Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Международен хакатон за климатичните промени се провежда в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 16:18 / 27.10.2017Коментари (0)1619
©
30 младежи от различни университети и технически училища в страната, разпределени в 6 групи, се включиха в стартиралия днес международен хакатон, посветен на глобалните климатични промени в Бургас. Събитието се провежда в рамките на два дни /27-28 октомври/ в Морска гара, а участниците трябва да генерират и предложат значими идеи и решения на Бургас за справяне с негативните последици от климатичните промени.

В това начинание те имат подкрепата на партньорите Община Бургас, ScaleFocus и Start it Smart. Организатори на международната инициатива са Climate-KIC и Cleantech Bulgaria.

"С този климатичен хакатон Бургас се присъединява към над 240 града от 70 държави в цял свят, които анализират ситуацията, в която живеят и прилагат подходящите стратегии, за да отговорят на настъпващите климатични промени. Най-голямото богатство, което Бургас има, е водата. Имаме предимството да живеем на морето, но и сме ограничени от него и от трите бургаски езера. Водата е огромен актив и има голям потенциал, тя е енергия. Морето и езерата в Бургас винаги са били вдъхновение за неговите жители. Надявам се да ни помогнете като ни предоставите подходящите решения", сподели зам.-кметът по европейски политики и околна среда Руска Бояджиева.

"Благодарим на нашите домакини от Община Бургас за домакинството и организацията на този форум. Радвам се че толкова хора, проявяват интерес към този хакатон и ще дадат полезни идеи. Това е пътят за развитие на България и на Бургас - чрез технологии и иновации. Швейцария е пример за това как иновациите водят до по-добър живот за местните хора. Нека Бургас следва този пример", допълни Виктор Билянски - изп. директор на софтуерната компания Scalefocus.

Инициативата Climathon събира заедно предизвикателства на градската среда от цял свят и ги представя на хора, които имат страстта и познанията да ги решат.

* Факти и цифри от Climathon:

Провеждайки се за трета поредна година, инициативата Climathon се разраства значително през последните две, насърчавайки все повече иновации по целия свят, които да активират действия, насочени срещу справяне с негативните климатични промени. Климатон оперира на 6 континента, създавайки над 2330 идеи и достигайки 16,8 милиона по целия свят през 2016 г.

* За Climate-KIC:

Climate-KIC е най-голямата европейска организация, предмет на публично-частно партньорство, акцентираща върху справянето с климатичните промени чрез иновации, с цел изграждането на нисковъглеродна икономика.

Те работят за справяне с изменението на климата в четири приоритетни теми: градските райони, използването на земята, производствени системи, метрика и финанси. Образованието е в основата на тези теми, за да вдъхнови и даде възможност на следващо поколение иноватори в сферата на климатичните промени.

Climate-KIC се подкрепя от Европейскиwя институт за иновации и технологии (EIT).









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
49-ото Народно събрание
Парламентарни избори 2024
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: