Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Научете защо е важно децата да учат чужд език и извън училище!
Автор: Екип Burgas24.bg 11:08 / 13.10.2017Коментари (0)1461
©
По темата разговаряме с Илина Маринова, един от мениджърите в езиков център "Фохел".

- Вие предлагате езикови курсове за ученици. Има ли възрастови ограничения?

- Не. Възрастови ограничения няма за нито един курс, предлаган от нас -нито за ученици, нито за възрастни. При учениците обаче са обособени възрастови групи, за да бъде преподаваният материал подходящ за всички.

- Знаем, че вече по учебна програма е заложено обучението по чужди езици, защо е важно децата да учат чужд език и извън училище?

- За децата е трудно да се справят с предмета без допълнителна подготовка. Някои от тях я получават вкъщи. За голяма част от родителите това е трудно, особено, когато не са изучавали съответния език. За други проблемът е липсата на време, търпение или разминаването в свободното им време с децата.

В училище децата са изключително натоварени с разнообразни предмети. Изискванията на преподавателите и очакванията на родителите понякога влияят негативно върху възприемането на материала. Във "Фохел" се грижим учениците да попаднат в приятна обстановка, без напрежение, подкрепени от вниманието и разбирането на преподавателите. Така децата получават не само отлична подготовка, но и усещането и самочувствието, че могат да се справят с предизвикателствата на чуждезиковото обучение. Ако детето иска да кандидатства или да се яви на изпит за получаване на сертификат, то задължително трябва да премине обучение, което да допълни усвоения материал и конкретно да се работи по формата на изпита.

Ако ученикът кандидатства с чужд език или в университет в чужбина, обучението в училище е крайно недостатъчно. Налага се да се насочи към допълнително обучение, проведено от квалифициран преподавател със знания и опит в подготовката на кандидат - студенти.

Във "Фохел" сме заложили на системите за обучение на National geographic, които пренасят и малки, и големи по целия свят и освен езиковите познания допълват и общата култура на нашите курсисти.

Това, което съветваме родителите, е допълнителното обучение по чужд език да започне в по-ранна възраст, още докато са в началното училище, защото усвояването е по - лесно в първите години и децата придобиват правилните навици за изучаване на чужд език.

- По колко деца са във Вашите групи?

- Максималният брой е пет. Чрез малки групи във "Фохел" даваме възможност и за индивидуална работа с всяко дете, и за получаване на предимствата на груповото обучение. Когато децата изучават чужд език в група те общуват, преодоляват езиковата бариера, добиват увереност да се изразяват на чужд език. Учениците свикват спокойно да говорят пред публика, научават се да се самооценят спрямо знанията на околните, амбицират се да постигат все повече и да се представят по-добре. Груповото обучение дава възможност да се организират колективни игри, в които децата да упражнят наученото, докато се забавляват. Във "Фохел" курсът е не толкова ангажимент, колкото приятно и ползотворно изживяване. Всички ученици, преминали нашите курсове, подобряват успеха си в училище и постигат отлични резултати.

- Какви са езиковите обучения, които предлагате за ученици?

- В център за обучение "Фохел" се водят обучения по английски, немски, руски, френски и италиански език. Работим с учебни системи подходящи за деца, а за възрастните курсисти сме подбрали други, които са с подходящи текстове и лексика.

Предлагаме подготовка за матура, за явяване на сертификатни изпити, както и кандидат- студентски изпити в индивидуална и групова форма.

- Колко време продължава усвояването на едно ниво по конкретен език?

- В Център за обучение "Фохел" децата посещават курсове през цялата учебна година, което им позволява за 9 месеца да усвоят едно ниво по Европейската езикова рамка за самооценка. В края на обучението получават сертификат за завършеното ниво.

- Колко часа седмично посещават при Вас учениците, записани в група?


- По 4 учебни часа, разделени в две занятия по два учебни часа. Съобразяваме се със свободното време на децата - заниманията са преди или след училище. Имат възможност да посещават и през уикенда.

- Кога се провеждат часовете?

- Часовете са сутрин от 10:00 или следобед от 16:00 часа. Съботно - неделните групи обикновено също са от 10:00 часа.

- В кой период от годината записвате ученически групи по чужд език?

- През цялата учебна година.

Според нас е хубаво родителите на деца от един и същи клас да се обединяват и да записват децата си на едно и също място на курс по чужд език. Преподавателите във "Фохел" смятат това за много полезно от психологическа гледна точка, защото курсистите се познават и не се притесняват един от друг.

- Имате ли поглед върху развитието на децата след завършване на вашите курсове?

- Да, винаги имаме обратна връзка, най-вече с родителите.

Общо - взето всички ученици, които сме подготвяли за изпити и кандидатстване, винаги се справят много добре. Те са амбициозни, работят усърдно и идват във "Фохел" с желание. Децата изграждат силна връзка с учителите, те им стават като второ семейство.

Почти няма случай, в който родителите на нашите курсисти да не препоръчат "Фохел" на техни познати.
Рекламна публикация
РЕКЛАМНА ПУБЛИКАЦИЯ








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: