Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Клането в Мъглен било заснето от камера в кравефермата, ето как прокуратурата в Айтос оправда бездействието си
Автор: Стиляна Божидарова 16:44 / 19.09.2017Коментари (0)16621
©
След серия от публикации в Burgas24.bg Районна прокуратура-Айтос най-после излезе със становище за кървавия инцидент в село Мъглен. Припомняме, че ние първи публикувахме кадри и подробности около зверството и единствени съобщихме името на прокурора, занимаващ се с досъдебното производство.

Публикуваме писмото от Районна прокуратура-Айтос без редакторска намеса:

Във връзка с множество постъпили въпроси от страна на медии по повод разпространен видео-материал с показани кадри от сбиване между две групи лица в с.Мъглен Общ.Айтос, Районна прокуратура Айтос уточнява следното:

На 15.09.2017г. около 16,20ч. на тел.112 е бил подаден сигнал, затова че на същата дата и място неизвестни лица, пред стопански сгради на кравеферма, са извършени непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, които се отличават с изключителна дързост и цинизъм, предизвиквайки бой между две групи хора - престъпление по чл.325 ал.ІІ вр. с ал.І от НК.

След извършени незабавни множество действия по разследване, към настоящия момент се доказва, че на сочената дата С.М., И.М. и С.И. са пристигнали в с.Мъглен с лек автомобил. Издирвали са Н.И., който е служител в кравефермата. При срещата тримата са изявили финансова претенция към Н.И. за сумата от 3000(три хиляди)лв., която според тях той им е дължал. 

Това било оспорено от Н.И., който е бил служител при тях в с.Воден Обл.Ямбол. Самият Н.И. е настоял, че той самият има да получава неизплатено трудово възнаграждение на стойност 400лв., което е и причината да напусне самоволно предходната си месторабота. В хода на възникналия спор се присъединили още четирима души. 

Пред тях С.М., И.М. и С.И. повторили претенцията си към Н.И., който отново отрекъл да им дължи пари. Тогава И.М. проявил словесна агресия към новопристигналия С.А. и го прострелял с електрошоков пистолет. В резултат на силния електрически заряд последният изпаднал в безсъзнателно състояние. 

Това се потвърждава както от показанията на свидетелите-очевидци, така и от приобщената по делото съдебно-медицинска справка (по-късно електрошоковият пистолет е бил предаден доброволно от И.М. в хода на разследване по делото).

Виждайки това, приятелите на С.А. с дървени тояги и с брадва с късо острие причинили няколко телесни повреди на И.М. В този момент С.М. е започнала с телефона си да снима побоя. След това И.М. и С.М. се качили в автомобила си, за да избягат от случилото се, докато С.И. побягнал и се укрил в дере, намиращото се в близост до кравефермата. Докато тръгвали с автомобила, едно от стъклата на превозното средство е било счупено от един от четиримата мъже, подгонили по-рано И.М.

Целият инцидент е бил заснет от камера, разположена в кравефермата като предстои да бъде направена експертиза на записа от нея. Все още не са изготвени назначените съдебно-медицински експертизи на И.М. и С.А., които са възложени за извършване на опитни специалисти от УМБАЛ -Бургас.

Предстоят и множество други действия по разследването. След провеждане на обективно и пълно такова и анализ на събраните по делото доказателства, наблюдаващият прокурор ще прецени дали е налице престъпление от общ или частен характер. Към настоящия момент по делото категорично липсват каквито и да било доказателства, които да сочат, че престъпленията са били извършени на етническа или религиозна основа.

Районна прокуратура - Айтос призовава медии и граждани да се въздържат от коментари, които биха могли да предизвикат подбуждане към дискриминация, насилие или омраза, основани на раса, народност или етническа принадлежност.  

Районна прокуратура - Айтос ще се въздържи от повече изявления по случая до събиране на всички доказателства, които да докажат евентуално извършени престъпления и извършителите им.




Още по темата: общо новини по темата: 12
21.09.2017 »
21.09.2017 »
20.09.2017 »
20.09.2017 »
19.09.2017 »
19.09.2017 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: