Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Колко вреден е натамицинът в маслото и как да разберем кога слагат вода? (ВИДЕО)
Автор: Екип Burgas24.bg 14:52 / 21.10.2017Коментари (5)1757
©
Само при две от 10 български марки масло не са открити нарушения при тест на съдържанието им, при останалите осем са открити проблеми. Инициативата беше на "Активни потребители". Ето как изглеждат данните от изследването: противогъбичен препарат в три от марките. Става дума за натамицин - против гъбички и плесени. В други три марки има немлечни мазнини, въпреки че продуктите не са обозначени като "имитиращи".

Две търговски марки са написали на етикетите значително по-високо количество мазнини в маслото си, отколкото е вложено реално. Какви рискове за здравето ни следват от това?

"За съжаление не установихме подобрение в съставките на маслото от предишното ни изследване през 2015 година. Много се надявах, че тези растителни мазнини вече няма да ги има в маслото. Оказа се, обаче, че те отново са тук. Най-новото нарушение е влагането в маслото на натамицин, който освен че е химикал, е и алерген. Той е разрешен само за повърхностно използване, защото се използва против появата на плесен върху продуктите", коментира в студиото на "Събуди се" Богомил Николов от Асоциация "Активни потребители".

Как да познаете маслото, в което има много вода, гледайте във видеото.










Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Може да е смешно, но редовно гледам страницата на активните и когато пазарувам ходя с един списък, който съм си изкарал, кое е добро, кое не. Не че е 100% гаранция, но все пак. То в днешно време човекк трябва да има най-малко магистърска степен по биохимия, че да се предпази от вредни храни за съжаление...
0
 
 
За всяко установено нарушение, за спипаните в лъжа и увреждане здравето на хората фирми (и всички други фирми на техните собственици, защото нови фирми лесно се регистрират и се започва наново с измамите) трябва да следва доживотно удвояване на данъчните налози и на ДДС от 20% на 40%! При повторно нарушение - четворни данъци и ДДС 80% доживот на всички техни настоящи и бъдещи фирми! Така за броени дни 99% от собствениците на злонамерени фирми в България ще се научат да са съвестни и да не мамят, защото в противен случай ще им се разкаже играта! Кучето скача според тоягата.
+1
 
 
Крайно време е да се криминализират подобни деяния. Не е редно да тровиш хората. Нито да ги лъжеш. Държавата трябва да започне да наказва жестоко подобни производителите - управителя в панделата за 5 години ефективно и всичко ще си дойде по местата. Не може да ядем подобни боклуци, че и да си плащаме.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Матури 2023 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Лято 2024
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: