Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Българин на прага на епохално за човечеството откритие
Автор: Екип Burgas24.bg 11:16 / 29.09.2017Коментари (13)2394
©
Българин, който от години работи и живее в Съединените щати, е на прага на откриването на средства за лечение на онкологични заболявания. Анатоли Цеков, родом от Монтана, е във водещия екип на компания Agen в Сейнт Луис - САЩ. Нашенецът е ръководител на лабораторните изследвания в компанията, създадена през 2016 г. с цел развиване имунотерапия от нова генерация за лечение на рак. Анатоли е заминал за Америка със семейството си когато е бил само 11-годишен. 

Коренът на рода му е от северозападното село Клисурица. Той е завършил висшето си образование във Вашингтон и е експерт по клетъчна молекулярна биология и биохимия. Има петнадесет години опит, както в академичните среди, така и в индустрията. Автор е на много изследвания, лабораторни методи, анализи и публикации в областта, в която работи. "Ние се съсредоточаваме върху Ахилесовата пета на рака - протеинът в туморната клетка, който е различен от този, произведен от нормално функциониращата клетка. 

Процесите, които протичат при прилагането на биологичните продукти, са с висока чувствителност и прецизност, така че да бъде намален риска от увреждане на здравите клетки", пише в официалния сайт на компанията. Новата терапия за лечение на рака тази година е влязла в предклиничен етап, предстои да бъде клинично тествана, уточнява в. "Труд".  

"Анатоли Цеков е син на дисидента Цеко Цеков - съден и лежал в затвора по Живково време заради критиките си срещу режима. Той емигрира в Щатите, а после изтегли при себе си и съпругата, сина и дъщеря си. След падането на комунизма Цеков и семейството му редовно есен идват в родното си село!", разказаха жителите на Клисурица. Анатоли Цеков последно гостувал в родината си през април тази година и обходил много от туристическите забележителности на България - Велико Търново, "Магурата", Белоградчишките скали и други. "Семейството поддържа родната си къща в Клисурица и не е прекъсвало връзките си с роднини и приятели", сподели кметската наместничка Теменужка Цветкова.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Само да не го убият и него както досега се е случвало с много от учените, които са били на крачка от откриване на лечение за рак.
0
 
 
Такива открития в хамерика не виждат бял свят. Желая му успех макар че никой няма да допусне да успее. Американите не искат да излекуват света, а да го направят колкото се може по-болен за да продължат да печелят стотици милиарди долари от медикаменти които не лекуват а само те поддържат жив за да продължаваш да ги купуваш на безбожни цени
+2
 
 
Имах удоволствието случайно да се запозная с него, истината е че баща му е болен от рак и той прави всичко възможно, за да го излекува. Да лечението е негово дело, лошото е че от нашите разговори разбрах, че за всяка кръвна група и всеки вид рак лечението ще трябва да е различно.
+9
 
 
Типично по-комунистически комплексарско тупане в гърдите. Живял до 11годишен в България... обаче "Българин на прага на епохално за човечеството откритие" Добре че се е чупил отттук за да си равие таланта където го оценяват
+8
 
 
Битието определя, съзнанието и формира способностите!И Курнелка е от монтанските села,но.....гъ*ъ и в Москва.И понеже все пак има усещане къде хората получават възможност за развитие,като човеци...изпрати синчето си в САЩ!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Борба за влияние в Близкия Изток
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
Конфликт Израел-Газа
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: