Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
В Бургаско стартира информационна кампания, посветена на Българското председателство на Съвета на ЕС
Автор: Екип Burgas24.bg 17:12 / 06.10.2017Коментари (0)2091
©
Какви са ключовите послания в програмата на страната ни, възможностите които се разкриват, погрешните виждания на гражданите за предстоящото председателство на България на Съвета на ЕС, са част от темите на информационна кампания, която стартира до дни в област Бургас. В рамките на пет събития в пет общини пред широката общественост ще бъдат представени още икономическите и социални ефекти - резултат от 10-годишното ни членство в ЕС, как работи международната организация, какъв е дневният й ред, както и какво на практика представлява ротационното председателство на Съвета на ЕС.

Инициативата се реализира от Областна администрация Бургас, съвместно с общините, неправителствения сектор и има за цел да популяризира приоритетите на Българското европредседателство, както и да насърчи партньорството в процеса на взимане на решения в ЕС. Общините на територията на областта, в които ще се проведат информационните събития са Айтос, Карнобат, Средец, Приморско, Поморие, а форматът на срещите е отворен за всеки, който има интерес към темата.

Първото от редица мероприятия ще се проведе в СУ "Никола Вапцаров" - град Айтос на 09.10.2017г. от 11:00, когато областният управител Вълчо Чолаков и кметът на община Айтос Васил Едрев ще се срещнат с дванадесетокласници от трите училища в града, с техните преподаватели, директори и граждани. Предвижда се събитието да протече в два панела, в първия ще бъде изнесена презентация, посветена на 10-та годишнина от членството ни в ЕС и подготовката на страната ни за първото ротационно председателство, което ни предстои през 2018 година. Във втория панел ще бъдат представени конкретни европейски проекти, реализирани от община Айтос, както и ползите от тях за жителите на общината. Младата аудитория, която ще участва в събитието не е избрана случайно. Именно развитието на младите хора е едно от четирите основни приоритета, върху които е насочен фокусът на българското европредседателство. Сигурност и стабилност, европейска перспектива на Западните Балкани, предприемачество и иновации са сред другите акценти, залегнали в програмата на страната ни.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: