Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Активираха и Станишев: Русия не е заплаха за България
Автор: Екип Burgas24.bg 11:35 / 16.09.2017Коментари (0)1827
©
Не разглеждам Русия като сериозна заплаха за сигурността на България, обяви лидерът на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Сергей Станишев.

"Властта винаги трябва да внимава във формулировките и позициите. Аз не разглеждам Русия като сериозна заплаха за сигурността ни", подчерта бившият лидер на БСП и допълни: "Много българи няма как да забравят приноса на Русия за освобождението на България. Това не значи, че в един или друг момент България и Русия няма да имат разминавания или сблъсъци за политически интереси".

Политикът изрази мнение, че няма как отношението на българското общество към Русия да бъде като това на поляците или унгарците, или чехите, защото "те имат друг исторически опит, имат наистина основание за страх, който е ирационален, защото аз не вярвам във военна агресия на Русия към която и да е страна на Европейския съюз".

Станишев подчерта, че всяка голяма страна има своите интереси навсякъде и това важи и за САЩ, Русия и други големи евространи.

"Под една или друга форма всяка страна се опитва да повлияе върху външната политика и отношението на други политически въпроси. Добре знаете, че и САЩ имат влияние, интереси и механизми за въздействие. Знаете и за европосланици, преминали границата в своите изказвания относно България", аргументира се лидерът на ПЕС пред Нова тв.

Той подчерта, че най-основното е да се води диалог. "Факт е, че ЕС и НАТО имат сериозен проблем с Русия относно Крим, но преминаването на границите, когато едва ли не всичко става истерично и не се води диалог, е вредно за интересите на ЕС, в това число и на България", подчерта Станишев.

Лидерът на ПЕС подкрепи речта на председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер, който се обяви тази седмица в подкрепа на България и Румъния за влизане в Шенген и приемането на еврото. "Тези послания на Юнкер са дават добра перспектива за България. Въпросът е дали ние ще се възползваме от това", подчерта Станишев.

"Трябва да сме активни и да имаме национална позиция. За да сме ефективни и влиятелни, трябва да се стремим към Шенген и еврозоната", допълни още лидерът на ПЕС.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Реформи в БДЖ
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: