Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Старият град на Несебър ще привлича туристи от Китай и Америка
Автор: Екип Burgas24.bg 14:50 / 12.09.2017Коментари (0)1380
©
Старият град на Несебър е сред шестте обекта, които са подбрани от Центъра за световно наследство към ЮНЕСКО и "Нешънъл Джиографик" за участие в проект, чиято цел е чрез създаването на модерна уеб-платформа да привлича туристи в Европа от Китай, Северна и Южна Америка. Другите исторически ценности, освен единственият български град, които ще бъдат включени, са: храмът на Асклепий в Епидавър, и археологическите останки в Олимп, Гърция, старият град на о. Хвар, Хърватия, археологическия ансамбъл Тарасо в Тарагона, Испания и римският акведукт Пон-дю-Гар, Франция.

Проектът, в който са обхванати тези шест обекта, се изпълнява от Центъра за световно наследство към ЮНЕСКО, с финансовата подкрепа на Европейската комисия и в партньорство с "Нешънъл Джиографик". Уникалните места ще бъдат представени по изключително вълнуващ начин на една удобна за използване уеб-платформа, създадена от "Нешънъл Джиографик" като най-разпознаваемата в световен мащаб марка свързана с пътувания и пътешествия. В новосъздадена интернет страница ще бъдат представени тематични маршрути, включващи специално подбраните обекти от списъка на културното наследство на ЮНЕСКО с цел тяхното популяризиране в нова, по-различна перспектива. Проектът ще фокусира вниманието на туриста върху четири теми: "Древна Европа"/Ancient Europe/, "Кралска Европа"/Royal Europe/, "Романтична Европа" /Romantic Europe/ и "Европа под земята" "/Underground Europe/. Старият Несебър със своите богати археологически останки, е представен в раздел "Древна Европа" по един автентичен и иновативен начин - дело на медийните експертите от Нешънъл Джиографик и с помощта на информация, селектирана и предоставена от Община Несебър. За улеснение на потребителите уеб-платформата ще бъде лесно достъпна и от мобилни устройства. Очаква се тя да бъде активна през ноември.

Във връзка с този нов проект представители на Община Несебър - Галина Бабева - директор на дирекция "Управление на проекти по европейски фондове и екология" и Николай Орешков - архитект в общината, взеха участие в уършоп под надслов "Древна Европа" по проект "Пътувания из обекти на ЕС" в гр. Тарагона, Испания, организиран от ЮНЕСКО със съдействието на "Нешънъл Джиографик" и Туристическата асоциация на Тарагона. На форума Старинният Несебър бе представен чрез мултимедийна презентация и колаж от рекламни филми.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: