Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Доброто е заразно! Хора с огромни сърца връщат вярата на тези, които загубиха всичко в потопа
Съдбата на хората, изгубили домовете, покъщнината и всичко, което са имали, в унищожителния потоп, докосна стотици. Вчера част от тях поставиха началото на една напълно безкористна и благородна инициатива - да върнат надеждата на пострадалите от наводнението. 

Акцията, организирана от Организацията за закрила на българските граждани повлече като лавина доброто след себе си. Десетки доброволци нахлузиха гумените ботуши и нагазиха до колене в тинята, погълнала каменското село Ливада. Тяхната мисия бе да помогнат, а не да позират пред камерите и фотоапаратите. 

Младежите запретнаха ръкави и изчистиха домовете и дворовете на хората, изхвърлиха прогнилите мебели, след което предоставиха на нуждаещите се помощи от първа необходимост.

"Това е само началото. Нашето желание е не само да помогнем, но и да мотивираме останалите също да отворят сърцата си. Аз не съм човек с големи възможности, но имам много контакти. Свързах се с мои приятели, те също задействаха своите контакти и ето, доброто е факт", каза за Burgas24.bg Пламен Карашев, който взе присърце каузата на ОЗБГ и се превърна в един от нейните двигатели. 

Въпреки многото ни увещания, той отказа да застане пред камерата на Burgas24.bg, защото вярва, че доброто е невидимо за очите и мрази всякакви излишни демонстрации.

В базата на сервиза му "Авто Карашев" на ул. "Крайезерна" 79 продължават да прииждат доброволци, които носят пакетирани хранителни продукти, вода, топли дрехи и завивки. Приятелка на Пламен, която е хотелиерка, предоставя на бедстващите чаршафи, калъфки, хавлии и посуда, които ще стигнат за няколко семейства. Един човек се е ангажирал с изработката на 15 гардероба, друг ще направи кухни за две от къщите. Осигурени са дивани, маси, шкафчета, матраци, внушително количество боя, гориво и екипировка.

"Когато гледах репортажа за случващото се в село Ливада, което пострада изключително много при наводнението, не можах да мигна. Замислих се, че и моята баба е сама на село, че това може да се случи и на нас. Затова когато видях публикацията на Стефан Петров от ОЗБГ, реших да участвам. Не само заради каузата, която ме докосна, но и заради предишни техни инициативи, както и заради факта, че това са хора с огромни сърца, които не са политически обвързани", разказа 27-годишният бургазлия.

Той е категоричен, че в случая нямат значение политически и футболни пристрастия, както нямат значение възраст, религия или етнос. Важно е само голямото сърце и желанието да помогнеш. Пламен благодари на всички, които са се отзовали и отправи призив към всички хотелиери и ресторантьори - тези, които възнамеряват да подменят приборите и посудата си след края на летния сезон, нека дарят старите на бедстващите семейства, вместо да ги изхвърлят.

"Искрено благодаря на моите приятели, които в момента са в София, но доказаха, че сърцата им са тук. Благодаря и на хората от цялата страна, които помогнаха или тепърва ще помогнат. Най-много искам да спомена двама души, които ме изумиха с героизма си. Първият е Димитър от София, който в 3:00 часа сутринта е запалил колата, за да дойде и да помага. Този човек в 8:00 часа беше на паркинга на "Кауфланд", взе няколко стека вода за нуждаещите се, цял ден се труди неуморно, а следобед отпътува обратно за столицата, тъй като на следващия ден трябваше да бъде на работа. Другият човек е едно момиче със здравословни проблеми, което въпреки тежкото си състояние, отдели сили и време, за да донесе цял багажник с продукти. Точно такива хора ме карат да вярвам, че българският дух е несломим и че един ден България ще бъде по-добро място за живеене. Навремето треньорът ми казваше - Пламене, когато видиш паднал съотборник, подай му ръка! В момента нашият отбор е България, а съотборниците ни, които са паднали в тинята, имат нужда от помощ", заяви Карашев.

Всеки, който иска да помогне, може да се свърже с него и да остави даренията си в базата на сервиз "Авто Карашев" на ул. "Крайезерна" 79.




Още по темата: общо новини по темата: 83
16.03.2019 »
22.10.2018 »
18.10.2018 »
23.03.2018 »
01.02.2018 »
11.01.2018 »
предишна страница [ 1/14 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: