се, че и Вие давате гласност за дома в с. Факия. Екипът на Плюшено мече и директорката от дома, съставиха списък с необходимите вещи (основни нужди). Ще се радвам съвместно да помогнем! http://plushenomeche.org/otb/institution/889
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Катастрофи в България
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: