Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Делян Добрев подаде оставка, прекрати политическата си кариера
Автор: Екип Burgas24.bg 10:44 / 01.10.2017Коментари (0)1723
©
Делян Добрев и Елена Йончева се хванаха за гушите заради скандала в община Хасково в ефира на bTV. Депутатката на БСП за пореден път обвини Добрев в шуробаджанащина и облагодетелстване с европари.

На свой ред депутатът от ГЕРБ каза, че твърденията на колежката му са неверни и ги определи като активно мероприятие. Междувременно, Добрев съобщи, че се е срещнал с премиера Бойко Борисов, на който е съобщил, че подава оставка от всичките си постове, за да не тежи на правителството. "

Йончева ще носи отговорност за своите думи там, където двете страни предявяват своите претенции. Тя няма нито едно доказателство за тях. Обикалям постоянно студията, за да обяснявам, че нямам сестра, но имам зет. Абсурдно е", каза още Добрев. Коментирайки твърденията за шуробаджанащина в община Хасково депутатът от ГЕРБ каза, че "според това, което чу обществото, защото то чува казаното от Йончева и истината не може да излезе наяве, наистина явно е така".

На свой ред Йончева каза, че първият заместник кмет е бил в едно сдружение с Добрев, което е боравило с еврофондове. Също така, вторият заместник-кмет също е усвоявал със сдружение еврофондове заедно с Добрев. Секретарката на общината пък е кума на Добрев, твърди депутатката от БСП. "Това не е проблем, че те са кумове и така нататък.

Това не е незаконно, но тук става дума, засега, за морална позиция. Смятам, че един политик трябва да каже, дали това е морално или не. Но това не е големият проблем. Големият проблем е, че те заемат важни финансови постове", каза още Йончева. По думите ѝ, само по програмата за енергийна ефективност Добрев и ортаците му са усвоили над 100 милиона евро. Що се отнася до заплахите, че Добрев ще я съди, тя каза: "В момента, в който покажеш някаква тежка далавера, те заплашват със съд. Има документи и тези документи са публични. Опитват се да сплашат всеки опит да се покаже колко е корумпирана тази държава".

"Това не беше атака срещу г-н Добрев. Оставката му казва, че всичко, което съм казала, е истина. В момента, в който показва тежка далавера, веднага те заплашват със съд. Има документи и те са публични. Помните ли, че вицепремиерът каза, че ме съди заради оградата по границата ни, защото съм издавала държавна тайна. Цялата държавна машина е срещу мене. Не се страхувам, но се притеснявам", каза Елена Йончева. Проблемът не бил съучениците и роднините на Добрев, а финансовата обвързаност. Тя обвини, че фирма на майка му и баща му също извършвала нередни неща. "Как може да назначите свои роднини на ключови длъжности. Откъде имате тази наглост и действително ли сте смятали, че това ще остане скрито", попита Йончева.

"Преди година не бях депутат и не бях запозната с процесите в Хасково, а и не съм се занимавала с вътрешнополитически теми. Сега съм депутат от Хасково. Аз събирам документи за целия регион. Когато свалиха доверието от кмета, към мен се обърнаха колеги, за да направя коментар. Аз им казах, че нямам цялата информация за региона, но все пак реших да направя коментар", каза още тя. "Как може да назначите в общината всичките си роднини без конкурс. Откъде намирате тази наглост и смелост, да направите тази схема. Действително ли сте смятали, че това ще остане скрито", нападна лично тя Добрев.

"Истината не може да излезе наяве, защото не я рисуваме с диаграмите на госпожа Йончева. Аз съм по-близък ученик с президента Радев, отколкото с тези хора. Схема няма, целта беше да се опетни името ми. Да бъда злепоставен публично, за да стане положението нетърпимо. В очите на хората аз вече не съм професионалист, не си разбирам от работата, не съм почтен човек. Ще си търсим правата в съда, аз и всички засегнати по тази тема. Могат да те изкарат без вина виновен. Само трябва да направят добре структурираното мероприятие. Ще я съдя за всичко изречено тук, за всичко изречено, което ме засяга", отвърна ѝ Добрев. Той подчерта, че "Йончева отказа дебат с мен, защото искаше да си дърдори глупостите, а когато аз говоря тя се намесва. В община Хасково има най-ниски цени за саниране на блок в цялата страна. По прозрачно изпълнение на програмата няма в друга община" , каза още депутатът от ГЕРБ.

"Не съм се облагодетелствал от държавни пари. Тази сутрин бях при премиера Борисов. Той се върна от Талин. Случват се хубави неща за страната, а цялата държава се занимава с щуротиите на Йончева. Казах му че положението е нетърпимо и, че се отказват, подавам оставка, от всичките позиции, които заемам. Не искам да тежа на правителството. Никога не съм се стремял към тази власт. Мисля, че съм направил достатъчно важни неща. На всеки един политик му идва края на кариерата. Гордея се с това, което съм постигнал", каза още Добрев. По думите му, причината за скандала с кмета и "добре скалъпените лъжи" на Йончева са огромните инвестиции в Хасково през последните години в размер на 140 милиона евро.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: