Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (3)
Три българки стигнаха четвъртфинал в международния турнир в Созопол
Автор: Екип Burgas24.bg 17:38 / 05.10.2017Коментари (0)1503
© БФТ
Три български тенисистки - Диа Евтимова, Юлия Стаматова и Гергана Топалова - достигнаха до четвъртфиналите на международния турнир за жени "Созопол Санта Марина Къп" с награден фонд 15 000 долара, който е включен в календара на Международната федерация по тенис (ITF) и е валиден за световната ранглиста за жени.

Поставената под №1 в схемата Диа Евтимова постигна убедителна победа над състезаващата се за Турция Хюлия Есен с 6:1 6:4 за 1 час и 21 минути. В спор за място на полуфиналите Евтимова ще срещне №8 Леа Толи (Франция), която обърна Габриела Михайлова с 2:6 6:2 6:2 в единствения трисетов мач за деня.

Четвъртата в схемата Юлия Стаматова бе още по-убедителна срещу рускинята Елина Вихрянова и я отстрани с 6:0 6:2 за по-малко от час. Съперничка на 24-годишната българка в четвъртфиналите ще бъде японката Рио Китагава. Тя победи състезаващата се за Белгия Михаела Боев със 7:6(5) 6:3 в продължил над 2 часа и половина двубой.

Държавната ни шампионка за жени Гергана Топалова продължи успешния си ход на турнира в тенис център "Санта Марина" с победа над участващата с "уайлд кард" Даниела Димитрова със 7:5 6:4. Пловдивчанката ще играе утре срещу поставената под №6 румънка Габриела Дука, отстранила Дога Селен Такуняджъ (Турция) с 6:0 6:4.

Последният четвъртфинал ще противопостави Екатерина Яшина (Русия) и Анна Кубарева (Беларус). Яшина надигра Александра Караманолева с 6:4 6:1, а Кубарева се наложи над Башак Акбаш (Турция) с 6:2 6:4.

Междувременно станаха ясни участничките във финала на двойки - Диа Евтимова и Михаела Боев (Белгия) срещу Юлия Стаматова и Леа Толи (Франция), което със сигурност означава шампионка от България. В полуфиналите Евтимова и Боев отстраниха Петя Аршинкова и Гергана Топалова със 7:6(4) 6:3, а Стаматова и Толи победиха Юлия Хатоука и Анна Кубарева (и двете от Беларус) с 6:4 6:3.

Международният турнир "Созопол Санта Марина Къп" с награден фонд 15 000 долара е включен в календара на ITF и е валиден за световната ранглиста за жени на WTA. Това е поредното състезание от богатия календар на тенис център "Санта Марина" в Созопол, където само през тази година се проведоха също международни турнири за мъже и за юноши и девойки до 18 години, турнир от световното отборно първенство Купа "Дейвис", Европейско първенство по плажен тенис, състезания от държавния календар на БФТ, любителски, детски и множество други надпревари.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Дея Спорт и Черно море определят днес полуфиналиста в Супер Волей
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Григор Димитров с нова победа и сигурен двубой с Карлос Алкарас
Ето къде може да гледате Григор Димитров - Хуберт Хуркач в Маями

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: