Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Красимир Вълчев: Много деца не знаят български!
Автор: Екип Burgas24.bg 09:03 / 13.09.2017Коментари (1)1444
©
"Много деца, завършили училище, не знаят български. Причината за това е, че не са обхванати от системата за предучилищното образование, детската градина също е тази, която трябва да ги научи първо на български и след това постоянното посещаване на училище ", каза в предаването "Здравей, България" министърът на образованието Красимир Вълчев.

Министърът е на мнение, че правителството трябва да направи така, че да вкара децата в училище. "Не е задължително родителите да бъдат наказвани със затвор, ако децата им не ходят на училище", каза Вълчев.

"Все по-малък е дела на децата, които не посещават училище поради социални причини. Основната причина е културната - нежелание да се посещава училище", заяви образователният министър.

"Трябва да има и морков и тояга", категоричен е Красимир Вълчев.

Във връзка с черно-белите учебници, министърът каза, че такива винаги е имало, особено в по-горните класове и ще има. Той напомни, че учебниците се избират от учителите. Според него основният проблем е бил в репликата за по-притеснените ученици. Вълчев все пак поясни, че по-голяма част от учениците ксерокопират учебниците и имат черно - бели учебници и то с доста лошо качество.

Красимир Вълчев сподели, че помни все още първия си учебен ден. Той е прекрачил за първи път прага на училището в град Гълъбово, а търпелива и мила е била класната му в първи клас. Министърът помни и първата си двойка. Тя е била по биология.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Прав сте, г-н временно изпълняващ длъжността МИНИСТЪР. От сигурен източник научих, че доста българи са станали известни, а не са били обхванати от системата за предучилищно образование и не са посещавали детски градини: Валери Петров, Павел Матев, Евтим Евтимов, Владимир Башев, Капка Сидерова /Лола Монтескьо/, Йордан Радичков, Николай Хайтов, Антон Дончев, Стефан Цанев, Любен Дилов. Спирам вече, че само от имена мога да издам самостоятелен том.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Матури 2023 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Лято 2024
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: