Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Мейзер фалира от такса "спокойствие“
Автор: Екип Burgas24.bg 15:30 / 27.09.2017Коментари (0)2168
© Varna24.bg
В истерия е най-скандалната затворничка у нас Анита Мейзер. След като стана ясно, че присъда ще има през октомври, обвинената за убийството на съпруга си Николай Димов се срина пред смаяните погледи на съдебните служители. 

Мейзер е повече от година в затвора, за да чака края на делото срещу нея. Тя е обвинена в непредумишленото убийство на мъжа си Ники, който се задушил със свински опашки, стегнати от Анита. Инцидентът стана в средата на август 2016 година. Процесът се проточи, защото е върнат за преразглеждане.

"Анита се беше подготвила психически, че излиза на свобода. Беше си стегнала багажа и беше предупредила съкилийничките си, че идва краят на неволите й", разкриха пред "България Днес" служители на Съдебната палата във Варна.

Спонтанно маститият адвокат на Мейзер - Петър Чалъмов, забави процеса с още месец. Той се появи неглиже в залата и заяви, че не се е запознал с протокола от предишния ден. Затова и не можа да подготви пледоарията си, а делото бе насрочено за октомври.

Следващите дни до заседанието Анита Мейзер трябва да прекара в Сливенския затвор. Когато чу това, силиконовата брюнетка заформи истински цирк във Варненския съд. Четирима охранители едва я натикаха в полицейски бус, за да я върнат зад решетките след делото. Докато извиваше снагата си и се търкаляше из кулоарите на палатата, Анита плачеше неутешимо: "Не искам пак в Сливенския, само не в Сливенския. Господин съдия, направете нещо", заплака неутешимо миската пред стъписаните магистрати.

Съдиите любезно обясниха на Анита, че това къде да чака присъдата си не зависи от тях. Това още повече разлюти ВИП затворничката и тя започна да разказва през сълзи за неволите си в килията. 

Според съкилийничките на Анита тя е свършила парите и сега не може да си плаща такса "спокойствие" на бабаитките в зандана. 

"Преди време Анита ги прикоткваше със сладки и цигари, които разменяше за храна. Но напоследък тя е в немилост заради колосалните адвокатски хонорари, които цака, за да излезе на свобода", клюкарстват отегчените затворнички от Сливенския.

Оказа се, че джобът на доскорошната богаташка е изтънял и тя е обявила за продан някои от имотите си, научи от варненски завистници медията. 

Продадена била любимата джипка с номер "Анита 1", с която силиконката джиткаше из Варна. За продажбата на колата стана ясно по време на едно от заседанията. Поверениците на почернената майка на Ники - Петранка, поискаха да обезпечат гражданския иск с движимото имущество на Анита. Оказало се, че то отдавна е продадено, а парите от него изчезнали по сметките на Мейзер.

За капак делото срещу Мейзер сякаш буксува. Не бяха разпитани вещите лица, които дадоха отвод при изготвянето на съдебномедицинските експертизи за смъртта на Ники. Така и не стана ясно защо те не са искали да обследват тялото и да изпишат заключенията за смъртта в документите. Затова аутопсията и експертизата били изготвени от колегите им в Плевен. В нея пише, че Ники се е самозадушил, след като е бил стегнат с две от най-дебелите свински опашки през врата. Той е успял да скъса едната свинска опашка, стегнала ръцете му, но не успял да се освободи от смъртоносната примка. Издъхнал за около 3 минути, докато е по-корем на масажната маса в дома на Анита.

Обвинението срещу Анита Мейзер за подкуп на ченге най-вероятно ще отпадне, разкриха запознати с разследването. Те са категорични, че съдът няма да се ангажира да осъди Анита за пари, които не са иззети като веществени доказателства. 

"Дума срещу дума не е достатъчно основание за присъда. Освен това друг полицай казва, че не е усетил Анита да предлага подкуп", разкриват криминалистите. Така Анита може да получи условна присъда и да излезе чиста от ситуацията. Някои юристи обаче са песимисти за Мейзер. Те смятат, че разследването нарочно не събира доказателства за умишлено убийство, но пък осъзнава, че има такава вероятност. Затова и може да даде на Анита до 4,5 години затвор. Мейзер се отказа от самопризнанията си при втория старт на процеса и така не може да съкрати присъдата си.




Още по темата: общо новини по темата: 124
08.09.2022 »
14.08.2020 »
14.05.2020 »
03.01.2020 »
29.11.2019 »
19.11.2019 »
предишна страница [ 1/21 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Реформи в БДЖ
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: