Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Окончателно: Екстрадират руския секс гуру, издирван за мъчения и сексуални престъпления срещу непълнолетни
Автор: Екип Burgas24.bg 14:50 / 11.09.2017Коментари (1)2415
© Burgas24.bg
Състав на Бургаския апелативен съд потвърди решение на ОС - Бургас, с което е допусната екстрадицията на руския гражданин Митрадевананда Свами.

Свами е издирван от съдебните власти на Руската федерация за престъпления срещу лица ненавършили 14 години - причиняване на физически и психически страдания, чрез системно нанасяне на побой и други насилствени действия, извършени по отношение на непълнолетно дете в безпомощно състояние, от група лица след предварителен сговор и за насилствени действия от сексуален характер спрямо лице, в безпомощно състояние, ненавършило 14 години. В искането за екстрадиция от страна на руските власти се посочва, че лицето е лидер на криминална група, създадена с цел набиране на жени от Русия, Украйна и Беларус през Интернет. Момичетата са принуждавани да прекратят всякакви контакти с техните близки, да имат сексуални отношения с лицето, да участват във филми с порнографско съдържание и да проституират в Европа, САЩ и Мексико. Престъпленията, за които предстои да се изправи пред съда имат аналог и в Българския наказателен кодекс, като да блудство наказанието е от 3 до 15 години лишаване от свобода.

Апелативен съд - Бургас не уважи жалбата на издирвания Свами, които твърди, че наказателното преследване срещу него в Русия е във връзка с политическите му убеждения и религиозност.

Престъпленията, заради които се иска екстрадиция на издирваното лице, не се смятат за политически, нито за военни, е становището на въззивния състав. Освен това от Генералната прокуратура на Руската федерация са получени гаранции за неговата неприкосновеност и не са налице основания да се прецени, че има риск да бъде наказан заради своите религиозни или политически убеждения.

Втората инстанция отхвърли и искането за преюдициално запитване до съда в Люксембург, като се аргументира с препоръките дадени от Съда на Европейския съюз към националните юрисдикции относно отправянето на подобни запитвания.

На днешното заседание бяха допуснати за разпит, доведени от защитата свидетели - Татяна К. и Анастасия Г. които заявиха, че са част от организацията на Свами.

В решението на съда се посочва, че от показанията им не може да се направи обоснован извод, че са били подложени на насилствени действия заради религиозните си убеждения, нито че на такива репресии е бил подложен издирвания или негови близки.

Въззивният състав счита, че са налице всички законови основания за допускане на исканата от Руската федерация екстрадиция. Съдът потвърди и мярката за неотклонение "задържане под стража" до фактическото му предаване на Митрадевананда Свами на съдебните власти в Русия.
Решението не подлежи на обжалване и протестиране.



Още по темата: общо новини по темата: 11
02.11.2017 »
26.09.2017 »
14.07.2017 »
13.07.2017 »
13.07.2017 »
08.07.2017 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 12.09.2017 г.
0
 
 
Защитниците на руския гражданин Митрадевананда Свами и той самият отричат тези обвинения. Те са измислени през пръсти обвинения на КГБ и Путин, понеже е негов политически противник. Путин използва Интерпол чрез който да се саморазправи с политическите си противници. А нашия Интерпол и съдебна система са превърнат в слуга на Путин, понеже в България управляващата олигархия от вси политически цветове е захранена с парите на руската олигархия и се командва от нея, а тя пък се командва от първия олигарх, майка и татко на олигарсите- Путин. Интерпол извади Турция от организацията, заради режима на Ердоган, време е да извади и Русия заради режима на Путин.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Мобилните оператори вдигат месечните абонаменти
Президентски избори в Русия
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: