Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
ГЕРБ и БСП в сблъсък заради "батко и братко" в Русе
Автор: Екип Burgas24.bg 10:18 / 17.10.2017Коментари (3)1362
© БНТ
"Става дума за тежко и сериозно обвинение. За нас е особено неприятно, че един от заподозрените е брат на депутат от БСП. Но е добре, че той не е замесен с това. За него нищо лошо не се е чувало. Предстои днес от БСП да разговаряме с него, той не е имал общи фирми с брат си". Това заяви депутатът от БСП Крум Зарков относно ареста Илия Стоилов, брат на русенския народен представител от БСП Георги Стоилов. 

"Може би трябва да има два прочита: Единият е кой носи отговорността на своите роднини. Несериозно е БСП днес да изслушват колегата Стоилов, защото ако започнат сега, трябва първо да изслушат Манол Генов" (обвиненият депутат от БСП за купуване на гласове - бел. ред.), каза в ефира на БНТ депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова. "БСП няма да вземат решение нито по отношение на Стоилов, нито по отношение на Генов, а онзи ден Корнелия Нинова оцеля на конгреса с четири гласа", коментира още Атанасова.

Крум Зарков от БСП ѝ опонира, че в думите ѝ няма истина. Той заяви, че всеки трябва да поема своята отговорност. Борбата с корупцията И БСП, и ГЕРБ се обединиха, че антикорупционното законодателство е актуално. По думите на Десислава Атанасова кални са твърденията, че предходният Консултативен съвет при президента Румен Радев се е провалил. Тези твърдения не отговарят на истината, заяви Атанасова. Законопроектите на ГЕРБ и БСП, свързани с борбата с корупцията, вече са се задвижили в Народното събрание, стана ясно от думите на Крум Зарков. 

Според ГЕРБ прокуратурата трябва да е господар на досъдебното производство и тя да води разследването, а не както БСП предлага да се създава специализирано звено. Според Атанасова няма нужда да се създава нов мегаорган. Крум Зарков посочи, че основният въпрос каква е целта, която се поставя през разследващия орган. Той трябва да има ясни, оперативни и разследващи функции.

Народни представители от всички парламентарни групи работихме по законопректа на Гражданско-процесуалния кодекс (ГПК). "Обединихме всички законопроекти на парламентарните групи и вече имаме окончателен законопрект, което днес ще се гледа, каза Десислава Атанасова. Смятаме, че този път ще отговорим на обществените очаквания. Надяваме се в края на този месец промените в ГПК ще бъдат гласувани на второ четене. Смятаме, че трябва да има разумен баланс на интереси. Рискове за изкривяване на процесите винаги съществуват. Винаги има свободна ниша дори при такъв тип правоотношения", коментира още народният представител от ГЕРБ. 

Според Крум Зарков този закон е едно от смислените неща, които настоящото Народно събрание прави. Действително, първоначалната инициатива дойде от омбудсмана Мая Манолова. "Днес в зала ние ще успеем да свършим нещо добро", смята още той.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Аз съм Русчуклия анархист. Мое мнение,че никой не трябва да отговаря за роднини ако не са децата му като малки. Партията майка беше на друго мнение докато яйцето и опря до едно място.Като казвам партията разбирайте и ГЕРБ,ДПС и тн.защото всички са имали и имат червени книжки.Сега остава да гледаме новото преразпределение на България поради което започнаха тия акции.рџ?њ
0
 
 
Когато предумваш някого за нещо полунелегално тоест престъпно, винаги наблягаш на факта, че брат ми е депутат (който има вуйюо владика, става поп) ...Демек, ще опави нещата ако се объркат...А БСП имат столетен опит с... наш човек е...
0
 
 
Е, защо да си покрива главата с пепел след като тя подчертава,че двете престъпления са с различна степен на обществена опасност , а пък и наистина - защо е тази тишина от към БСП ?
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Реформи в БДЖ
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: